Vad är grejen med rödlök?
Lök är en fantastisk grönsak (ingår löken i grönsaksfamiljen eller är den del av potatisfamiljen?) som går att använda till mer eller mindre all matlagning! Speciellt purjo!
Men vad är grejen med rödlök? Den är alltid helt mosad och konstig i affären! Det är alltid svårt att hitta en riktigt fin rödlök. Det är (nästan) aldrig några problem med gul lök och purjo, de är för det mesta fina och aptitliga... men inte rödlöken!
Är rödlöken mer känslig, är de yttre skikten känsliga för stötar?
Kan inte genforskarna som skapar EU-gurkorna fixa till rödlökens känslighet? Jag vill ha fina rödlökar, NU!
4 Comments:
onions give me gas.
Faktum är att det inte finns nagon vetenskaplig definition av en grönsak. Vad som är en frukt, ett bär, en mineral etc är nagot jag har försökt att studera...and it's a jungle out there.
Enligt Susning.nu: Gul lök (Allium cepa L.) är en lökväxt? som ofta används vid matlagning. Den är nånstans på gränsen mellan ört och grönsak.
Känns ju inte supervetenskapligt.... "någonstans mellan ört och grönsak"
Skicka en kommentar
<< Home