tisdag 20 februari 2007

Vad är grejen med semlor?


De är ju inte speciellt goda.
Inte nyttiga alls.
Säljs från jul till påsk.

Och ska ätas av alla på fettisdagen.Läs om semlor och grejer på DN.
Jag länkar till DN-artikeln för att testa om Twingly funkar

36 Comments:

Blogger G said...

vaddå inte goda? vad kan bli bättre än en blandning av bulle, grädde och sylt/mandelmassa?

tisdag, 20 februari, 2007  
Blogger kajsamaria said...

det ÄR gott! enda gången jag äter grädde typ... för det är inte så gott. när jag var liten åt jag med apelsinmarmelad i, prova det!

tisdag, 20 februari, 2007  
Blogger Emanuel said...

Det är ju bara en bulle med grädde och mandelmassa. Och om det inte räcker - sänk ned den i varm mjölk och häll lite apelsinmarmelad över.... sweeet....

tisdag, 20 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Semlor är bland det godaste som finns :)

tisdag, 20 februari, 2007  
Blogger Storm said...

Jaha, Askonsdagen är alltså här igen. 40 dagars fasta.

Lycka till

tisdag, 20 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Men, de är ju jättegoda. Borde dock vara förbjudet att börja sälja dem i december...

tisdag, 20 februari, 2007  
Blogger lucy said...

nä, jag förstår det inte heller. om det ändå vore nån slags söt bulle, men det är ju som bröd. med grädde. för att inte tala om det där vidriga kletet med mandelsmak. osså lite fasta på det.

jag röstar nej.

tisdag, 20 februari, 2007  
Blogger Ung tant said...

Semlor är jättegott!

Kardemumma 4-ever. :)

tisdag, 20 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

De är ju SJUKT goda.. =) Borde finnas fler än en fettisdag så det blir av att man äter dom oftare!!!

tisdag, 20 februari, 2007  
Blogger Emanuel said...

Bloggkaos!!
Läsarstorm!!
Vad är grejen?-fansen rasar!
Emanuel tycker fel!!
Semlor är gott säger läsarna!!

tisdag, 20 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker att du är galet rolig!

tisdag, 20 februari, 2007  
Blogger Missy said...

Semlor! Weeeeee!

tisdag, 20 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

det borde finnas semlor UTAN mandelmassa i. det kanske finns? med vaniljkräm i? jag får alltid gräva ur mandelmassan. det blir kladdigt, o lite av grädden försvinner. en semla om året räcker för mig iofs.

tisdag, 20 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Semlor är ju magiska .. och idag har man kunnat okynnesäta dem till äcklets gräns _utan_ att folk får titta snett på en...

- Jaa, det är femton lådor semlor i min kundvagn... Jaa, det innebär att jag har trettio kaloribomber staplade här... Och jaa, jag har tänkt äta dem själv... STFU! Idag har jag alibi!

tisdag, 20 februari, 2007  
Blogger Rim said...

You must be some kind of madman! Semlor är ju apagott. Speciellt om man har tillgång till en sked när man äter dem för att kunna justera mängden mandelmassa... I Tokyo finns inga semlor. Jag skulle kunna ge en arm och ett ben för en fettisdagsbulle nu.

onsdag, 21 februari, 2007  
Blogger gabbiz said...

Men Emanuel, det är ju du och jag mot världen idag. Jag äter semlor om någon bjuder, men skulle aldrig nånsin få för mig att lägga pengar på att köpa en själv. Bakelse, sure, wienerbröd, biskvi, mazarin, vad som helst i kakväg, men fan heller att semlor räknas dit. Det är en märklig uppfinning med äcklg vetebulle och för mycket grädde, och jag klarar max en halv, sen får jag ge bort resten. Vad är förresten grejen med att allt med mandelmassa/marsipan ska vara så himla gott? Jag får en marsipangris, som alla andra gäster, när vi firar jul med mina svärföräldrar, hittills har jag inte ens smakat någon. Maken får hälften av min marsipan när vi äter prinsesstårta. Och så ska mandelmassan vara det godaste i semlan? Du förstår min skepsis, va?

onsdag, 21 februari, 2007  
Blogger Tyskfan said...

Helt ok.
Men det känns framförallt som att det ska ätas semlor 23 ggr om året. Det verkar konstigt.

onsdag, 21 februari, 2007  
Blogger C said...

Din blogg är genial!

onsdag, 21 februari, 2007  
Blogger Nisse said...

Det är tradition. Är det bara tradition så går det mesta ner.

onsdag, 21 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

jag älskar semlor. allt är jättegott: grädden, vetebullen, mandelmassan. och så är dom så stora också, underbart!

onsdag, 21 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

vill man vara lite nyttig så finns det semlor där själva bullen är bakad med dinkelmjöl och där även mandelmassan är utbytt mot rostad mandel och nåt annat gott, vilket tydligen ger ett lägre gi-värde. jag som alltid är skeptisk till nyttiga saker men ändå var tvungen att smaka har hittat min absoluta favoritsemla. finns att köpa på ahlströms konditori i göteborg. skynda skynda.

onsdag, 21 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

eller jag menar förstås: "mindre onyttig".

onsdag, 21 februari, 2007  
Blogger Mary Lady Luck said...

Semlor är skitäckligt, bara en massa otäck grädde. Jag har ätit en enda semla i hela mitt liv, dagisfröknarna TVINGADE mig att prova. Men jag hämnades genom att spy upp den på golvet några minuter senare ha ha!

onsdag, 21 februari, 2007  
Blogger Ina said...

semlor is the shit! om man bortser från överflödet av bröd i propotion till det andra.. och bortser från grädden..
ja, mandelmassa och florsocker is the shit, iaf!

onsdag, 21 februari, 2007  
Blogger Stefan said...

semlor går bort. rakt av! ingen ursäkt för den fettbomben. men vad är grejjen med alla jävla tester i alla tidningar om vilken semla som är godast och på nästa sida har de braskande larmrapporter om fetman som den nya smygande sjukdomen?

hur mycket kan den smyga när den är maskerad till en semla?

onsdag, 21 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Nej nej man behöver inte bortse från nåt för att uppskatta semlan. Jag tycker nog den kanske är det godaste bakverk som finns, det ni! Som stöd så kan jag nämna alla min kära invandrarkunder (ja jag jobbar i butik) som köper semlor mer än alla infödingar tillsammans. Semlor i massor. Dom fullständigt älskar semlorna! Så inte är det några traditioner som gör att folk äter semlor inte, nej det är smaken den underbara SMAKEN!

onsdag, 21 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

och det här plötsligt utbredda semmelhatet är bara fejk, nåt patetiskt försök att verka indie... för semlor är ju folkligt, ledinigt, robert wellsiskt, såskadetlåtiskt och allt det där... så att säga nej blir ett statement, men inget annat än ett patetiskt ytligt osmakligt och tunt statement. för i andra ringhörnan finns den goda smaken av en semla, och vore det bara för smaken skulle ingen säga nej. så släpp alla hämningar och älska semlan!

(ursäkta att jag blir lite extrem, men jag förstår inte vad grejen är med semmelhatet)

onsdag, 21 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Men VARFÖR måste alla som inte gillar semlor hojta om att de inte gör det? Skriker någonsin schwarzwaldstårtehatarna ut sin aversion mot sitt hatobjekt? Nej, inte ett ljud om hur äcklig kombinationen av grädde och maräng är. Aldrig äcklas någon högljutt av det där urtrista wienerbrödet som är torrt och smuligt och med för lite sylt på. Vi som avstår från araksbollar på grund av deras vidriga lukt och smak - vi avstår helt enkelt och väljer ett annat bakverk. Semlehatare - sitt inte där och lid av grädden och mandelmassan - låt bli hela semlan helt enkelt och låt oss som uppskattar denna delikatess få njuta i fred!

onsdag, 21 februari, 2007  
Blogger Emanuel said...

Alla: Att ett sånt här litet försiktigt inlägg om en fetisdagsbulle skulle bli årets mest kommenterade... oväntat.

torsdag, 22 februari, 2007  
Blogger G said...

hahahha, RUTAN, din kommentar var bäst!

torsdag, 22 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Hmmm.... Här kommer ett avslöjande: samma dag som E bloggade om semlor, vräkte ogenerat i sig feting på fem minuter. Blev lite grädde kvar på tallriken, men resten slök han. Kanske var det de dåliga samvetet som satt vid tangenterna en stund senare. :-)

torsdag, 22 februari, 2007  
Blogger Emanuel said...

Jag..!: Jag äter gärna andra onyttiga grejer. Men ska jag välja så kommer inte semlan högt upp. Inte heller prinsesstårta eller annat med grädde. Choklad, chips och annat gött, funkar bättre för mig.

förresten...
Jag förstår inte vad den anonyme talar om.

torsdag, 22 februari, 2007  
Blogger dddd said...

Och varför i sfhuufgdfrhfuahfs måste de ösa på så mycket grädde? Yuk. Och ändå äter jag. Ibland två. Ibland tre. Jag förstår mig inte på mig själv.... :/

torsdag, 22 februari, 2007  
Blogger Stefan said...

schwarzwaldstårta går bort. rakt av! ingen ursäkt för den fettbomben...

;)

torsdag, 22 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

ah schwarzwald är överskattad, iaf såna svenska köpegrejer, smakar nästan ingenting, bara pöser ihop i munnen. kanske är en riktig tysk en höjdare, det där var en reservation.

miss: det är för att du egentligen älskar den förstår du. för att den är så fruktansvärt goda. släpp ledinhatet o ta en tugga!

fredag, 23 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

fralla med grädde och en nöt. gott.

varför inte köpa nåt sött mumsigt istället, en kladdkaka t.ex :)

torsdag, 13 mars, 2008  

Skicka en kommentar

<< Home