tisdag 7 augusti 2007

Vad är grejen med prislappar?


Vad är grejen med prislappar på ömtåliga grejer?

På glas och porslin - där hitttar man alltid prislappen på undersidan.
Är det verkligen det bästa stället? Jag förstår att om man placerar prislappen någon annanstans så kan det förstöra det estetiska intrycket, men kan de inte hitta någon annan lösning?

Lyft gärna den 22 kilo tunga kristallvasen och vänd på den för att se vad den kostar...


Tipstack till Cecilia

18 Comments:

Blogger Emanuel said...

Jag hatar faktiskt prislappar i allmänhet. Kanske borde skrivit om det istället?

tisdag, 07 augusti, 2007  
Blogger Line said...

Pris på hyllkanten löser väl både estetikproblemet och risken-att- tappa-den-22-kilo-tunga- kristallvasen-problemet?

Lagstifta nu!

tisdag, 07 augusti, 2007  
Blogger Emanuel said...

Line: Vad-är-grejen-lagen är absolut något jag kan stå bakom! Undra bara vad straffet ska vara om man bryter mot denna viktiga lag..?

tisdag, 07 augusti, 2007  
Anonymous Anonym said...

Vad är grejen med prislappar som vägrar lossna? Inte ens efter 17 varv i diskmaskinen?
//henrik

tisdag, 07 augusti, 2007  
Anonymous Anonym said...

Prislappar känns ganska ofräscht och inte helt 2007, faktiskt. Vi lever ju för helsike i en barcode-, stöldlarmsbricko- och datachipsålder, liksom!

Men det ska ju erkännas att det finns en liten vardagsedge-poäng om prislappen på undersidan av vasen proklamerar ett hiskeligt högt pris. När man precis vänt fanskapet upp-o-ner, upptäckt alla nollorna och sen med kallsvetten forsande lyckats ställa tillbaka krukan på sin plats igen, då är det lite som om man VUNNIT alla de pengar som stod på prislappen, för man har ju åtminstone inte råkat ha sönder något som var så dyrt!

Det är lite kärlek.

tisdag, 07 augusti, 2007  
Blogger Unknown said...

Emanuel: jag var rätt otydlig eftersom "lagstifta nu" syftade på något jag tog bort. Nedrans!

Brottet skulle ju givetvis bestå av att prismärka fel, på den där klumpiga och gammaldags metoden som alla undrar vad grejen är med. Glöm det. :/

tisdag, 07 augusti, 2007  
Anonymous Anonym said...

Tanken är att om du väl börjat fingra på något du gillade, så är du redan lite, lite fast i köpet. Halva inne, liksom. Du har ju nästan hånglat upp vasen i brygga INNAN du ser att den kostar 23.150 kr och hade någon töntig logga som det stog Swarowski på.

tisdag, 07 augusti, 2007  
Anonymous Anonym said...

23150 kr menar jag ju. Såklart.

tisdag, 07 augusti, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jobbar i klädbutik och börjar känna att man nog lika gärna kan plocka bort prislapparna helt. Folk fattar ju ändå inte (läs: vill ju inte fatta) vad saker och ting kostar..

Jag har börjat tröttna på kunder som blir skitsura för att de först passerar ett häng med tröjor märkta med 70% rea och sen fortsätter in i resten av butiken och plockar på sig. Bara för att sen bli tokupprörda när de inser att inte ALLT i butiken är lika billigt. Detta inser de såklart inte förrän allt är inslaget i kassan och nedpackat i påsar..

Först trodde jag att jag hade skyltat dåligt men nu sitter det stora skyltar på rea-hängen och lika stora ej-rea-skyltar i resten av butiken. Dessutom har jag märkt upp varje plagg för sig, vanliga prislappar på ej-rea-plagg och rött på det som är billigt.

Det är ändå ingen som fattar..

tisdag, 07 augusti, 2007  
Blogger Linnéa said...

oj vad jag känner igen mig i drinas kommentar. i butiken jag jobbar har vi inga prislappar. istället har vi prisskyltar på hyllkanten och för att underlätta mitt och mina kollegors arbete har vi artikelnummerlappar på nästan alla varor i stil med #12076. gissa hur många gånger jag får frågan om den lilla uglydollen verkligen kostar 120,76 euro. trots prisskylt precis bredvid där priset (17 euro) står med storlek 72... ><

tisdag, 07 augusti, 2007  
Blogger Kalle said...

Jag är helt med ang prislappar på glas och vaser, hyllkanten funkar ju toppen. Men kläder utan prislappar kan väl vara det mest irriterande som finns?
Visst, i reatider blir det alltid problem, bästa lösningen jag har sett var på Nitty gritty där det helt enkelt satt en orange prick på reaplaggen. Idioter stöter man alltid på, vad man än jobbar med.

onsdag, 08 augusti, 2007  
Blogger Linda said...

Vad är grejen med prislappar som sitter under plastinslagen vara. Exempel: Köpte pussel som present till 3-åring. Försökte febrilt peta bort prislappen. Gick inte. Insåg sedan att prislappen satt under plasten som satt runt hela rasket. Töntigt.

onsdag, 08 augusti, 2007  
Anonymous Anonym said...

Om man nu prompt måste köpa en fet kristallvas... som en gammal kärring. ;)

onsdag, 08 augusti, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker det är mest irriterande när alla saker är prismärkta utom just den grejen jag vill köpa. Och aldrig finns det nån att fråga.

torsdag, 09 augusti, 2007  
Blogger Anders said...

Håller helt klart med "Anonym" här!
Vad är grejen med att använda ett sånt överjävligt klister på prislappen på framförallt köksprylar som man liksom vill skall vara rena och fräscha. IKEA har en förmåga att använda något konstigt (förmodligen sjukt billigt) kliser på sina klisterlappar som sitter på alla plastköksgrejer. Lyckas man få bort klisterlappen så är det ändå en klistrig hinna som är omöjlig att få bort. Gnider man med schotch-brite (stavning?) så blir det typ en grön-svart kladdig gegga som är ännu mer omöjlig att få bort. Hur har man tänkt där? Kan det t.o.m. vara ett utstuderat säljknep - folk köper fler prylar eftersom man på mer än hälften av dem aldrig kommer att få bort klistergeggan... Som anonym antyder så sitter ju skiten kvar t.o.m. efter ett antal maskindiskar i typ 80-gradigt vatten och grymt starka kemikalier i diskmedlet.

torsdag, 09 augusti, 2007  
Anonymous Anonym said...

Håller med Nisse. Det är hur vanligt som helst att saker inte är ordentligt prismärkta. Ofta finns det hyllpriser för en vara, men varan på hyllan är en helt annan vara. Ibland kan det vara svårt att förstå detta, men den minimala informationen på hyllpriserna stämmer inte med varan (vikt, färg, material).
Detta är dock betydligt vanligare i vanliga livsmedelsaffärer än glas/husgerådsaffärer.

fredag, 10 augusti, 2007  
Anonymous Anonym said...

Tips: enda sättet att få bort prislappsklistret är med megahett vatten... Spola klistret med de hetaste vatten du kan få ur kran... då brukar det komma loss.... ibland...

tisdag, 11 september, 2007  
Blogger Pärlugglan said...

Detta är visserligen ett gammalt inlägg, men kan inte låta bli att tipsa om hur man får bort klisterlappar som sitter på glas, plast och liknande.

Smeta lite matolja på klisterlappen, låt sitta ett tag, ibland kan det behövas någon dag eller två, men inte alltid. Sen brukar klisterlappen lossa väldigt lätt, tvätta bort fettet med diskmedel. Limmet är som bortblåst.

Ibland kan det vara fiffigt att riva av det övre lagret av klisterlappen om den är av ett väldigt glansigt, plastigt material, som inte låter fettet tränga in och verka. Kan räcka att bara "öppna" lite så oljan kan tränga in under lappen, för det var ju rivandet och skrapandet man ville undvika. Detta brukar funka jättebra för mig, för förstöra sakerna med riviga svampar eller peta med naglarna i en evighet är inte kul.

Annars tycker jag att prislappar behövs, det finns oftast aldrig någon att fråga. Men jag tycker att man kan planera lite hur man sätter prislappen. Ibland så klistrar man mitt över innehållsförteckningen, eller mitt på den snygga chokladasken man tänkt ge bort i present. Det ser jättefult ut när man tar bort prislappen.

onsdag, 25 mars, 2009  

Skicka en kommentar

<< Home