måndag 8 januari 2007

Vad är grejen med nytt år?


Nytt år.
Vad är den stora grejen med nyårsafton egentligen?

Alla måsta vara på fest.
Klockan slår tolv.
Alla kramas och skålar.
Lite nostagliska för året som gått.
Lite förhoppningsfulla inför året som ska komma.

Men det är ju bara en ny dag.

Missförstå mig inte - jag gillar nyår lika mycket som alla andra...
Men det är en rätt skum grej, eller hur?

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Mmm...håller med.
Som när man fyller år...helt plötsligt ska man känna sig ett helt år äldre.
Personligen skippar jag gärna allt vad jul-nyår-påsk-midsommar-bemärkelsedagar innebär. Har gärna fester lite titt som oftast ändå, utan orsak.

Ha en bra dag!

måndag, 08 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag fick någongång för mig att nyårsafton är en förutspåelse för hur ens kommande år ska bli. Så om man har jätteroligt på nyårsafton får man ett jätteroligt år. Och om man inte orkar ordna/gå på fest och bara sitter hemma och surar istället så kommer man bli sur resten av året.

Nu har jag fet ångest inför nyår varje år och känner en enorm press att ha roligt. =/ Det knäppaste är att jag inte har någon aning om var jag fått det ifrån, men jag kan ändå inte släppa det. Vad är grejen med det?
:)

måndag, 08 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Nyårsafton och julhelgen känns ganska prestigefyllda. Jag blir hispig när folk redan i november börjar fundera över vad de ska göra på nyårsafton. Tacka vet jag (hyfsat) spontant firande i goda vänners lag. :-)

måndag, 08 januari, 2007  
Blogger martina said...

nyår är obehagligt. inte nog med att världen byter år, den snurrar ofta så himlarns fort dessutom. kan ju bero på det där som bubblar också. men ack, ännu en god analys från ditt tangentbord. jag och mina vänner har avgett ett nyårslöfte att inte fira nyår nästa gång. av olika skäl och vägskäl.. vi får väl se. fredens för din underbara blogg iallafall.

måndag, 08 januari, 2007  
Blogger Claudia said...

Det har jag tänkt varje nyår också.Varför fira så?Varje dag kunde ju firas lika bra.Skåla och skjuta raketer för varje Ny dag.God Ny dag.Jah,det är väl en kommersiell grej som allt annat..Champagne,sprit,vin,rakter,mera mat än vanligt skall säljas.Typ..men visst ..nyår är kul.Om man firar det :)

torsdag, 10 maj, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home