fredag 21 april 2006

Vad är grejen med brödpåsar?


Varför får man påsar av papper när man handlar bröd på bageri? Javisst, det är fint och gammaldags... men brödet blir ju torrt efter typ 10 minuter. Direkt när man kommer hem måste man flytta över det fina bageribrödet till en plastpåse så att det håller sig fräscht! Men har folk snygga plastpåsar som håller måttet hemma? Antagligen inte, utan de flesta trycker ner brödet i en gammal systemetkasse istället!
Kan inte bagerierna skaffa snygga, funktionella brödpåsar av plast istället, så skulle allt bli så bra! (De stora bagerierna, Pågens, Skogaholms mfl. har ju alla sina bröd i plastpåsar, det går ju fin-fint!)

16 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag hänger här...

Chrille



christian-nyberg.com

fredag, 21 april, 2006  
Anonymous x-tina said...

and this is relevant to bread an paperbags...how?

fredag, 21 april, 2006  
Anonymous x-tina said...

Kanske sjunger du just om detta. Jag ska titta igenom dina texter...

fredag, 21 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

Men... det är ju en självklarhet att brödet skall ligga i en papperspåse. Du äter inte bara med munnen, serrö... det skall ju vara lite trevlig bageri-känsla på ett bröd man köper i ett bageri. Typ. Plastpåsar är ju det fulaste som finns. Den enda förändringen jag kan tänka mig är möjligtvis en chic shoppingpåse, a la parfymväska... nä, skojar bara. Brunt papper is the shit. (Hur lät det då...?)

fredag, 21 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

Hmm... om det inte framgick... plastpåsar är alltså det fulaste som finns. Över huvudtaget.

fredag, 21 april, 2006  
Anonymous x-tina said...

how about plastic inside the paper? På så sätt får man både den mysiga känslan av bageri och fräsht saftigt bröd?

Nej det är svarta platspåsar som är the shit. Mest för hundar dock.

fredag, 21 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

Anledningen till varför bagerierna har papperspåsar är för att brödet skall behålla sin "skorpa" och inte bli degigt som det blir av plastpåsar. Men jag håller helt klart med om att det blir torrt i papperspåsar. Det ultimata borde då vara en stylish plastpåse som har en insida av papper, en kombipåse helt enkelt! /Breadmaster M

fredag, 21 april, 2006  
Blogger Emanuel said...

Ja, det stämmer! Plast är fult... men eftersom när man kommer hem, måste lägga över brödet i en ful-plastpåse, så kan ju bageriet ha en designad plastpåse, (typ rätt modern) som de lägger brödet i! Så e det!!

fredag, 21 april, 2006  
Blogger Emanuel said...

den är sakön... plast innuti.., man tror man får papper, men blir lurad! sweet!

fredag, 21 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

Sluta tjafsa nu, och köp en brödlåda/bread box. Som det skall vara. Funkade det back in the 60's, så funkar det nu. För övrigt säger en arbetskamrat att Steinbrenner har föredömliga papperspåsar, med kanske lite plast inuti...

fredag, 21 april, 2006  
Anonymous x-tina said...

Men om det är något(!!) som får brödet att bli skorpa inom en halvtimma så är det väl ändå brödboxen?!!
Anledningen till man använde det förr var att man inte var så noga med färskhet. Det var ju ransoneringstider....eller nåt.

fredag, 21 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

Hahahaha... ransoneringstider... OK, om det funkade på ransoneringstider... då borde det funka nu också!
Nä, allvarligt, jag menar ju kombinationen papperspåse OCH breadbox... två "trevliga" grejer som stärker känslan av att man faktiskt handlat brödet i ett bageri, snarare än på Willys... plastpåse = Willys...

tisdag, 25 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

Bröd ska ätas färskt, därför behövs ingen plastpåse! Bröd som blir bäst av att förvaras i plastpåsar är ändå bara äckligt. När det blivit torrt är det gammalt, dvs du har köpt för mycket bröd i förhållande till din konsumtion. Aha, du är singel? Köp några frallor då!

onsdag, 21 maj, 2008  
Anonymous Linus said...

men bröd i plaskasse blir segt... bröd i papperskasse blir bara lite knaprigt... jag gillar iaf knaprigt bättre :)

torsdag, 11 juni, 2009  
Anonymous Anonym said...

men det e bara för att det ni kallar bröd e bara en massa skit,tillsatser o olika konstiga jäsmedel därför blir det torrt i papperspåsar och sunkit i plast.. (o lägg ALDRIG riktigt bröd i plast påsar) tackar vet jag ett riktigt surdegsbröd. blir inte torrt o tråkit på flera dagar, o då ska man väl åndå ha ätit upp det??

torsdag, 06 augusti, 2009  
Anonymous Anonym said...

Hur tragiskt var det att snubbla över den här kommentaren efter att man går iväg till bageriet och köper dyra papppåsar att ha sitt hemmabakade bröd i för att det skall hålla sig fräsht.

Plastpåse gör brödet svampigt och det kan börja mögla eller jäsa igen eller t.o.m. surna.
Själv har jag förvarat hembakat bröd inlindat i dubbla lager kökshaduk i över 2veckor utan att det blivit otrevligt, ytan var lite hårdare men inget överdrivet.

söndag, 25 juli, 2010  

Skicka en kommentar

<< Home