måndag 5 februari 2007

Vad är grejen med is i läsken?


Vad är grejen med smabbmatsrestaurangerna har is i läsken, egentligen?
Det är 7 minusgrader ute, man har på sig hur mycket kläder som helst, och det man är minst sugen på är...
IS!

En sak i Kalifonien, Australien eller nån annanstans där det är typ 40+ hela tiden... Men i Sverige? I februari?

Är det bara för att is är billigare än läsk som de fyller muggen med is, eller tror de verkligen att det behövs?
Man dricker ju upp läsken på tio minuter, den hinner inte bli varm på den korta tiden...


Tipstack till Henrik

18 Comments:

Anonymous Anonym said...

isbitarna på restauranger är ofta fulla av bakterier. så om man kan ska man ta drickan utan is.

måndag, 05 februari, 2007  
Blogger gabbiz said...

Alltså.. Det känns som att isen tar bort lite av kolsyran, och jag gillar lite mindre kolsyra, så jag tycker att is är en rätt bra idé, åtminstone hemma. Men jag kanske bara inbillar mig? Jag får nog fråga någon av ingenjörerna här på jobbet, de vet säkert.

måndag, 05 februari, 2007  
Blogger Grovt Initiativ said...

det som är mest irriterande är ju att man inte kan be om "utan is" heller för då tror de man är en snåljävel som bara vill ha mer läsk.

måndag, 05 februari, 2007  
Blogger Tyskfan said...

Sjukt! Jag står just med ett glas Pepsi i handen... med is i!
Det mest underliga är att jag idag fick för mig att hälla ner lite is i glaset, eftersom vi har en ismaskin på jobbet. Har ALDRIG gjort det förut...
Och så går jag in på bloggen... och läser DEN rubriken...

Vad är grejen med det.

(PS. Det är gott som fan med is i drickan... DS)

måndag, 05 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

det skulle väl vara okej med en eller två isbitar i läsken, men på alla ställen får man 20 istbitar eller nåt. och dricker man så sakta som jag så blir det vatten med pytteliten läsksmak :/

måndag, 05 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Isen är till för att kolsyran ska vara kvar i drickan. Ber man o mindre is smälter isen och drickan blir svag, en hel skopa behövs för att både kolsyra och smak ska bli bra. / Fd ´McDonaldsarbetare

måndag, 05 februari, 2007  
Blogger Antehuga said...

vad är egentligen grejen med läsk till isen?

måndag, 05 februari, 2007  
Blogger Emanuel said...

Gabbis: Det verkar som att du och den före detta McDonaldsarbetaren har olika åsikter om den grejen...
Hypsilophodon: Men man är ju en snål jävel som vill ha den drickan man betalat för och inte massa gammal is. Eller?
Tyskfan: Värsta glidarjobet. Pepsi OCH is på jobbet. Säkert helt gratis också!
Jennie: Läsken är ju ganska blaskig ändå ibland, hjälper ju inte att 5 dl is smälter i muggen.
McDonaldsarbetaren: Hmm. Jag har också jobbat där. tror du inte att de bara luras? Det är på nåt sätt billigare med is än cola...
Antehuga: Shushpuppy here you go!

måndag, 05 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

läsk är för barnen.

måndag, 05 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Is kyler ju is, dvs det blir mer blaskigt att bara ha två isbitar än att fylla hela glaset. Själv tar jag alltid maximal mängd is, vem vill dricka varm eller vattenutblandad läsk?

Mvh Mikael

tisdag, 06 februari, 2007  
Blogger Aronson said...

Det är klart att de häller i is för att täcka upp och inte behöva slösa på den dyrare läsken.

De är snikna, de små liven!

Jag ber alltid om att få UTAN is. Och det går alltid bra. Förutom att de ofta glömmer det så att de får göra om det igen...

tisdag, 06 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

om 20 isbitar smälter så LÄR det bli mer blaskigt än om 2 isbitar smälter. jag hinner aldrig dricka upp innan de 20 isbitarna har smält, så det så.

tisdag, 06 februari, 2007  
Blogger Nisse said...

Det är inte bra att dricka läsk i alla fall så det är egentligen inget att bry sig om. Drick vatten istället.

tisdag, 06 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Billigare med is än dricka tror jag ärligt talat inte det är. Elenergi till ismaskinen kostar nog mer än de ca 50 öre en hel mellancola går loss på (vatten o smakessens).

onsdag, 07 februari, 2007  
Blogger Known said...

Om man inte dricker extremt sakta blir det mindre blaskigt med mycket is än lite eftersom temperaturen hålls under noll längre tid.

Men det minst blaskiga är så klart läsk utan is...

onsdag, 07 februari, 2007  
Blogger Unknown said...

Jag är fullkomligt övertygad om att orsaken till att man får is i läsken i 90% av fallen beror på ekonomi... Men själv föredrar jag iofs med is :),

onsdag, 07 februari, 2007  
Blogger Grovt Initiativ said...

nej nej, det är alltid för mycket läsk man får också, oavsett hur liten storlek man köper. jag får alltid med mig en halvdrucken mugg dricka, med is, ut i kylan efter jag käkat. eller vänta... varför slänger jag den inte bara?

nämen! jag är ju en snåljåp!

torsdag, 08 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Vad är grejen med detta bitchande mot lite isbitar?

Själv tycker jag att det rasslar helfestligt i muggen och att det på något sätt hör till ett Mc Donaldsbesök. Go isbitar!!!

Däremot: vad är grejen med alla smaker på milkshaken som man inte kan få eftersom de har tagit slut eller något? Vad är det för jävla valfrihet?

torsdag, 08 februari, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home