fredag 9 mars 2007

Vad är grejen med pensionärer?


Varför måste pensionärer alltid måste göra sina ärenden under lunchtid?
De har ju hela dagen på sig. De går ju upp vid femtiden på morgonen. Måste de verkligen ge sig ut under lunchtid? (vår lunchtid, deras är mellan 9-10)

När vi arbetande, unga, fräscha människor ska göra ett snabbt ärende, då står de där:
På apoteket - med 42 recept som ska hämtas ut och med nummerlappen precis före din.
På banken - med den personliga bokföringen i en överfylld konsumkasse som ska diskuteras innan de kan ta ut 200:- til barnbarnets födelsedag.

Inför pensionärskassa istället för snabbkassa. De har ju tid att vänta. De kan ju köa och bonda lite med varann..?


Tipstack till Pelle

16 Comments:

Blogger Tyskfan said...

Där är som delfinerna.
Übersociala och inte jättesmarta.

Antehuga, jag har hört att man kan äta pensionärer i Peru, stämmer det?

fredag, 09 mars, 2007  
Blogger Lilla Duktig said...

...och glöm inte ICA! När man står där och panikväljer en sallad för att sedan upptäcka att alla kassor har tusen meter kö eftersom ALLA pensionärer ska handla bruna bönor och fläsk på extrapris just då! (Hugaligen vilka fördomar jag har.)

fredag, 09 mars, 2007  
Blogger Linda said...

Mm, och alla pensionerade karlar som står med kundvagnen på tvären och blockerar gångar med förvirrat ansiktsuttryck. Det är kanske dags att införa pensionärsmotsvarigheten till ikeas bollhav för karlarna... ;-)

fredag, 09 mars, 2007  
Blogger bikt.com said...

Jag brukar undra varför de alltid ska handla på Billhälls/Hemköp efter klockan arton, exakt samtidigt som alla yrkesutövande personer går för att handla efter jobbet. Men jag tror såhär: De vill träffa folk, folk som inte är pensionärer. De är helt enkelt också trötta på pensionärer!

fredag, 09 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

meh, låt pensionärerna vara!
de kan väll också ha saker att göra på dagarna som begränsar när de handlar/går på apoteket/osv. Tids nog är ni själva pensionärer och står där och blir blängda på av de "snabba" ungdomarna. :)

ps. nej jag är fortfarande inte pensionär :)) ds.

fredag, 09 mars, 2007  
Blogger Hans Persson said...

Vad spelar det för roll om det är fullt på banken? Alla vettiga människor sköter sånt via nätet. Vad är grejen med bankkontor?

fredag, 09 mars, 2007  
Blogger Missy said...

Jag tror att Tyskfan har en poäng här. Hmmmmm.

fredag, 09 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

och varför tar de alltid tvättiderna på eftermiddagarna när de som sagt är uppe klockan fyra på morgonen. och vaför väntar de i tvättstugan på att maskinen ska bli klar. väldigt mycket tid är nog svaret....

lördag, 10 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Min närmaste matbutik har pensionärsrabatt - men BARA på tider då vi vanliga människor INTE handlar. Det är smart-som-fan och håller en stor del av dem borta från tider då vi stresshandlar efter jobbet.

lördag, 10 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

De ska ALLTID fråga minst en miljon frågor på Apoteket också "Kan jag ta den här medicinen med vatten?", "Va, vad saaaa du? Du får prata högre så jag höööör dig".

Gaah!

Man kan ju bli galen för mindre!

lördag, 10 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Pensionärer är bittra varelser, muterade ur det Svenska Folkhemmets Sista Rester(tm). De levde sunt och gott under många år i hopp om att bli gamla och nu när de nått den aktningsvärda åldern av 83+ så upptäcker de att de borde ha rökt, supit, knarkat och gökat istället, eftersom de här sista åren ändå inte var värda att upplevas; de är nu är för gamla för att höra, se, förstå eller hålla tätt och hur kul är det på en skala? Dessutom ser de för sin inre syn hur de inom en snar framtid matas och har vändschema för att undvika trycksår. Det är av den anledningen som de vill ut och förstöra livet för alla glada människor som fortfarande har framtiden för sig.

söndag, 11 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Oh, du glömde oss stackars butiksbiträden som jobbar extra på H&M..

Farbror skällde ut mig idag för att jag inte hade utbildning i hårfärger efter att ha stoppat kön i så den gick ut till dörren.

söndag, 11 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

De åker ju gärna kollektivtrafik i rusningstid också. Står inträngda med sin käpp och ser livrädda ut.

måndag, 12 mars, 2007  
Blogger martina said...

nää jag tror inte fenomenet kallas pensionärer, jag tror det kallas samhället. tänk att sitta ensam i sin lägenhet hela dagarna (kolla röda korsets fokusområden! gamla människor i sverige är extemt ensamna). skulle man då välja att gå och handla när ingen annan gör det? (fast ena dem alla så kanske de kan pola runt kring 10.30 istället?) näää.. blame society! men DOCK, ett budskap till alla med siffran 70+ på legitimationen - sluta hacka med käppen bakom hälarna på folk i köer. och att tränga er före på grund av obefintliga höftkulor och andnöd känns inte heller helt motiverat. sådeså. nåväl. nu har jag också sagt mitt. peace.

måndag, 12 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

"Bonda med varandra", hahahah!

tisdag, 13 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Och vad är grejen med att de prompt måste sitta på platsen för handikappade på buss och t-bana? Det är en plats för handikappade, inte äldre. Ok, att man kanske har problem med att gå och stå och ber man snällt så flyttar sig nog den som sitter där självmant men när de insisterar på att någon som faktisk är handikappad (men inte gammal) ska flytta på sig då är det lite väl magstarkt.

En jag träffade förut hade fotprotes efter en olycka och han blev ständigt bortkörd från handikappplatserna.

torsdag, 05 juli, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home