måndag 25 september 2006

Vad är grejen med bäst före? Del 1


Vad är grejen med bäst före-datum på mögelost?
Möglar den extra mycket efter det datumet? Luktar den ännu värre efter det? Vad händer efter bäst före-datumet?
Är det så att möglet på mögelosten är fin-mögel som har kommit till under speciella mögelostförhållanden i nån källarliknande miljö, medan den vanliga möglingsprocessen (ful-mögel) som händer i kylen där hemma inte är så nyttig?

Hur kan man se att osten blivit dålig?
-Kolla, den är ju helt möglig!!
-Och den luktar helt vidrigt!!



Tipstack till Magnus C

5 Comments:

Blogger Tyskfan said...

Hmmm... eller vad händer när surströmming "går ut"... blir den surare? Mer rutten?
För att inte snacka om islänska surhaj... går den någonsin ut?

måndag, 25 september, 2006  
Blogger Tyskfan said...

isländska.

måndag, 25 september, 2006  
Anonymous Anonym said...

isländsk

måndag, 25 september, 2006  
Blogger Tyskfan said...

Tack. (Var är översättarhelena när man behöver henne...?)

tisdag, 26 september, 2006  
Blogger Marie Larsson said...

hi hi hi gud var roligt! För en gång köpte jag mögelost o då hittade jag en jättestor mögelbit på den o fattade inte om det skulle vara så eller om den hade blivit dålig. Anyway så vågade jag inte äta den. :)

lördag, 30 september, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home