onsdag 20 december 2006

Vad är grejen med köttfärspappret?


Nu för tiden är det fördigförpackade köttfärspaket i affärerna (förr var det ju köttfärs mald av charkpersonalen och packad och utlagd i butiken).

Iallafall. Det som är nytt med detta fördigförpackade koncept är att de har lagt till ett tunnt papper under köttfärsen. Detta papper är väldigt lätt att missa och sitter liksom fastklistrat under själva färsen.
Ofta råkar man dra i hela högen, men papper och allt ner i stekpannan, eller så kommer man på det i sista sekunden och står och balanserar med stekspaden och pillar bort pappret som sitter fast och går sönder...

Ja, vad ska man säga?

Det var bättre förr!


Tipstack till Helena

19 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är därför (jag) 'välter' i köttfärsen i pannan, bara att dra av ev. papper där den ligger sen.

onsdag, 20 december, 2006  
Blogger Emanuel said...

frollen: Smart! Problemet är att jag glömmer bort pappret varje gång...

onsdag, 20 december, 2006  
Anonymous Anonym said...

kött är bajs, ät det inte.

onsdag, 20 december, 2006  
Anonymous Anonym said...

frollen: Smart grej! Jobbigt bara att man ibland (för mig rätt ofta) inte skall använda hela köttfärsklumpen på en gång.

onsdag, 20 december, 2006  
Anonymous Anonym said...

Sur-ove: jag är så trött på alla som ska kommentera att kött är bajs. Det suger! Du kommer inte att omvänta någon köttätare.

onsdag, 20 december, 2006  
Blogger Antehuga said...

Det är kanongott med papper i köttfärsen med rätt kryddning så smakar det nästan som oblat. man får med andra ord både fibrer o guds lekamen i sig-fantastiskt

onsdag, 20 december, 2006  
Anonymous Anonym said...

lollomaggan: du borde minska på mängden kött du får i dej.

onsdag, 20 december, 2006  
Anonymous Anonym said...

Annars rinner det ju runt en massa smetigt i förpackningen... hellre papper. Med smet i.

Sur-Ove > Ta dig en varmkorv och lugna ner dig.

onsdag, 20 december, 2006  
Anonymous Anonym said...

Det finns ju en annan sorts "papper" i andra förpackningar. Ser väl ut som en svart disktrasa ungefär, för att hårddra det.
Varför envisas med ultratunna, genomkinliga pappersbitar?

onsdag, 20 december, 2006  
Blogger Tyskfan said...

Va? Det har ju funnits i hundra år.
Pappret alltså.

onsdag, 20 december, 2006  
Anonymous Anonym said...

Varför är köttfärsen, oftast, röd utanpå men taskigt beige inuti?

onsdag, 20 december, 2006  
Anonymous Anonym said...

lollomaggan: det är för att likmaskarna äter innefrån och utåt så sätt.

onsdag, 20 december, 2006  
Blogger Vanja said...

Ja va faaen! Håller fullkomligt med dig! Och ÄNNU värre när man äter en ostfralla och upptäcker mitt i tuggan att nån sate har lagt smörpapper mellan också... :/

onsdag, 20 december, 2006  
Anonymous Anonym said...

Köttfärsproducenterna tar helt enkelt gammal köttfärs som man har svårt att bli av med, lindar fin och fräsch ny köttfärs utanpå, vilket gör att man som kund direkt slickar sig om munnen när man ser den smaskiga röda köttfärsen och således köper den utan en tanke på att det är gammal vidrig köttafärs inuti. Spelar ju ingen roll om man tex skall göra Tacos, kryddorna skulle kunna "döda" smaken hos en köttafärs med maskar i.

fredag, 22 december, 2006  
Anonymous Anonym said...

Den röda färgen kommer mestadels från pigmentet myoglobin i köttet. Det i sin tur varierar beroende på vilken ras, ålder, kön osv. djuret är.

När färgen skiftar som t.ex. i ett tråg med köttfärs där man kan se bruna fläckar i färsen, beror det på
att den kemiska formen på pigmentet har förändrats. Det beror både på hur länge köttet lagrats och på syretillgången. När tillgången på syre är hög, som i luft, binds
syret till pigmentet, och färgen blir klarröd.

I vakuumförpackningar finns däremot inget syre alls och då blir färgen mer åt purpurröda hållet. Det som händer i köttfärs är att syretrycket är lågt men inte noll, vilket medför att pigmentet lätt oxiderar och får den bruna färgen. Detta inträffar också när köttet lagrats länge.

torsdag, 28 december, 2006  
Blogger masha said...

jag vet!!! det är skitjobbigt. jag hatar fan det där värdelösa jävla pappret!

fredag, 29 december, 2006  
Anonymous Anonym said...

vad är grejen med att äta köttfärs? eew.

söndag, 07 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

men papperets uppgift är väl att suga upp blodet som köttet utsöndrar?

onsdag, 21 mars, 2007  
Blogger Unknown said...


Mà trong mấy tháng nay, Tứ Đại Nhân tộc cùng với Cuồng Sư môn, Hồ Điệp Cốc chiếm cứ phần đông thành thị của huyền thiên nội lục, huyền thiên nội lục ở phía bắc Hắc Ám Thần Điện và ngũ độc môn, thiên địa môn, huyết đao môn, hai bên hiện tại lấy chiến tuyết là Song Phong thành.

Nghe thấy lời nói kể lại của mọi người mấy tháng nay, Nhạc Thành cũng không phát biểu ý kiến gì, lần này Hắc Ám Thần Điện muốn rút toàn bộ thật là không dễ dàng, không chảy máu thành sông thì không thể.
dongtam
mu private
tim phong tro
http://nhatroso.com/
nhac san cuc manh
tổng đài tư vấn luật
http://dichvu.tuvanphapluattructuyen.com/
văn phòng luật
tổng đài tư vấn luật
dịch vụ thành lập công ty
http://we-cooking.com/
chém gió
trung tâm ngoại ngữ
Chẳng qua hiện tại Nhạc Thành cũng không gấp rút, trước mắt điều quan trọng nhất chính là tìm ra kết giới, tin rằng Hắc Ám Thần Điện đối với kết giới kia cũng có hứng thú, bây giờ mình phải đi xem mới đượi người sau khi thương nghị một số chuyện liên quan đến liên quân thì rời đi, mà Nhạc Thành để lại Nhạc Cốc trưởng lão ở trong trướng, hắn tính toán hỏi thăm chuyện kết giới một chút.

- Nhạc cốc trưởng lão, kết giới hiện tại thế nào, chẳng lẽ không còn cách nào đi vào sao?

onsdag, 04 november, 2015  

Skicka en kommentar

<< Home