onsdag 28 mars 2007

Vad är grejen med "det är lugnt"-lögnen?


När någon ringer klockan halv nio på en lördagmorgon så svarar 99% av alla människor:
"Nää, jag sov inte. Har precis vaknat..."
Ja, eller hur..?

Varför känner man att man måste ljuga? Varför kan man inte bara säga:
"Öhh, klockan är 08.30, JAG SOVER!!"

Är det för att man skäms för att man sover när någon annan är så vaken att de kan ringa? Eller kanske för att inte personen som ringer ska känna sig dum?

Fram för ärlighet! Var stolt för att du sover! Det är något alla borde göra! Oftare!


Tipstack till Anna W

20 Comments:

Blogger Emanuel said...

Jag har blivit så bortskämd med kommentarer nu för tiden så jag blir alldeles rädd och orolig när folk inte kommenterar...

onsdag, 28 mars, 2007  
Blogger Emanuel said...

Det kanske inte är så farligt. Ni kanske bara tycker att dagens grej sög?

onsdag, 28 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

här kommer en kommentar!
grejen är ju att man faktiskt precis har vaknat när man svarar i telefonen ... om man inte gör grejer i sömnen, vill säga. däremot tycker jag gott att man kan säga att man låg och sov. mer sömn till folket!

onsdag, 28 mars, 2007  
Blogger martina said...

jag tycker den är svinbra men kan inte sitta och kommentera på kontorstid ;) "Sov du?" .. "Nääädå, bara vilar lite" är ju också en standard.

onsdag, 28 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Ingen småbarnsförälder får sova till halv nio. Vad är grejen med att inte ha barn?
//kusinvitamin

onsdag, 28 mars, 2007  
Blogger Nostalgia said...

jag brukar alltid säga att jag sover. 'jag sover, kan vi höras senare?'
förr hade jag en kompis som sket i att jag sov o fortsatte prata. nu är hon inte min kompis längre, men jag tror inte det beror på därför..

onsdag, 28 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Det bästa är att sova till kl tre en vanlig tisdag och sen bli förbannad på de jeffla lågliven som har ovett att ringa och vecka en... Det här är också ett idiotsäkert sätt att bli av med alla sina kompisar på.

onsdag, 28 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Som student uppfostrade jag mina föräldrar till att aldrig ringa innan kl12. Medan andras föräldrar kunde ringa och väcka dem hade jag aldrig nåt problem med det. =P

torsdag, 29 mars, 2007  
Blogger A said...

Men det kommer ju helt automatiskt, man är ju så trött så man inte vet vad som händer riktigt och då blir det att man säger nä jag sov inte det är lugnt. Man menar ju inte att ljuga. Men många av mina studentkompisar kan man inte ringa innan kl 15, hahha. :) Fast de säger iofs också alltid nä det är lugnt jag sov inte. :) Sova är skönt! Vad är grejen med att alltid vara igång liksom?

torsdag, 29 mars, 2007  
Blogger Linda said...

Brukar oftast bara få ur mig ett långt mmmmmmmmmmmm och då står det rätt klart för uppringaren att jag sov. Om jag ens svarar. Har missat telefonsamtal p g a att jag inte fattat att det varit telefonen som ringt...

torsdag, 29 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Folk kan ringa mig kl 4 en tisdagsnatt å jag säger "äh det lugnt..." Jag tror det är ett snällhetshandikapp. Eller så vet jag att det oftast e spännande fyllegrejor folk har å säga så skumma tider.

torsdag, 29 mars, 2007  
Blogger Maria Agrell, Barcelona said...

Jag ringde min 5-åriga sons kompis en lördag. Klockan halv elva på förmiddagen.

De svarade: kan du ringa lite senare. Både vi och barnen sover.

That' Barcelona folks.

Här lever folk visst på natten. Och ingen skäms över sina sovmornar.

fredag, 30 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag säger alltid att jag sov.. :P

söndag, 01 april, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag brukar dra till med något i stil med "nej, det är lugnt. Jag kom precis in från en timmes PowerWalk". Det väcker endel förvåning (och alla inser inte att jag inte menar allvar), speciellt om telefonsamtalet kommit mitt i natten, eller typ 03.05 en fredag/lördagnatt.

söndag, 01 april, 2007  
Blogger Nisse said...

Det händer att jag är så snurrig om nån ringer och väcker mig att jag inte fattar vad som händer förrän efter flera minuter... och då är det inte lätt att veta vad man svarar. Och varför ska folk fråga om man sov? Det är väl bara att prata på om nån nu svarar. Egentligen borde man inte svara om man ligger och sover.

måndag, 02 april, 2007  
Anonymous Anonym said...

Om man svarar "jag sover" när man blir väckt av telefonen och således är vaken, så ljuger man väl ändå också? ^^

onsdag, 04 april, 2007  
Blogger - said...

Undrar jag med som ifall nån har fräckheten att ringa mej när jag sover, skriker "jag sover ditt jävla pucko" och slänger på luren, eller så skiter jag i att svara alls. ALDRIG att jag skulle svara och säga "nääädå, ingen fara, jag har vart vaken läääänge". Jag kan helt enkelt inte låtsas eftersom jag har ett jävla morgonhumör. Nåde den som inte håller sig ur vägen för mig i minst en timme efter jag gått ur sängen!

måndag, 09 april, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag brukar helt enkelt inte svara. Om jag ens märker att jag ringer.
Jag är sjuukt bra på att sova. Gärna länge. Ofta alldeles för länge så att jag får stressa som en apa sen.

tisdag, 29 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag brukar svara, prata lite, artigt säga hejdå och sen somna om. Sen kommer jag inte ihåg att de ringt. Gör oftast ingenting, men blir lite jobbigt om man t.ex. gjort planer för dagen och sen inte dyker upp. Vad säger man då när de ringer och frågar vart man är? Skyll dig själv om du ringer mig när jag ligger och sover?

tisdag, 19 juni, 2007  
Anonymous Anonym said...

Det är ingen som ringer mig på morgonen längre, men när dom gör det så svarar jag och skriker VAAAD I HELVETE ÄR DET?!! JAG LÅT MIG SOVA FÖR I HELVETE!!!

onsdag, 27 februari, 2013  

Skicka en kommentar

<< Home