måndag 26 februari 2007

Vad är grejen med fullkornschips?


Är inte chips gjorda av potatis?
Fullkorn, är inte det spannmål?
Då blir det ju bröd-chips.

Låter sådär gott... Inte riktigt värt det för 25% mindre fett, eller?

17 Comments:

Anonymous Anonym said...

"Åh, nu känner jag mig nyttig när jag tar lite chips!"
Det är väl tänkt lite så... Och 25% mindre fett? Är det BARA 25,6% procent istället för 32%. WOW!! Jag känner hur kilona rasar!!

måndag, 26 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Hehe det är ju så att tjockisarna på sofflocket ska känna sig lite nyttigare. Men i slutändan är det väl ungefär lika nyttigt som light cigaretter haha.

Måste bara citera från programmet Du är vad du äter: "Här i frysen har vi massa pann-pizza, men denna pizza är nyttig för det är grönsaker på den också"

Vad är det som inte går fram? =)

Mvh Mikael

måndag, 26 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Men i chips, är det inte det friterade som är det dåliga? Vad man är friterar så blir det dåliga kvar? Potatis är väl inte allmänt känt som fettigt annars?

måndag, 26 februari, 2007  
Blogger bikt.com said...

Det är inte fettet man ska bäva nu för tiden, det är sockret. Och fullkorn = lägre sockervärde (GI) än icke fullkorn. Men som sagt, det är ju inga chips om det inte är potäter. Det är ju typ nachos.

måndag, 26 februari, 2007  
Blogger Översättarhelena said...

Det är väl helt enkelt hela potatisar.

måndag, 26 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag säger som jag alltid har sagt; Det är bättre att äta onyttigt och vara medveten om det, än att äta onyttigt och tro att man äter nyttigt!

måndag, 26 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag har faktiskt provat, och de var godare än vanliga! :) provade inte pga fetter/sockret utan ren nyfikenhet, vill jag tillägga.

måndag, 26 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

vill bara tillägga också... att det är riktigt goda faktiskt.. :)

måndag, 26 februari, 2007  
Blogger Anders said...

Hmmm... undrar vad de innehåller istället för konstiga kemiska "fullkorns-fiber"...

Men allvarligt talat så är detta ett sjukt bra exempel på hur fullkornstrenden gått till överdrift.

Är det inte lite samma sak med gröna nyckelhålet? Vissa produkter är jäkligt onyttiga men får ändå nyckelhålet bara för att de är typ "nyttigare än andra produkter i samma produktkategori"...

Typ lättmargarin etc som ändå innehåller typ 40% fett!

måndag, 26 februari, 2007  
Blogger Anders said...

fan vad mycket "typ" jag använde där... hmmm... typ töntigt...

måndag, 26 februari, 2007  
Blogger Matilda said...

Fall i fall någon fortfarande kommer ihåg att det finns akrylamid i potatischips kanske...

måndag, 26 februari, 2007  
Blogger Emanuel said...

Jag undrar precis som många av ni läsare: Vad är grejen med att göra en sjukt onyttig grej lite mindre onyttig? När lösningen snarare borde vara att äta mindre av det onyttiga eller äta nåt annat.
Jag tror att pizza med fullkornsbotten faller under samma undran...

måndag, 26 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Dom där chipsen är verkligen skitäckliga. Smakar som sandpapper med krydda. Men man vänjer sig efter några stycken...
Petra

tisdag, 27 februari, 2007  
Blogger Minna said...

vad grejjen är vet jag inte men de är himla goda!

tisdag, 27 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

vad är grejen med fullkorns pizza då? Dantes pizzeria i Linné nedanför Oskarfredriks kyrkan säljer dom. Hur kommer man till tanken att pizza är mer nyttigt i fullkorns varriant? bajsnödigt!

tisdag, 27 februari, 2007  
Blogger Karro said...

Jag har prövat dem och jag gillade dem faktiskt. Var lite skeptisk i början, men goda var de.

onsdag, 28 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

dom är faktiskt skitgoda. nyttiga eller ej.

onsdag, 28 februari, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home