måndag 29 oktober 2007

Vad är grejen med vintertid? igen.


Jag har upptäckt att folk söker på Google på vintertid och så hamnar de här!
Men det var ju ett år sen jag skrev om det där. Tydligen är Vad är grejen? alltid rykande aktuell.

Här kan ni läsa vad jag skrev för ett år sen om att ställa klockan fram och tillbaka och grejer. (jag har fortfarande inte fattat när man gör vad och varför...)

Vad är grejen med vintertid?

11 Comments:

Blogger Jeez said...

Så vitt jag har förstått så infördes det typ 1980. Och som mycket annat hade det med USA och oljekris eller nåt att göra. Att de införde det för att spara el=olja kanske? Fast jag VET inte, jag vet bara att jag gillar omställningen på hösten mer än den på våren...

måndag, 29 oktober, 2007  
Anonymous Anonym said...

Håller med jeez. Försöker nu få politisk majoritet hemma i byn så att vi vrider tillbaka klockan äben på våren. Vi kommer då att få två extra sovtimmar varje år! Varför har ingen kommit på detta tidigare?
Klok Gubbe!

tisdag, 30 oktober, 2007  
Anonymous Anonym said...

grejen med vintertid är att det är så jäkla förlegat. folk går inte upp i ottan längre, vilket innebär att man faktiskt får en ljus timme mindre, även på vintern. Vad är vitsen med att det är ljust klockan 6 när en klar majoritet sover som små barn, för att det ska vara mörkt vid fyra, när man inte ens har slutat jobbet/skolan? Sommartid året runt får lätt min röst.

tisdag, 30 oktober, 2007  
Anonymous Anonym said...

Vad är grejen med att kalla det för vintertid, när vi från att ha haft sommartid återgår till den normala tiden? Normaltid, alltså. När solen står som högst på dagen är klockan tolv.

tisdag, 30 oktober, 2007  
Anonymous Anonym said...

för glömska:

Du ställer fram grillen på våren
och ställer tillbaka den på hösten.

annars är det väl en byggjobbargrej som skapades för sjukt länge sen när det inte var möjligt att lysa upp stora byggprojekt. För att de skulle kunna utnyttja ljuset maximalt? eller nåt.?

tisdag, 30 oktober, 2007  
Anonymous Anonym said...

Min grill står framme och används året runt. Vad är grejen med att man bara ska grilla på sommaren? Förra året gjorde jag julskinkan i Webern och det tänker jag göra i år också! Finns inget så gott som lukten av nygrillat en kall mörk novemberdag.

onsdag, 31 oktober, 2007  
Anonymous Anonym said...

Man håller koll på sin engelska: spring=vår, på våren springer man fram tiden.
Fall=höst, på hösten faller man tillbaks.

måndag, 05 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

spring forward, fall back

fredag, 16 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

Eller ett annat sätt att se de; vi ser tillbaka på sommaren och dess ljusa tider och ställer tillbaka klockan när vintern närmar sig och tvärtom, när sommaren är på ingående, vill snabbare ha ljuset och värmen och ställer därför fram klockan.
Ser du redan fått massa tankar kring de, men detta har hjälpt mig iaf!

//Sofie

måndag, 19 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

Det där tankeknepet med trädgårdsmöblerna suger ju. Mycket bättre att tänka på meningen "framåt marsch!" så kommer man ihåg att i mars (våren) stället man fram klockan och på hösten ställer man tillbaka den.

söndag, 25 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

man vrider alltid klockan mot sommaren.

lördag, 05 januari, 2008  

Skicka en kommentar

<< Home