tisdag 6 september 2005

Vad är grejen med den svenska stilen?


Ja, allvarligt. Varför ser nästan alla svenskar likadana ut? Detta gäller de flesta nationaliteter, men i sverige är det extremt... vad jag syftar på är såklart att alla klär sig i stort sett identiskt; likadana t-shirts med tryck, likadana slitna jeans med tuff våg broderad på fickan, likadana slingade/färgade & stylade frisyrer, likadana sneakers. Allt är likadant, och det enda som skiljer är detaljer & färgnyanser. Skall det verkligen vara så?
Som ett dåligt exempel kan man tala om Tyskland, där det är helt OK att vara personlig och totalt otrendig, men ändå passa in. Detta medför ju tyvärr att tyskar tillhör världens fulaste folkslag, både till utseende & stil. Men ändå, lite mer personligt...

Detta innefattar numera även inredning eller t.o.m. boendemiljö, såsom en så personligt sak som val av hus. Allt är stiligt, arkitekturmässigt designat, avskalat, och totalt opersonligt. Skall det verkligen vara så?

Även musik & filmer påverkas av detta, och generellt tycker svensken väldigt lika saker. Är det på riktigt eller håller man bara med?

Det allra konstigaste är ju att vi ändå lägger extremt mycket tid & pengar på just de här sakerna, ändå ser vi nästan bara likadana ut, och bor i likadana lägenheter.

Vad är grejen med det?