torsdag 14 augusti 2008

Vad är grejen med storpocket?


Har ni provat det nya? Storpocket. Direkt från USA!

Efter att en bok har funnits för 269:- som inbunden ett tag, men innan den kommer som pocket för 69:- så har det nya mellanläget storpocket införts.

De har lyckats förena de sämsta sidorna hos de olika bokformaten till en vidrig avkomma:

- Lika stor och jobbig att läsa som en inbunden bok.
- Lika dassig kvalité som en pocket.
- Priset ligger precis emellan billigt och dyrt. typ 169:-
- Passar inte in i bokhyllan bland de inbundna böckerna.
- Passar inte in i bokhyllan bland pocketböckerna.

Jag skulle köpa den sista Stieg Larsson boken i vintras (de första två har jag i pocket), då visar det sig att pocketen inte kommit och antagligen inte kommer än på ett år, men STOOORpocketen har kommit... suck.
Så nu sitter jag här med två synkade lika stora fina pocketar och en dumstorpocket.


Tipstack till Oscar

17 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag tror att grejen med storpocket är att boken kommer ut mycket snabbare som det än som vanlig pocket. Och om man beställer utländska böcker så är det rätt stor skillnad i pris mellan inbunden och storpocket, medan det inte är så stor skillnad i pris mellan storpocket och pocket (engelska pocketböcker = dyra).

torsdag, 14 augusti, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker att storpocket är skit. Jag vill ha mina pocketar som de ska vara.... Och varför måste förlagen försena utgivningen av pocket. Varför inte inse att de har två olika kundgrupper. De som alltid köper inbundet och de som alltid väntar tills pocketversionen kommit (jag) och tillgodose bådas behov. Nöjdare kunder, kan det vara fel?

torsdag, 14 augusti, 2008  
Anonymous Anonym said...

Storpocket är ett jävla påfund. Jag väntar hellre på vanlig pocket, berättelsen i boken går ingenstans under tiden.

torsdag, 14 augusti, 2008  
Blogger Anders said...

Vilken dum grej!
Huvudpoängen med pocketbok är ju storleken - du kan ha den i fickan.
Sen att den är billigare och av sämre kvalitet är ju en följd av att produkten ändå bara skall vara en slit-och-släng-pryl som du ska ta med dig, läsa på väg till jobbet, ha i väskan med träningskläderna osv...


kamilla>> Hur kommer det sig att det går snabbare att trycka i storpocket än i vanligt pocketformat? Verkar jättekonstigt!
Någon som kan förklara? Det måste ju i så fall handla om marginella skillnader i tryckkostnader (för ytterligare ett format) och även i "time to market"!

fredag, 15 augusti, 2008  
Anonymous Anonym said...

jag tycker också det är skitdåligt! De vill bara tjäna pengar på att man inte orkar vänta på pocketen så man tillslut köper en storpoket iaf. Nästa steg är väl att det efter den inbundna boken i stort format kommer en inbunden bok i litet format och sedan en storpoket och sedan en vanlig pocket...

fredag, 15 augusti, 2008  
Anonymous Anonym said...

Köp ljudboken istället och spara på träden!

måndag, 18 augusti, 2008  
Anonymous Anonym said...

Ja det här var verkligen fånigt. Förmodligen något för dem som tror att de vill ha inbundna böcker men inte har råd.

måndag, 18 augusti, 2008  
Anonymous Anonym said...

Är inte grejen att det är lika stor text som i en inbunden bok men att vikten är lägre och hörnen på omslaget mjukare. Den är med andra ord mindre farlig att tappa i ansiktet när man somnar med boken på kvällen... Säkerhet alltså. /Kontorsråttan

onsdag, 20 augusti, 2008  
Anonymous Anonym said...

Kanske jag som Bokia-anställd ska ge mig in i det här. Grejen med storpocket är som föregående talare sa, att de har större text så att alla som vill ha pocket men inte anstränga ögonen ur led ska kunna få en pocket, mycket populärt bland pensionärer... Senaste Stieg Larsson i pocket kommer för övrigt enligt förlaget att släppas 22 augusti men har funnits i vår butik i en vecka, tänk på det! :)

torsdag, 21 augusti, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag gillar bäst inbundna böcker. Ju större text desto bättre. :-)

fredag, 22 augusti, 2008  
Anonymous Anonym said...

Men om meningen med storpocket är stor text, varför inte köpa en inbunden? Jag trodde att meningen med pocket var att den skulle få plats 'i fickan' (nåja, men i väskan åtminstone). Storpocket fyller alltså inte alls den funktionen och är inte billig som en pocket heller. Totalt ovärt.

lördag, 23 augusti, 2008  
Anonymous Anonym said...

Vilken underbar blogg!

Kakan

onsdag, 27 augusti, 2008  
Anonymous Anonym said...

Hahaaaha...jag har "Män som hatar kvinnor" i pocket, "Flickan som lekte med elden" i storpocket och "Luftslottet som sprängdes" i vanling inbunden bok... =0/

torsdag, 18 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

Många av er är nog ungdomar med ungdomens friska ögon. Vi är en litteraturcirkel med åtta damer i åldern 75+. Våra ögon blir väldigt trötta av att läsa vanlig pocket. Om vi läser fem böcker per termin i inbundet skick blir det för dyrt.
Storpocket passar då väldigt bra!
(De borde dock kunna vara ännu lite billigare, tycker jag). Mvh

onsdag, 17 augusti, 2011  
Anonymous Singoalla said...

Instämmer med Anonyms inlägg här ovan. Alla ni som inte har börjat lida av ålderssynthet och därmed behöver läsglasögon, som på sikt inte heller hjälper särskilt bra, försök och tänk att världen inte bara kretsar kring er. Jag gjorde nämligen själv det felet tills jag blev äldre
och insåg att livet inte tar slut efter man fyllt 50 år.

söndag, 13 mars, 2016  
Blogger Unknown said...

Vilket gnäll, alltid folk som måste gnälla! Jättefint alternativ med storpocket, billigare och lättare att hålla och så är det det här med trötta ögon.

måndag, 08 juni, 2020  
Blogger Unknown said...

Precis så tänkte jag. Vill ha större text. Men billigare än inbunden. Läser alltid inbundna böcker annars. Men det blir lite för dyrt när jag ändå inte behåller dem sen.

söndag, 21 juni, 2020  

Skicka en kommentar

<< Home