Vad är grejen med tacohyllan?
Missförstå mig inte. Jag gillar tacos.
Men.
Det finns ju hur mycket tacogrejer som helst i affären! Äter folk så mycket tacos?
En hel hylla mad Santa Maria och hel hylla med butikens eget billigare märke.
Två hyllor tacogrejer!
Jag var inne i en Willy's Hemma-butik i helgen och köpte allt man behöver för en tacokväll.
Det är inte en jättestor butik - de har några olika pastasåser, en liten hylla som har sylt, rödbetor, inlagd gurka mm, en ganska liten grönsaksavdelning, inte jättemycket andra roliga och speciella grejer.
...Men de har jättemycket tacogrejer!
- Ska vi ta vitlökskryddade tortilla eller vanliga? Stora eller små? Eller örtkryddade..?
- Jag vill hellre ha hårda skal. Kanske ska testa på de där taco-tubsen? Vanliga skal mosas ju alltid!
- Bestäm du vad du vill ha. Tar du resten sen? Kryddmix, salsa, tacosås, dipp, tortillachips och guacamolemix? Så hämtar jag alla grönsaker och köttfärs.
Jag klagar inte på utbudet på något sätt. Det är grymt att det finns så mycket att välja på.
Jag bara undrar hur mycker tacos svenska folket trycker i sig?
22 Comments:
Ha ha ha, har precis hittat din blogg och gillar den skarpt! grejen med tacohyllor? De får oss väl att känna oss exotiska, härligt "osvenska". Husmanskoststrejk mao! Elin
Efter en lång fredag på jobbet, finns det väl inget bättre än att springa till det obemmanade solariumet och ligga en kvart, sedan snabbt torka rent och pallra sig iväg till ICA, tjacka upp sig på lite olika (nya, spännande) taco-produkter. Snabbt skynda sig hem till sin (också) nysolade sambo, slå på TV:n och mumsa tex-mex framför Det Okända på TV4. Självklart dricker man Cola med is i Carlsbergglas till den starka (tja, svenssonstarka) taco-såsen.
Sedan vaknar man på lördagen, lite rufsig i sin Hästenssäng, och det första man gör är att tvätta sitt långa, manliga hår med balsam... så det blir som Robert Wells hårman.
Och nog fan köper man taco idag igen, för idag är det ju Melodifestival!
HAHAHA! Så är det! Verkligheten för mig, dig och Fredrik Lindström.
Tacos är gränsöverskridande!
Testa att göra din egen pizza och - tadaa! - använda tortillabröd istället för deg.
(Dessutom har du minskat ner matlagningstiden med 79%)
Nä, jag vet. Inte så ballt. Men min poäng är att man kan använda tacotillbehören till så mycket annat än bara...tacos.
En kompis till mig t.ex. gör tacolasagne.
Kanske är det därför det finns så mycket?
Tysk-fan, du är ju riktigt rolig!
Å varför bunta ihop just den måltiden...varför inte en hylla med makaroner, korv, ketchup o senap?
Jag misstänker att tyskfan är Emanuel själv. Ett alterego skapat av Emanuel själv för att få igång lite sjysst argumentation?
Ozzy: Hehe, I wish!
För övrigt... är tex-mex husmanskost i Mexiko?
Tacos är numera husmanskost i sverige. Coop gjorde någon undersökning förra året om barns matvanor och tacos kom på andra plats bland favvomaten. Där framgick det att tacos är husmanskost. Dessutom är "svenska tacos" (låter lite skumt) en stor exportvara.
Gôtt é dé oxå!
jag är sjukt trött på tacos med santa maria-smak. nästa gång ska jag krydda själv. o göra egen salsa. eller hur.
hur mycker tacos svenska folket trycker i sig?
you don't wanna know... fredagskväll ÄR tacoskväll.
Det är jag som äter alltihop. Moahahahahaha!
Dessutom den där 'tacokryddan' som är så helig är bara vanlig spiskummin. Lär vara bättre kilopris vid kryddhyllan.
Kan det vara så att de flesta taco-grejer har hur lång hållbarhetstid som helst? Det är bara att köpa upp ett litet lager av allt och sen håller det tills någon köper det.
Jag menar, har någon någonsin sett mögliga tacochips?
Det är jag och min kille som står för halva totalkonsumtionen av tacos var. Du ska se hur vi äter och sen rullar runt hemma. Tur att vi stötte på varandra liksom :)
Huvudet på spiken! Touché! Hahaha!
Och jag säger: Vad är grejen med tacos som festmat? Fortfarande. År 2007. Det var kul och festligt 1989 typ. Nu är tacos gott, men till vardags, när man inte kan komma på nåt bättre.
tex mex är inte mexikanskt, det är pseudomexikanskt. riktig mexikomat, det är grejer det.
Jag äter tacos en gång i veckan, minst. Och då äter jag för två. Det är perfekt när man inte hinner laga mat!
enligt livsmedelsverket äter Svenskar och norrmän mest tex-mex i hela världen...
Roligt inlägg! :-) Jo, man undrar... i Mexico finns det bara 'normala' majs- eller vetetortillas, allt annat är ett amerikanskt påfund. Att laga vanliga tacos är lika lätt som att köpa färdiglagade kryddblandingar, salsas, mm. Snart bidrar jag med mina egna tips på riktiga mexi-tacos.
@tyskfan: nej, tex-mex är exotisk mat i Mexico.
@jennie: jag lagar alltid mina tacos själv, hur enkelt som helst och mycket godare.
Fast tex-mex/USA-tacos är goda i alla fall...
Skicka en kommentar
<< Home