måndag 19 november 2007

Vad är grejen med tanthår?


Varför färgar tanter sitt hår lila och blått?
Är det för att de är apgråhåriga och köper nån billig hårfärg som reagerar tokigt med det gråa och skapar en tantlila färg?
Går inte tanter på salong? Lägger håret, färgar och permanentar?
Kan inte frisören på damfriseringen säga till tanten att lila är för punkare, inte för tanter.

Tipstack till Sur-Ove

15 Comments:

Blogger Mårthen said...

Jag trodde också länge att det berodde på att det gråa håret inte går att färga, och att det är misstag. Men jag har hört tanter prata på tunnelbanan om att färga, och bland annat nämnt olika nyanser av blått och lila som alternativ. De kanske tycker att det ser ungdomligt ut?

måndag, 19 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

Vad jag har hört så är det en reaktion på läggningsvätskan, som alla tanter använder för att få till den vackra risiga busken, och hårtoningen som skapar de käcka nyanserna.

måndag, 19 november, 2007  
Blogger Anders said...

sjukt... pratade om detta idag och tänkte "Vad är grejen med att tanter färgar håret blått"...

måndag, 19 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

Det roliga är att det bara är tanter som fastnat i 80 talet som har lila hår. Deras kläder är roliga också. Se efter nästa gång!

tisdag, 20 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

Grejen med tanthår är för mig inte så mycket färgen, som formen.

Varför har dom ALLA kort och permanentat? Jag tänkte ett tag att det kanske var modernt när dom var unga, och att dom någon gång i tjugoårsåldern slutade byta frisör. Sen insåg jag att de 90åriga tanterna är dom 65åriga tanternas mammor, så det kan ju knappast ha varit samma mode i bådas ungdom? Eller?

tisdag, 20 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag är lite med på Mårthens tankegång här. De verkar ju tycka att det är lite fräsigt sådär, lite vågat, lite kul! Hur de kan tycka det är en annan sak dock...

tisdag, 20 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

Att det är kort är nog för att håret blir lite tunnare när man blir äldre och då är det inte så snyggt med längre hår. Och det kanske ser piffigare ut med krulligt hår? Tanter vill också känna sig fixade. Men det blåa håret har jag ingen förklaring till. Kanske lite som att många vanliga svennetjejer färgar håret lila, sådär auberginefärgat du vet, eller djuprött. Det är väl ingen som har de färgerna naturligt? Men det kan vara fint ändå, kanske.

onsdag, 21 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

Kort hår förstår jag. Det ser mer fräscht ut än ett långt hängande hår på en äldre dam. Håret blir ju ofta på grund av åldern en aning livlöst och inte lika fylligt som förr. Papiljotter och läggningsvätska mm däremot? Men det tillhör nog den äldre, äldre generationen. Min erfarenhet av "dagens unga" pensionärer är att de skippar papiljotterna.

Den blå/lila färgen är inte vacker. Men man får tänka på att de inte kan variera sig i samma utsträckning som förr.... men nån borde väl tala om för dem att det kasnke är dags att byta styrka på glasögonen, för det ser inte bra ut.

onsdag, 21 november, 2007  
Blogger Line said...

Vad är grejen med att tanter alltid har tantfrisyrer tillhörande denna hårfärg? Kort och "praktiskt", lätt fönad och upprullad. F.U.L.T.

fredag, 23 november, 2007  
Blogger Missy said...

Fick det hela förklarat av en frisör en gång; när håret vitnar har det en tendens att bli lite oklädsamt gulaktigt i topparna. Tanken är att den lila färgen eller schampot ska appliceras i topparna för att motverka det gula. Tanterna tenderar att ta i det i hela håret alldeles för länge istället.

Frisören som berättade det hela var lite lätt upprörd. Lite lätt. Det hela var mycket underhållande.

lördag, 24 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

i grund och botten är det ju osm kristin säger: läggningsvätskan som gör håret blåaktigt. men kanske är det så, att denna läggningsvätskefärg skapat en tanttradition att färga håret blått?

måndag, 26 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

Inte nog med färgen, det är sådär jävligt fluffigt & jobbigt. Idag satt ett tanthår framför mig på bussen. Jag kunde inte se stationernas namn komma upp på skärmen för att hennes jävla hår fluffade runt i min sikt.

fredag, 30 november, 2007  
Blogger Isabelle said...

silverschampoo som många blekta blondiner använder för att bli av med gula färgskiftiningar i håret används också av tanter med samma syfte. Fast de har det nog i för länge, meb blålila som resultat.

tisdag, 04 december, 2007  
Blogger Susanna said...

Min mor (som är grå men inte riktigt i tantålder - än) använder sånt där silverschampoo, men om hon använder det för många gånger i streck så antar håret en lila ton istället för den stiliga stålgrå hon är ute efter. Så det funkar egentligen fint, ända tills hon glömmer bort att titta efter ordentligt. Så de lila tanterna har antagligen bara inte något backupschampoo.

måndag, 19 maj, 2008  
Blogger Unknown said...

jag har förklarningen på det, frisörerna frågar alltid till den gamla tanten "vill du ha lite färg på håret med" ja ta nån glad, frisörn tar blå/lila. Dom tycker tydligen det ska pigga upp den gamla tanten.

söndag, 16 november, 2008  

Skicka en kommentar

<< Home