torsdag 13 juli 2006

Vad är grejen med familjen? Eller: Vad är grejen med Zidane?


Nu har Zinedine Zidane kommit fram och berättat allt om bråket.
Det Materazzi sa var: "väldigt hårda ord" och att det var "mycket personligt och riktade sig till min mor och syster".

-Där kommer hela grejen! I Frankrike/Spanien/Italien är det värsta du kan göra mot en annan man är att förolämpa hans mor.
Familjen är helig på ett sätt som den inte är här i Sverige. Ingen skulle riskera avslutningen på sin fantastiska fotbollskarriär med att skalla någon för att han dissade morsan...? Eller? Jag hade inte gjort det iallafall.

Det sjuka är att Zidane inte ångrar sig, utan är bara ledsen att alla barn som sett finalen fått se honom så våldsam..!

10 Comments:

Blogger Aronson said...

Men vad är grejen med att hela den här historien blivit så j-a upphaussad? Det är ju en världsnyhet nästan i klass med 11 september.

...och dessutom sa han ju faktiskt ingenting i den där intervjun. Vi vet ju fortfarande inte vad det var Materazzi sa som gjorde Zidande så rasande...

torsdag, 13 juli, 2006  
Blogger Blancaflor said...

Hahaha! Fredrik Lindström skrev om fenomenet i nagon av sina böcker. Han simulerade en dialog där en person säger till den andre att han har varit intim med hans mor. En svensk skulle da troligtvis reagera med orden "Har du? Jag visste inte ens om att ni kände varandra! Vet pappa om det?"

Jag nämnde den vanlige svenskens inställning för min spanske pojkvän igar, han bara skakade pa huvudet at oss tokiga svenskar.Det är väl generellt sa att "hedersbegreppet" inte är speciellt utbrett i sVerige.

torsdag, 13 juli, 2006  
Blogger Emanuel said...

Aronson: Sant. Att det ska bli en så stor grej! Man fattade ju direkt att det var "Jag har knullat din mamma" han sa. Det är ju ingen nyhet.
Blanca: Hmm... Vi är inte tokiga. De är tokiga.

torsdag, 13 juli, 2006  
Anonymous Anonym said...

Det här verkar var grejen med Zidane:
http://tinyurl.com/zldqb

torsdag, 13 juli, 2006  
Anonymous Anonym said...

Håller med - vad är grejen? Oproffessionellt av en rutinerad spelare att bli så arg. Jag är väldigt glad att min bror inte känner sig tvungen att skalla personer som eventuellt förolämpar mig, skulle vara jobbig för honom, och för mig kännas som att bli omyndigförklarad.

Jävla Zidane, jag hejade på Frankrike.

torsdag, 13 juli, 2006  
Anonymous Anonym said...

Undrar om Zidane misshandlar sin fru också? Hon som alla andra kan säkert vara provocerande ibland.

torsdag, 13 juli, 2006  
Anonymous Anonym said...

Förresten så läste jag att Zidanes mamma krävde Materazzis kulor på ett fat.

Det är ju en hyfsat grov kränkning. Nu får hon väl förbereda sig på att någon från Materazzis familj skallar henne. För hederns skull.

torsdag, 13 juli, 2006  
Blogger SixesAndSevens said...

Varenda jävel född utanför skandinavien verkar reagera på ett ohälsosamt sätt om deras morsa eller syrra råkar nämnas i fel sammanhang... fattar inte.

torsdag, 13 juli, 2006  
Blogger Tyskfan said...

Zidane rockar. Klart man inte kan hålla på och spy ut sig vad som helst bara för att det är på en fotbollsplan. Håll er till relevanta påhopp. Liksom.
Tycker allvarligt att han skulle slå ner honom på riktigt. Oavsett vad han sa. För att markera lite... hahahaha.
Tajmingen var väl sådär, men att man kan säga vad som helst under en fotbollsmatch... är inte det ännu konstigare än att någon till slut tänder till?

måndag, 17 juli, 2006  
Anonymous Anonym said...

Annick Sjögen - Här går gränsen. Utmärkt läsning för den som vill förstå hederskulturen. Obligatorisk litteratur på lärarutbildningen.

onsdag, 19 juli, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home