måndag 2 april 2007

Vad är grejen mede plastförpackningar?


Jag skriker, frustar, hugger, gråter och ser stjärnor när jag ska öppna ett paket med ett USB-minne, kameraminne eller nån annan liten datorpryl eller nåt annat som de fått för sig måste slutas in i ett inbrottssäkert plastfängelse.

Hur tror de att man ska kunna öppna paketet?
Hur ska en äldre person, eller ett barn kunna öppna ett sånt paket?

Jag är rädd att klippa av mina fingrar eller hugga mig i armen när jag försöker komma in i det sjukt väl sammansvetsade plastpaketet. Kom igen - gör ett paket som går att öppna!


Tipstack till Fredrik H

21 Comments:

Anonymous Anonym said...

Var med i E24 igår...
http://www.e24.se/apps/bildspecial/?did=14936076&imgID=0

måndag, 02 april, 2007  
Blogger Ung tant said...

Stod inte Ericssons VD och försökte öppna en sån förpackning igår i Aftonbladet? Crazy. :D

måndag, 02 april, 2007  
Blogger Nostalgia said...

haha, det för karlar är så jäkla ivriga!

måndag, 02 april, 2007  
Anonymous Anonym said...

Det är inte så att det är menat att man ska klippa upp dom med sax?

måndag, 02 april, 2007  
Anonymous Anonym said...

Även om man har sax så är det jobbigt. Plasten är hård och veckad vilket innebär att man måste ha en jättesax. Jag brukar klippa så gott det går sedan stoppar jag in fingarna i det minimala hålet jag lyckats klippa upp och slita isär skiten. Svär över jävelskapet varje gång. Och visst, det ska ju fort, man vill ju testa grejerna med en gång!

måndag, 02 april, 2007  
Blogger Emanuel said...

Anonym: Det stämmer! Roligt att han har så svårt att öppna paketet!
Jari: du har rätt. Man är som ett barn på julafton! Tokivrig att testa sin nya tekniska pryl!

måndag, 02 april, 2007  
Blogger Nisse said...

Ja inte 17 går det att använda sax, den bara slinter och risken är ju att man hugger sig i armen eller nåt. Jag HATAR alla dessa förbannade plastförpackningar. TA BORT DOM. NU.

måndag, 02 april, 2007  
Blogger Linda said...

Exakt och ännu värre. Om man öppnar förpackningen och inser att det man inte köpt passar. Svårt att låtsas som om förpackningen är obruten... Död åt svåröppnade förpackningar!!!

måndag, 02 april, 2007  
Blogger Maria Ådahl said...

Dessutom är det omiljövänligt och kostar mer i porto när det skickas. Vad är meningen med dethär?

måndag, 02 april, 2007  
Blogger Storm said...

Det känns faktiskt som en jävligt jobbig julklapp när man ska öppna de små plastomslutna paketen. Helt rätt. Vad ÄR grejen?

måndag, 02 april, 2007  
Blogger Anders said...

Öppnade en förpackning till en eltandborste (BRAUN) häromdagen. Har aldrig varit med om svårare förpackning. Jag hade ingen sax eller avbitare till hands, däremot en rejält vass förskärare. Jag höll på i över 6 minuter innan jag tagit mig igenom plasten tillräckligt för att kunna lirka ut tandborsten. Stört dålig förpackning och det gick nästan inte att få ur tandborsten utan att skada den med kniven.

måndag, 02 april, 2007  
Anonymous Anonym said...

Haha, vad skönt att det inte bara är jag som har problem!! Det är ju helt omöjlogt att ta sig in i såna där förpackningar!

måndag, 02 april, 2007  
Blogger Anton Wallin said...

http://waiiin.blogspot.com/2007/03/ngot-som-str-mig-n-s-frbannat-r.html

Störde mig på samma sak bara för någon dag sen!

måndag, 02 april, 2007  
Anonymous Anonym said...

Ja! och precis när man tror jag man är igenom, så visar det dig att plasthelvetet är typ ihopklistrat ända fram till luftbubblan. Åh, hatkaka till plastförpackningar.

måndag, 02 april, 2007  
Blogger Rim said...

JAAAA, död åt ointagliga platsförpackningar!

tisdag, 03 april, 2007  
Blogger Karin said...

I'm with you all... Något annat som stör mig sjukt mycket är på vilket förbannat irriterande sätt isbergsssallad är förpackat! Vad är grejen med plasten som är vikt på nåt mysko sätt och tejpat, det går inte att få upp skiten utan att slita sönder den i vredesmod, och sen har man ingen förpackning kvar att lägga sin halvätna sallad i?! Mord I say.

Tack för en rolig blogg!

tisdag, 03 april, 2007  
Blogger gabbiz said...

Tack!! Läste faktiskt en artikel i Sydsvenskan (Får man hälsa? Hej Skåne!) i helgen om dåliga förpackningar, och den här sorten hamnade i topp (eller botten, beroende på hur man ser det). Jag som är reumatiker och saknar full styrka i händerna under stora delar av året HATAR den här förpackningen, men det finns faktiskt hur många som helst som suger babianarsle.

Några exempel: Ketchupflaskornas lilla fastsvetsade plastbit under locket. Den sitter stenhårt och det finns en pyttepytteliten flik att hålla i. Jo, tjena. _Alla_ glasburkar. "Kör in en tesked under locket och lossa vacuumet så går det lättare att öppna." Ja, för jag är asbra på att hantera en tesked OCH en liten liten glipa mellan burken och locket när jag har ont i handleder och fingrar. Jag har ett hjälpmedel, men jag måste skaffa en till större om jag ska kunna öppna alla de större burkarna. Och en som man kanske inte tror att "gamla" (unga kan också vara reumatiker, jag är 28) behöver öppna så ofta är Sempers välling. För det första är femlitersförpackningarna (pulverpåsar) förpackade i en pappkartong som man INTE får upp utan seriöst brukande av våld. Typ kofot. Sedan är varje förpackning ordentligt svetsad i överkant. Tänk kaffe fast värre. Vassa saxar är ett måste.

Ursäkta att jag bloggar i din blogg, Emanuel. ;)

tisdag, 03 april, 2007  
Anonymous Anonym said...

Men grejen med att dom är packade som dom är, är för att man inte ska kunna bryta förpackningen i butik och sno med sig prylen (oftast hyfsad dyr, liten elpryl)hem. pröva att använda en liten fintandad såg... :)

tisdag, 24 april, 2007  
Anonymous Anonym said...

WORD!

söndag, 20 maj, 2007  
Anonymous Linus said...

Det västa av allt är ju att SAXAR är förpackade sådär... Man måste ha sax för att få ut sin sax ur förpackningen. Kan det bli dummare?

tisdag, 16 juni, 2009  
Blogger Cabaooman said...

1. Stöldsäkerheten i butik
2. Billigt att producera
3. förpackningsprocessen i produktion går galet snabbt och bara värme behövs för att limma skiten.
4. Produkten skyddas jättebra mot stötar om den görs rätt
5. Lätt att återvinna då det oftast bara är plast och/eller en tryckt kartongskiva
6. Förpackningarna KAN inte gå sönder i transport eller hantering.

...men jag håller med dig, de är lite knepiga o öppna. (Blisterpack heter de för övrigt)

måndag, 08 februari, 2010  

Skicka en kommentar

<< Home