måndag 24 april 2006

Vad är grejen med Da Vinci-koden?


Det är ju bara en thriller/deckare i katolsk miljö!! DET ÄR INTE PÅ RIKTIGT!
-Visst, det är en trevlig tanke, att Maria Magdalena och Jesus var ett par, fick ett barn o grejer.... men det är ju en skönlitterär bok, allt i den är påhittat. Det finns ingen helig Graal, farliga katolska präster, hemliga sällskap mm.

40 miljoner människor har köpt Da Vinci-koden, varav en miljon svenskar, enligt Bonniers.
Galet många böcker har han sålt, Dan Brown, och nu kommer Da Vinchi-koden som film med Tom Hanks! (jag vet inte med castingen där alltså... kanske kan funka?)
Så nu får väl de miljonerna som inte läst boken möjligheten att diskutera denna fantastiska historia med oss som läst boken! Jag längtar! Tjohooo!
Vad är grejen med att folk helt plötsligt tror på en bestseller? Det är som att man skulle tro på Britney Spears, Die Hard eller Kalle och Chokladfabriken!

Ja, jag vet, det är gammalt. Släpp det nu.....

10 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vad är grejen med att inte tro på något? Personligen besannades alla mina fördomar om katolska kyrkan osv. i o m att jag svalde allt i denna bibel till bok. Det kändes riktigt bra faktiskt och vad är grejen med att inte få känna så?

tisdag, 25 april, 2006  
Blogger Emanuel said...

Det är väl just det som är problemet:
"besannades alla mina fördomar om katolska kyrkan"
Det är ju just det som gör att så många VILL tro på den boken, därför att man så gärna vill att det ska vara sant. Katolska kyrkan suger, som alla andra kyrkosamfund om du frågar mig. Men det gör tyvärr inte Da Vinchi-koden sannare...

tisdag, 25 april, 2006  
Blogger Stefan said...

haha... skön blog. Känns som om jag e inne o sniffar på dina domäner, men va fan ;)

tisdag, 25 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

Det är väl på riktigt? Den har ju sålt så mycket av en anledning... pluss att alla försöker ju stoppa den. Jag tror abbsolut att det finns mer sanning bakom boken än vad ni förstår.

tisdag, 25 april, 2006  
Blogger Blancaflor said...

Vad är grejen med konspirationsteorier?

Da Vinci-koden är en bok som riktar sig till den obildade massan som tror att de läser en "djup" och finkulturell bok bara för att den utspelar sig i Europa och Mona Lisa nämns.

Den har salt mycket av samma anledning som Danielle Steel och Stephen King är storsäljare.

tisdag, 25 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

Vad är grejen med konspirationsteorier (KT)? Ja, det kan man ju fråga sig, men faktum är ju att det är just denna krydda som säljer det mesta (för att inte säga allt). Politik saluförs genom en typ av KT, kläder säljs på samma sätt, religion säljs på precis samma sätt som tomten och det vore fantastiskt tråkigt om inte tomten fanns (eller?). Vad är sant och inte? Är bibeln sann? Fanns jesus? I vilken form fanns han? Etc... Jag bara menar att alla MINA fördomar bekräftades i boken, likväl som andras bekräftas när man på TV får höra att Göran Persson är tjock, eller Fredrik Reinfeldt ser mysig ut. Ingen universal sanning bekräftas alltså. Finns det sådana sanningar? Titta bara på det Amerikanska samhället, här konspireras det i det närmaste hela tiden fram och tillbaka. Irak - massförstörelsevapen, Clinton - Lewinski, Kofi´s son - Olja/matprogrammet, osv...

Vad är sant? Vem avgör vad som är sant? Du? Vetenskapen som har duperat samhället i årtusenden?

Vad är grejen med att bara ställa en massa konstiga frågor? Sorry...

tisdag, 25 april, 2006  
Blogger Blancaflor said...

För mig verkar de flesta konspirationsteorier vara daligt underbyggda och är saledes helt ointressanta. Dessutom far jag intrycket att anhängarna är sensationslystna och ute efter effektsökeri.

Vad är grejen med att jag avgör vad som är sant?

onsdag, 26 april, 2006  
Blogger Kaptenen said...

Die hard är väl en dokumentär?

onsdag, 26 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

tacka vet jag riktigt dokumentära filmer som Indiana Jones och Monty Phytons Heliga Gral. De tar väl upp samma saker som Da Vinci Koden?
Jag ser ingen skillnad.

fredag, 28 april, 2006  
Anonymous Anonym said...

Inte for att jag gillar konspirationsteorier, men opus dei ar val ingen hemlig orden?

onsdag, 30 maj, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home