onsdag 5 april 2006

Vad är grejen med Estrellarycket?


Alla vet väl vad Estrellarycket är?
Om inte: Under åttio- och nittiotalet körde chipstillverkaren Estrella med prylen "Estrellarycket", som helt enkelt var ett sätt där man öppnade sin snackspåse med ett enkelt och smidigt ryck! Helt genialt!!

Men vad har hänt? Estrella har tydligen tappat det, för inte hör man någonting om rycket i deras marknadsföring och reklam längre... En hel generation är på väg att växa upp utan vetskap om rycket! Då kanske ni säger, men vad är unikt med det? rycket funkar ju överallt..
-Men nej så är det ju inte!! De flesta påsar, godis, snacks mm har inte Estrellarycket inbyggt, utan pajar upp hela öppningen till påsen, och i vissa fall går hela påsen sönder när man försöker öppna på ett bra sätt!! Hur kan inte alla påsar ha denna underbara uppfinning insvetsad i öppningen? Jag förstår inte hur man inte vill att sina produkter ska kunna användas(oftast ätas) utan krångel.

Länge leve Estrellarycket! Låt det åter igen bli ett begrepp på allas läppar... Estrellarycket, Estrellarycket, Estrellarycket, Estrellarycket...

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Håller helt klart med om att Estrella-rycket får alldeles för lite uppmärksamhet. Jag undrar varför Estrella inte överfört tekniken till sina dippåsar? Speciellt deras blue cheese-dip som är helt lovely tillsammans med grillchips! /Dipmaster M

onsdag, 05 april, 2006  
Blogger Blancaflor said...

Jag haller med dig, och faktum är att jag vanligtvis provar "rycket" pa de flesta pasar. Rycket rules!

onsdag, 05 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

Estrellarycket borde vara EU-standard för att öppna i stort sett ALLA påsvarianter, från Kiruna till Sicilien. Spelar lixom ingen roll om det är chips eller torkade baby-bläckfiskar... allt skall gå att nås genom ett snärtigt Estrellaryck!

lördag, 08 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

Man kanske kan döpa det till: EU-strella-rycket
Göra det till en standard som sagt...alla påsar skall genomlida denna krav på standard. Min grabb på 7 år vet inte hur man gör för att öppna en påse chips....samma med vissa glasspinnar som har omslagspapper....ganska tricky ibland!...Nä...upp till kamp för Estrella-rycket!!

torsdag, 15 juni, 2006  
Anonymous Anonym said...

Sen kommentar:
"Estrella-rycket" försvann antagligen för under min generation så blev det synonymt med när man öppnar en påse med ett ryck så att innehållet sprids i hela rummet. Det förvandlades helt enkelt till ett elakt häckel av folk som inte kunde öppna påsar ordentligt, istället för tvärtom.

onsdag, 21 maj, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag satt just och funderade över om Estrellarycket kanske var grymmare än kalsongrycket, alltså en mycket coolare och nyttigare grej att kunna.

Jag röstar på Estrellarycket...

fredag, 20 augusti, 2010  

Skicka en kommentar

<< Home