Vad är grejen med brödpåsar? Del 3
Ja, det är dags för uppföljningen av den mest populära av alla inlägg någonsin på Vad är grejen?:
Brödpåsefrågan!
Vad är grejen med baguettpåsen i mataffären?
Man ska glatt köpa en baguett, plockar upp påsen som står i en ställning bredvid brödhyllan och lägger mer baguetten...
Men... Påsen är ju för liten! Baguetten sticker ut 10 cm...!!
Sen går man omkring i affären och brödet ligger mot den vidriga kanten i korgen eller vagnen, nuddar andra kunder, rullbandet och en massa andra snuskiga saker!
Varför kan de inte göra påsen 10 cm längre än brödet istället för tvärtom?
Tipstack till Camilla H
5 Comments:
Det är kanske meningen att man skall se lite chict, fransk ut när man sedan bär runt brödet pa stan.
Bra fråga! jag brukar ta dubbla påsar. En från andra hållet också så att ingen del ligger fritt i luften.
Ni är ju inte kloka. Brödet dör väl inte av att vistas i luften i några minuter... och det är helt klart så att det är en kvarleva från när baguetter var franskt och chict. Lite kontinentalt, i motsats till frallor och rundstycken.
För övrigt, hur fan fick du tips från Camilla Henemark? Imponerande.
(Sedan är jag intresserad av hur man kan utveckla frågan om brödpåsar vs. brödlådor... i detta fallt blir det en sjukt lång brödlåda...)
Kul med en uppföljning av mitt favoritämne brödpåsar!
Man kan kanske kräva att affären tillhandahåller en kniv vid brödstället, så att man kan kapa brödet vid påskanten. Alt., om affären inte vill ha farliga knivar liggandes som t.ex. små barn kan få tag i, går det lika bra med en penna (givetvis med icke hälsovådligt bläck) som man markerar där brödet sticker ut ur påsen och sedan kan skära av det då mam kommer hem.
Skicka en kommentar
<< Home