Vad är grejen med kinarestaurangssallad?
Igår kväll åt jag kinamat.
När man kommer hem och öppnar lådan med tre små rätter, så är det mycket riktigt tre små rätter och två små gurkskivor och en liten tomatbit.
Vad är grejen med det?
Finns det ingen salladskultur i Kina? Känner de sig tvingade att lägga med en ängslig liten sallad? De stackars gurkbitarna ser alldels ledsna och malplacerade ut.
Kinarestaurangerna kanske har blivit lurade av pizzagubbarna att vi svenskar är ett salladsfolk?
"Ska ni sälja mat i Sverige så måste ni ha med sallad. Kolla bara på pizzasalladen - den är ju hur poppis som helst!"
Skippa salladen. Strimlad biff med purjolök är godast utan gurka.
10 Comments:
Antagligen är det bara för att dem är service-minded och vill ge kunden en liten sallad för de som önskar det.
Jag håller med att den är onödig då kinamat oftast innehåller mycket grönsaker.
Emanuel: Apropå vårt matbord på tretrapporutanghiss. Vi hittade det på Blocket hos en familj i Saltsjöbaden, var annars liksom? Några dagar senare hittade vi ett likadant i en antikaffär, och slog till på det med. Så vill du köpa det ena, hör av dig till mig på textmissbrukaren@gmail.com.
Jessica, http://tretrapporutanhiss.wordpress.com/
Kinamat i sverige är inte samma sak som kinamat i kina. En "riktig" kines skulle med största sannolikhet vända i dörren när stanken av sötsur sås når hans näsa.
Gurkan och tomaten är med största sannolikhet ditlagd bara för att vi svenskar är så jäkla tråkiga när det gäller mat. Säg det svenska lunchhak som inte har en stor bytta tomatskivor bredvid en lika stor bytta gurkskivor i salladsbuffen.
Vad är grejen med svenska kinesrestauranger? Kom igen, till och med pizzeriorna har fått en revival med vedugnar och ruccola. Varför är ni kvar i sjuttiotalet? Vi vill inte ha sötsur sås, vi vill ha lika god kinesmat som de har i Norge.
/KusinH
Men åh, vad har du för fattig kinarestaurang? Alla Kinarestauranger med lite klass har sallad bestående av två ledsna gurkskivor, en klyfta tomat och åtmindstonde en fjärdedels burkannanasring!
Salladskål med söt vinäger. Mmm..
Sallad är oftast gott som satan, men inte till kinesiskt.
Jag har för mig att det krävs att de skickar med nån typ av sallad för att få sälja mat ö.h.t.
Hmm landbyte men kom att tänka på den japanska restaurangen vi ofta tar lunch- take-away från. Där får man också lite sallad till sushin och sånt. Salladen kan bestå av lite pizzasallad, nån gurkskiva och så lite kall spaghetti. Mmmmm...=)
Jag vet ett ställe där man får en stackars liten potatis med sina tre små rätter, vad är grejen med det?
Skicka en kommentar
<< Home