torsdag 15 februari 2007

Vad är grejen med tacohyllan?


Missförstå mig inte. Jag gillar tacos.

Men.
Det finns ju hur mycket tacogrejer som helst i affären! Äter folk så mycket tacos?
En hel hylla mad Santa Maria och hel hylla med butikens eget billigare märke.
Två hyllor tacogrejer!

Jag var inne i en Willy's Hemma-butik i helgen och köpte allt man behöver för en tacokväll.
Det är inte en jättestor butik - de har några olika pastasåser, en liten hylla som har sylt, rödbetor, inlagd gurka mm, en ganska liten grönsaksavdelning, inte jättemycket andra roliga och speciella grejer.
...Men de har jättemycket tacogrejer!

- Ska vi ta vitlökskryddade tortilla eller vanliga? Stora eller små? Eller örtkryddade..?
- Jag vill hellre ha hårda skal. Kanske ska testa på de där taco-tubsen? Vanliga skal mosas ju alltid!
- Bestäm du vad du vill ha. Tar du resten sen? Kryddmix, salsa, tacosås, dipp, tortillachips och guacamolemix? Så hämtar jag alla grönsaker och köttfärs.

Jag klagar inte på utbudet på något sätt. Det är grymt att det finns så mycket att välja på.
Jag bara undrar hur mycker tacos svenska folket trycker i sig?

22 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ha ha ha, har precis hittat din blogg och gillar den skarpt! grejen med tacohyllor? De får oss väl att känna oss exotiska, härligt "osvenska". Husmanskoststrejk mao! Elin

torsdag, 15 februari, 2007  
Blogger Tyskfan said...

Efter en lång fredag på jobbet, finns det väl inget bättre än att springa till det obemmanade solariumet och ligga en kvart, sedan snabbt torka rent och pallra sig iväg till ICA, tjacka upp sig på lite olika (nya, spännande) taco-produkter. Snabbt skynda sig hem till sin (också) nysolade sambo, slå på TV:n och mumsa tex-mex framför Det Okända på TV4. Självklart dricker man Cola med is i Carlsbergglas till den starka (tja, svenssonstarka) taco-såsen.
Sedan vaknar man på lördagen, lite rufsig i sin Hästenssäng, och det första man gör är att tvätta sitt långa, manliga hår med balsam... så det blir som Robert Wells hårman.
Och nog fan köper man taco idag igen, för idag är det ju Melodifestival!

torsdag, 15 februari, 2007  
Blogger Emanuel said...

HAHAHA! Så är det! Verkligheten för mig, dig och Fredrik Lindström.

torsdag, 15 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Tacos är gränsöverskridande!
Testa att göra din egen pizza och - tadaa! - använda tortillabröd istället för deg.
(Dessutom har du minskat ner matlagningstiden med 79%)

Nä, jag vet. Inte så ballt. Men min poäng är att man kan använda tacotillbehören till så mycket annat än bara...tacos.
En kompis till mig t.ex. gör tacolasagne.
Kanske är det därför det finns så mycket?

torsdag, 15 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Tysk-fan, du är ju riktigt rolig!

torsdag, 15 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Å varför bunta ihop just den måltiden...varför inte en hylla med makaroner, korv, ketchup o senap?

torsdag, 15 februari, 2007  
Blogger KuriÅsa said...

Jag misstänker att tyskfan är Emanuel själv. Ett alterego skapat av Emanuel själv för att få igång lite sjysst argumentation?

torsdag, 15 februari, 2007  
Blogger Emanuel said...

Ozzy: Hehe, I wish!

torsdag, 15 februari, 2007  
Blogger Tyskfan said...

För övrigt... är tex-mex husmanskost i Mexiko?

torsdag, 15 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Tacos är numera husmanskost i sverige. Coop gjorde någon undersökning förra året om barns matvanor och tacos kom på andra plats bland favvomaten. Där framgick det att tacos är husmanskost. Dessutom är "svenska tacos" (låter lite skumt) en stor exportvara.
Gôtt é dé oxå!

torsdag, 15 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

jag är sjukt trött på tacos med santa maria-smak. nästa gång ska jag krydda själv. o göra egen salsa. eller hur.

torsdag, 15 februari, 2007  
Blogger Grovt Initiativ said...

hur mycker tacos svenska folket trycker i sig?

you don't wanna know... fredagskväll ÄR tacoskväll.

torsdag, 15 februari, 2007  
Blogger Missy said...

Det är jag som äter alltihop. Moahahahahaha!

torsdag, 15 februari, 2007  
Blogger Unknown said...

Dessutom den där 'tacokryddan' som är så helig är bara vanlig spiskummin. Lär vara bättre kilopris vid kryddhyllan.

torsdag, 15 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Kan det vara så att de flesta taco-grejer har hur lång hållbarhetstid som helst? Det är bara att köpa upp ett litet lager av allt och sen håller det tills någon köper det.

Jag menar, har någon någonsin sett mögliga tacochips?

torsdag, 15 februari, 2007  
Blogger Mary Lady Luck said...

Det är jag och min kille som står för halva totalkonsumtionen av tacos var. Du ska se hur vi äter och sen rullar runt hemma. Tur att vi stötte på varandra liksom :)

torsdag, 15 februari, 2007  
Blogger dddd said...

Huvudet på spiken! Touché! Hahaha!

fredag, 16 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Och jag säger: Vad är grejen med tacos som festmat? Fortfarande. År 2007. Det var kul och festligt 1989 typ. Nu är tacos gott, men till vardags, när man inte kan komma på nåt bättre.

fredag, 16 februari, 2007  
Blogger G said...

tex mex är inte mexikanskt, det är pseudomexikanskt. riktig mexikomat, det är grejer det.

söndag, 18 februari, 2007  
Blogger Maliee said...

Jag äter tacos en gång i veckan, minst. Och då äter jag för två. Det är perfekt när man inte hinner laga mat!

fredag, 23 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

enligt livsmedelsverket äter Svenskar och norrmän mest tex-mex i hela världen...

söndag, 11 mars, 2007  
Blogger Gabriela, the Food Lover! said...

Roligt inlägg! :-) Jo, man undrar... i Mexico finns det bara 'normala' majs- eller vetetortillas, allt annat är ett amerikanskt påfund. Att laga vanliga tacos är lika lätt som att köpa färdiglagade kryddblandingar, salsas, mm. Snart bidrar jag med mina egna tips på riktiga mexi-tacos.

@tyskfan: nej, tex-mex är exotisk mat i Mexico.

@jennie: jag lagar alltid mina tacos själv, hur enkelt som helst och mycket godare.

Fast tex-mex/USA-tacos är goda i alla fall...

tisdag, 13 mars, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home