onsdag 17 januari 2007

Vad är grejen med Netto?

Ja, det här en otroligt stor fråga. Men man måste börja någonstans. Mitt absoluta hatobjekt alla kategorier:
Matkedjan Netto


Gå in i en Netto-butik och du kommer med största sannolikhet mötas av följande:
1. Kladdiga, vidriga golv där utspilld läsk, sylt och mjölk gör att fötterna klibbar fast i golvet
2. Stora högar med saker som inte hör hemma i en mataffär; leksaker, CD-skivor, paraplyer och annat bröte
3. Märken från Danmark och Tyskland man aldrig har, eller vill höra talas om
4. Gammalt bröd, gammal mjölk, gammalt allting
5. Bukliga konservburkar
6. Outhärdlig odör av de personer som väljer att handla här
7. Underliga kassabiträden som plötsligt avbryter jobbet och går ut och tar en cigg
8. Omöjligt att hitta någonting som man vill köpa
9. Fult gult överallt
10. Sjukt oaptitlig miljö


Jag har på riktigt varit inne tre gånger på Netto (de enda tre gångerna) och gått därifrån utan att handla, så udda är det stället!
Jag undrar bara en grej: Vad är det för fel på Willys? Det är ju lika billigt.
Men bra! Och fräscht!

13 Comments:

Blogger Tyskfan said...

Jag var inne i en NETTO-butik där de sålde hockeyskydd... Vad är grejen med det?

onsdag, 17 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

HAHAHAHAHAHAHAAHAHAH!!!! Du är såååå rolig, exakt min bild av netto! Nu förtiden verkar de inte ens ha mat utan satsar mer på "kvalitetsmöbler" och dataprylar, underbart.

onsdag, 17 januari, 2007  
Blogger gabbiz said...

Men åh, tack. Äntligen. Folk frågar var vi handlar när vi ska åka och storhandla (jag veeet, gift, barn, villa, kombi, storhandla, det går utför..) och jag svarar ICA Kvantum. Folk förfasas över svaret och säger att det är ju så dyyyyyrt på ICA, och både Willy's och Netto finns ju inom samma område. Möjligt, men jag känner mig tillfreds med ICA Kvantums varor, deras märken, deras butiker och deras personal. Jag vågar vägra Netto och Willy's för det är precis så som du beskriver att handla på Netto, och Willy's (iaf i Lund) ger mig lite ångestkänslor också. Don't get me started on Liedl.. I vilket fall som, jag lägger hellre några hundralappar extra i månaden bara för att slippa sådana butiker. Bortskämda människa, right? Jag är vuxen, jag tjänar egna pengar, jag gör av med dem på vad jag vill, ok? :)

torsdag, 18 januari, 2007  
Blogger Emanuel said...

Gabbiz: Ja! Det är ju en helt annan grej att handla på en fräsch trevlig affär än en äcklig tysk-dansk kedja. Heja ICA, Hemköp och annat "dyrt" men trevligt!

torsdag, 18 januari, 2007  
Blogger Linda said...

Har aldrig varit inne i en Netto-butik, men beskrivningen stämmer in på Lidls butiker, som är jätteräliga. Huu. Som att komma in i en mataffär i gamla Östtyskland ungefär. Har varit inne i en Lidl-affär (i Malmö), det räcker. Kommer aldrig någonsin sätta min fot där igen.

torsdag, 18 januari, 2007  
Blogger gabbiz said...

Linda: Jag blev precis lite kär i dig bara för att du skrev rälig. På allvar, i en göteborgsblogg.

fredag, 19 januari, 2007  
Blogger dan s. said...

Köerna!!!

fredag, 19 januari, 2007  
Blogger Known said...

Du glömde det outhärdliga lysrörsljuset i butiken. Ett tips till er singlar, om man vill syna en dejt (övertyga sig själv om att det inte är helt rätt) så kan man handla något på vägen och ni kommer aldrig att ses igen...

En sak till, det är ett tag sedan jag var inne i en Netto-butik...men har de inte som slogan ovanför ingången:

"Så att du har råd att handla någon annanstans"

Öööhh? Ok, då går jag väl någon annanstans direkt istället?

lördag, 20 januari, 2007  
Blogger dddd said...

Jag har aldrig varit inne i en Netto-butik. Och efter att ha läst det här blir jag riktigt osugen.

onsdag, 24 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Den gula färgen och den anonyma fonten på deras skylttexter gör att hela Netto ser ut ungefär som när man lekte affär på dagis. "Och här ska vi ha en hylla med bröd - då skriver vi BRÖD här", säger dagisfröken och textar prydligt med svart spritpenna på det gula A3-pappret hon hittat under kopiatorn. Netto känns liksom inte på riktigt, utan mer som en låtsasaffär. Yodl, f'låt, Lidl är ju avskyvärd den också, och där håller jag med linda om att den känns väldigt östtysk.

onsdag, 21 februari, 2007  
Blogger Joel said...

I vår Netto-butik i Årsta sålde de skottsäkra västar för en dryg 5-hundring för ungefär ett år sen.
En mjölk och en skottsäker väst tack.

Jag gillar netto, grymma priser, men man kan inte planera sina inköp tyvärr.

onsdag, 09 maj, 2007  
Anonymous Skånske Arne & Jonny Spöge said...

Min Nettobutik är o-lidl-ig.
Så här kan det gå till när man försöker handla på Netto:
http://www.ubetoo.com/sajsone/50216
Vill du ha den som Mp3:a finns den på:
http://meadowmusic.se/blog/2011/07/skanske-arne-jonny-spoge-ny-lat/

lördag, 16 juli, 2011  
Anonymous Anonym said...

Netto har fan aldrig sålt skottsäkra västar! Vilka flum ni är allihopa!

lördag, 14 januari, 2012  

Skicka en kommentar

<< Home