tisdag 31 oktober 2006

Vad är grejen med handboll?


Jag hamnade i en handbollsmatch på TV häromdan...
Gör de inte mål HELA TIDEN?
Det handlar inte så mycket om att vara grym och trixig och oväntad och göra extravaganta spännande mål i den här sporten. Hela upplägget baseras på att det andra laget ska fucka upp, det blir 200-202 i mål i en match, och det vinnande laget har inte lyckats med någonting annat än att ha turen att det andra laget missade ett mål, tappade bollen i fel tillfälle eller något liknande...

Handboll påminner en del om straffläggningarna i en fotbollsfinal. Grundläget är att alla gör mål. Lyckas målvakten fånga är det grymt. Eller om någon i motståndarlaget slår en dålig straff som missar, så kan man pusta ut ett tag...

Anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - mål - anfall - miss

Så var den matchen avgjord.... spännande!

49 Comments:

Blogger Mimmi said...

Hi, hi en klockren analys av en handbollsmatch!!

tisdag, 31 oktober, 2006  
Anonymous Anonym said...

och den här gurkburken. Vart kommer den ifrån?

tisdag, 31 oktober, 2006  
Anonymous Anonym said...

Ha,ha! Håller med, och handbollsspelare är ju så töööntiga, det finns inte en enda hunkig handbollsspelare. Och så blir de alltid arga när man klagar på deras meningslösa sport...

tisdag, 31 oktober, 2006  
Anonymous Anonym said...

Handbollsmålvakt blir man nog om man är totalt värdelös på all sport. Inklusive handboll. Det gör liksom inget att man inte kan fånga en endaste boll i denna underliga sport. konstigt.

tisdag, 31 oktober, 2006  
Blogger krusmynta said...

Jaaaaaaaaaaaa - tänk att det finns fler som tycker som jag!

Har aldrig i hela mitt liv förstått mig på handboll, de springer fram och tillbaka och kastar in bollen i mål, hur meningslöst som helst!

Och inte heller har jag träffat en handbollsspelare som har lyckats förklara för mig - de blir bara arga och tycker att JAG inte begriper nåt ;-)

Halleluja - jag har kommit hem!

tisdag, 31 oktober, 2006  
Blogger Mimmi said...

Jag har också undrat varför målvakten i handboll har på sig en ful mysoverall, de ser ju inte kloka ut. Det ser mer ut som om de skall sitta i soffan och äta chips än spela en match på elitnivå.

tisdag, 31 oktober, 2006  
Blogger Emanuel said...

Madame Mim: Tackar. Jag satt och antecknade hela matchen!

Lollomaggan: Ja, den grejen, ja.... jag återkommer med analys om gyrkbyrken!

Ishockey rules: Stackarna, de tycker de håller, men det gör dom inte...

Six & Sevens: Ja, det enda de gör är att stå och veva och fladdra, ändå tar de inte en ända boll!

Krysmynta: Välkommen hem!

Madame Mim (igen): Något får han ju göra för att få uppmärksamhet. ingen bryr sig om honom, han är osynlig i mål, bollen går praktiskt taget igenom honom... hehe...

tisdag, 31 oktober, 2006  
Anonymous Anonym said...

I fotboll gör de ju aldrig mål..

tisdag, 31 oktober, 2006  
Anonymous Anonym said...

Skulle man inte kunna förenkla hanbollen lite. Ta bort den aslånga planen som de ändå bara springer fram och tillbaka på. Ha ett mål och turas om att skjuta varsitt skott på målvakten. Det blir ju samma sak fast lite mer effektivt.

Man skulle säkert kunna klara av en hel match på en kvart och det skulle ändå bli 200 mål. Det blir lättare för alla och de skulle få lättare att få sina matcher tv-sända eftersom det inte tar upp så mycket tid.

Jag tycker inte att de tänkte riktigt tidseffektivt när de gjorde reglerna för handboll.

onsdag, 01 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

En annan elitidrott som har samma inslag av att man inte får missa en millimeter är dart. Dessa supertränade toppresterande idrottsmän med sina ölmagar gör ju exakt samma sak hela tiden. Lika långt från tavlan varje gång, den sitter på exakt samma ställe och de använder sina egna, personligt utprövade hi-techpilar.

Den som missar att sätta sin pil på exakt samma ställe som vanligt är helt körd och kan lika gärna åka hem och lägga sig. Vore det inte enklare att ha robotar som stod och kastade exakt likadant varje gång?

onsdag, 01 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

Fan sluta fucka med handboll! För typ 15 år sedan va jag på massa hanbollsmatcher... de kastade alltid upp sköna grejer som typ plastfotbollar från ICA, salami-, och skinkförpackningar, ICA-handdukar, osv... Jag har fortfarande en sur 15 år gammal ICA-handduk när jag tränar! Den luktar surt handbollsklister... Och så en Lassie! Magnus Wislander gjorde en paus i sitt brevbärande för att komma och fika i vår trädgård! Det va tider det!! ;)

onsdag, 01 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

Lite info om Lassie: http://sv.wikipedia.org/wiki/Magnus_Wislander

onsdag, 01 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

och en skön bild för er som inte kommer ihåg hur han ser ut:
http://www.victoriadagen.nu/2002.asp

onsdag, 01 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

Magnus "Slangen" Wislander! Va klagade du på madame mim? Inte fan kallar vi Jonny för slangen!

onsdag, 01 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

och jag skulle kunna tänka mig "en sugkopp i högerhanden" (se Wiki)

onsdag, 01 november, 2006  
Blogger Emanuel said...

Magnus: Vad är grejen att tokkommentera på ett inlägg? Är du gammal handbollare eller?

onsdag, 01 november, 2006  
Blogger Tyskfan said...

Handboll är ju bra underhållning.
Att komma in sent i en landskamp Sverige - Tyskland... det blir ju inte bättre. 209 - 211 i poäng, och det kan gå HUR som helst...
På riktigt, alltså.

Sen behöver man ju inte se hela matchen, men just vändningarna från underläge till vinst på slutminuten... det är grymt.

Faktiskt lite samma med ping-pong (pingis eller bordstennis för er som är födda på 80-talet), också helt knasiga vändningar och vassa millimetermissar... helt enkelt: Vissa sporter är väldigt underhållande i små, intensiva doser. Gärna i slutminutrarna, och allra helst med en lyckad vändning.

Jag tror däremot att slumpmässigt valda personer på gatan, skulle kunna bli åtminstonde Europamästare i handboll, med några veckors träning. Och som ni nämner över, definitivt målvakt.

Sveriges bästa målvakt är ju vem som helst över 1.80 cm med lite flyt.
(Och som kan med att synas i viktiga sammanhang med mysbyxor... jag håller med, det är bara weird. Han borde ju ha på sig typ en skum plastoverall med plast mellan benen, och plast mellan armarna och kroppen, så han verkligen täcker upp.)

onsdag, 01 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

Öhhh... Basket då?

onsdag, 01 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

Alltså fatta hur rolig du är! Älskar denna blogg! Du har såå rätt i detta med handboll!

onsdag, 08 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

"Sveriges bästa målvakt är ju vem som helst över 1.80 cm med lite flyt."
För det första måste man kunna ta smällar och vara orädd. Tror inte att vem som helst klarar att resa sig och fortsätta, efter att ha blivit golvad av ett stenhårt skott i skallen. Eller för den delen stå ut med alla j*vla småskador som man får dras med hela tiden.
För det andra så kan det ha en fruktansvärd betydelse när man börjar få flyt som målvakt. När man får övertag på en kant så kan de innebära 5 bollar till godo bara det. För det så krävs bra reaktionsförmåga och ett stabilt psyke.
Försvarar min position :)

måndag, 13 november, 2006  
Blogger Teresa said...

jag håller defintivt med!

söndag, 21 januari, 2007  
Blogger Cia Weiberth said...

"Handbollspelare är helt enkelt lite hårdare än vanliga människor."
Sagt av Claes Hellgren under en SM-final. Det säger allt

söndag, 17 juni, 2007  
Anonymous Anonym said...

Det är roligt att det finns så mycket fördommar. är det någon av er som har spelat handboll eller varit på en handbollsträning?
Det är kul att det finns så många människor som kan uttala sig utan att ha en aning om vad dom snackar om...

onsdag, 24 oktober, 2007  
Anonymous Anonym said...

Det är inte samma sak att spela handboll, och att titta på. För den somm gillar att flänga runt på en hanbollsplan är det säkert både stimulerande och spännande. Men att titta på. Förutsatt att man inte har någon släkting eller bekant på banan, så är det utomordentligt tråkigt. Andra har här beskrivit hur hanboll fungerar. Anfall, Mål, Anfall... OSV. Det är inte roligt att titta på. Tråkigt helt enkelt.

lördag, 26 januari, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt alla okunniga inlägg. Det är väl inte så konstigt om ni inte förstår finessen med handboll om ni inte har utövat det.

Jamen jag förstår fotboll... säger någon. Och alla, mer eller mindre har utövat det, eller hur?

Jag uppskattar mentaliteten hos handbollsspelare som åker på hårda smällar, ibland fula, men reser på sig och spelar vidare. I en jämförelse är ju fotboll och framför allt hockey löjligt. I hockey ska man "markera" för att sätta sig i respekt. Jo tjena...!

torsdag, 31 januari, 2008  
Anonymous Anonym said...

hha handboll eh roligt.
har spelat det i snart 6 år :)
hah först få gick min kompis och ja frågade asså va e handboll för roligt det ser inte så roligt ut..
hon sa att ja skulle pröva ja gjorde det..
det är jätte roligt nu .. :)
nii mååsteee pröööva :D

onsdag, 02 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Killen som aldrig provat handboll?
en match brukar sluta ca 20-25, och målvakter har då räddat ca 40 % av skotten.
Handboll går ut på att komma förbi försvaret för att göra mål, det är inte bara skjuta. Det finns så mycket mer takitker än i fotboll eller hockey.

Såg även att någon sa att man bara blir handbollsmålvakt om man är dålig på andra sporter... Min kompis och f.d lagkamrat är nu målvakt i Tottenham Hotspurs, han var även en duktig handbollsmålvakt.

torsdag, 02 oktober, 2008  
Anonymous Anonym said...

Ok många okunniga där i början men mot slutet så hittade man ändå några kloka.....

Jag är handbollsmålvakt och kommer förbli det ett bra tag. Jag har stått i mål i både fotboll och ishockey tidigare men det var aldrig nått man skulle satsa på....

I ishockey har man en jävla massa skydd så det är inte konstigt att man har en räddningsprocent på 98-100%...Vafan skydden tar ju upp nästan hela målet.

Och i fotbollen är ju skotten från 20 meter och målvakten släpper in de. Visserligen är målet mycket större så jag klandrar de inte så mycket....

Och som sagt en bra handbollsmålvakt har i snnitt 40% och skotten går i c:a 120 km/h från nio meter. Så där har ni svaret på varförvi har dessa "mysoveraller", skulle man stå där i shorts och t-shirt hade man knappast stått där dagen efter......

Och de som tycker att handbolls spelare är mesiga kan ju bara jämföra hur mycket skydd man har med t.ex. ishockey..

tisdag, 11 november, 2008  
Anonymous Anonym said...

det krävs mod för att ställa sig i handbolls mål, kan jag säga!

om ni aldrig hade spelat handboll innan, och efter endast EN vecka vara med på en riktig match skulle ni inte klara er länge.
själv har jag spelat i nårra år och det finns fortfarande mycket att lära sig.

men sluta spga handbollen, för man märker ju att ni inte fattar ett skit

och så ni vet så är handbollen faktiskt den tuffaste sporten!

onsdag, 19 november, 2008  
Anonymous Anonym said...

Ni som sitter här och klagar på handboll vet ju alltså inte riktigt vad sporten går ut på. Handboll är en oerhört krävande sport både fysiskt och psykiskt. Vad är meningen med att springa fram och tillbaka och bara göra mål ?? Vad är meningen i fotboll då ? , Springa runt på en gräsplätt och inte göra någonting förutom när man har tur att få en lucka och kunna gå igenom . Missuppfatta mig inte jag älskar fotboll , och handboll . Däremot ser jag inte grejen med ishockey eller innebandy. De som säger att handbollsspelare är klena , HAH skulle vilja se er spela handboll. Inte en chans att ni skulle klara det.

onsdag, 19 november, 2008  
Anonymous Anonym said...

"Ishockey rules" Hur många hunkiga ishockeyspelare finns det? Man kan räkna dom på en hand. Hur sexigt känns utslagna tänder och snea näsor? Vad går sporten ut på egentligen? Att den som knäcker nacken på motståndaren först vinner? Jaja, här är vår åsikt iallafall.

lördag, 22 november, 2008  
Anonymous Anonym said...

ursäkta ? Läst just ursprungsmedelandet o undrar bara, har du någonsin varit på en handbollsmatch?! Jag e själv handbollsmålvakt, varit i 4 år och än han jag inte fått inblicken av att spelet går ut på "att motståndarna gör ett misstag" liksom hallå? Du kanske borde se en match innan du säger något? All handboll är inte som elitlagen på tv? :S
Det krävs mer skicklighet i handboll än fotboll? :S I fotboll springer man hur mkt som helst, poängen är att göra mål eller hur? Samma som i handboll, basket, hockey, innebandy eller hur? Men i fotboll så kan målvakterna tvingas stå en hel match utan att röra bollen, vad e poängen med det ?:S Fotboll går ut på att springa ifatt en boll, o när man äntligen får tag i den, såå sparkar man bort den? :S
Innna du väljer att kränka en sport, människa eller vad som helst som kan betyga något för någon annan, ta reda på lite bakgrundsfakta ?

tisdag, 02 december, 2008  
Anonymous Anonym said...

Ja jag har ju förstått genom era kommentarer att det är roligare att sitta hemma o samla på frimärken och spela Chack eller va fan ni gör. Handboll är i alla fall en sport där det händer nåt! Asså seriöst vem tycker det är kul att sitta 90 min o titta på idioter som springer fram och tillbaka o missar mål hela tiden!(Fotboll om ni inte FATTA det)"Om fotboll hade varit svårt hade det kallats Handboll"Suckers

torsdag, 29 april, 2010  
Anonymous Anonym said...

Till skillnad från t.ex. fotboll så är handboll en sport med action! När en handbollsspelare åker på en smäll så reser dom sig upp och spelar vidare till skillnad från fotbollsspelare som lägger sig ner och tror att de har brutit benet när någon råkar trampa de på foten!
Handboll är en sport som går fort och det är så mycket tekniskt som en som inte "kan" handboll inte ser. Fotboll är ju så otroligt tråkigt, det är knappt någon närkontakt överhuvudtaget utan alla bara lägger sig ner. Basket ska man inte ens tala om.

För er som tycker att handbollsmålvakter ställer sig i målet för att de inte kan något annat, ställ er själva då! Jag har spelat handboll i drygt 2 år och stått i mål i cirka 1,5 år. Innan dess spelade jag innebandy i 6 år, stod i mål i 4 år. Men vad vet jag, jag kanske inte kan spela någon sport utan bara tror det.

Men ni som klagar, spela själva då! Det finns inget härligare än att gå in på planen och alla är taggade till tusen. Att se hur försvaret jobbar ihop och kastar ner motståndarna på golvet! Och i anfallet med alla kombinationer, det är helt underbart!

Vissa tror att det bara är att springa fram och tillbaka, och att man gör mål i varje anfall. Men det är så mycket mer. Synd bara att vissa inte inser det!

måndag, 11 oktober, 2010  
Anonymous Anonym said...

Om ni vill se hur handboll ska gå till kolla på två av världens bästa lag: Kroatien och Frankrike. Frankrike har en av världens bästa skyttar och Kroatien har en av världens bästa målvakter och även ytternia. Där snackar vi riktig handboll.

tisdag, 12 oktober, 2010  
Anonymous Julie said...

Herregud, jag har bara läst snabbt igjenom ett par kommentarer men jag blir överraskad över de som uttalar sig om handboll och särskilt målvaktens jobb!:O

Jag är själv målvakt och det handlar om så mycket annat än mysoveraller. Det krävs enrom styrka i ben och bål, otrolig kylighet och en sjuk reaktionförmåga. Bara det att våga stå kvar när en spelare skjuter från 6 meter eller i många fall
ännu närmare. Ni som aldrig spelat handboll ska inte uttala sig. Jag har spelat både fotboll (11 år) och handboll (14 år) och ärlig talat, hur tråkigt är inte fotboll jämför med handboll?
Man har tur om det blir 2 mål under en match. I handboll kan man ligga under med 6 mål i halvlek men ändå vinna!! Handboll är intensivt, händelsesfullt och inte minst tufft.

måndag, 17 januari, 2011  
Anonymous Anonym said...

Ni kan ju förfan inte snacka om handboll om ni intra kan nåt om det :@ Handboll är det roligaste som finns och kan inte jämföras med fotboll där 20 idoter jagar en jävla boll. Tänker ni aldrig på det att på fotboll så får man bara stå där och knappt få ett jävla pass?..I handboll däremot så är alla delaktiga och där finner man lagandan, alla är stjärnor och inte som på fotboll där det finns bara en som har tur o gör mål...
Handboll handlar om mycket mer än bara att springa fram och tillbaka och göra mål, det är ju just det som är kul men ni fattar väll att det handlar om så mycket mer.
Jag är handbollsmålvakt och ni vet fan inte hur det känns o vara det! Det är helt underbart kan jag säga er! När nån springer med full fart och man har inga lagkamrater som kan hjälpa dig med försvaret och så räddar man! Vet ni hur det känns eller?!..Nej, det vet ni inte..ni har ingen aning, ni är för fega för att ens våga stå i mål! Men ni har faktiskt rätt, de där målvaktströjorna är riktigt mysiga...Man skulle vilja ha de på sig hela tiden för då tänker man alltid på hur kul det är att spela handboll :) Peace, i'm out of here!

onsdag, 01 juni, 2011  
Anonymous vad är grejen med idioter som du? said...

Jag är 12 år och har redan hittat det jag brinner för & vad jag vill göra i mitt liv. Spela handboll. Jag är utespelare men har även provat på målvakt. Vet ni hur tufft det är & stå där när någon skjuter stenhårt från mindre än sex meter bort? Handboll är den tuffaste sporten. Jag hatar folk som klagar på varandras sporter som nu. Så därför ska jag inte säga vad jag tycker om fotboll. Så gå & skaffa ett liv & börja spela handboll. Hoppas du får en stenhård boll i huvudet. Lycka till fjolla.

torsdag, 09 februari, 2012  
Anonymous Anonym said...

fuck you all!!! (som inte tycker om handboll)

torsdag, 23 februari, 2012  
Anonymous Anonym said...

Jag själv spelar handboll (utespelare) och i handboll lägger man sig inte ner och grinar halva matchen för att man vill ha en frispark som i fotboll (visst finns de de som inte gör så men de lägger sig ner väldigt lätt..) man ställer sig upp och fortsätter spela. En handbolls målvakt har reflexer tar hårda skott ibland i ansiktet. Handbollsspelare hoppar även ganska långt in i målgården ibland och då kan det säkert göra jävligt ont att få den där bollen på sig. I handboll går det ut på att göra många mål man behöver kunna få en 80 kilos kille över sig på ett hårt golv och ändå ställa sig upp jobba hem snabbt springa upp snabbt men ändå passa samtidigt och ta emot bollen, stå på tå vara beredd HELA tiden på att löpa täcka ta smällar och allt möjligt, och ärligt talat tycker ni verkligen att om det står 2-0 i t.ex fotboll att det är mer spännande då än om det står 5-0 i handboll. Du behöver kunna många kombinationer, ha en bra handled, blick för spelet kunna se sekunder framåt innan det sker och samtidigt där tänka samma som din lagkamrat, finta 2 spelare eller trycka dig förbi dem
visst finns det dom som inte ser något i handboll men dom som ser mycket i handboll ser miljarder mer saker än de som ser mycket i någon annan sport. Ni som inte håller med kan absolut INGET om handboll eftersom det ni skriver är helt, helt fel. Men man får väll tycka vad man vill men jag tycker man borde ge handbollen lite mer respekt.

söndag, 23 september, 2012  
Anonymous Anonym said...

Jag har också testat spela fotboll och det är inte så kul. Man får aldrig pass eftersom de som är "bättre" ska göra allt. I mitt lag är det en tjej som ramlar och slår sig hela tiden men hon reser sig bara upp och fortsätter spela. Så ni som aldrig har spelat handboll och gnäller om att det är mesigt och klent.. ta tillbaka det!! Handboll är allt och döm inte handboll eller nån annan sport innan ni testar den

torsdag, 14 november, 2013  
Anonymous Anonym said...

det skulle vara kul att se dig spela själv så kanske du skulle fått en annan uppfattning

torsdag, 05 juni, 2014  
Anonymous Anonym said...

Vitsen med handboll är att folk tycker at det är ROLIGT. Alla är olika som person och bara för en person tycker något så behöver inte någon annan tycka detsamma, förstår du? Folk är OLIKA. Och du det där med handbollsmålisar som blev målis för att dom är kass på allt annat, visst skippar vi att skriva så nästa gång? Handbollsmålisar är enormt flitiga och tåliga, de har en väldigt fina reflexer på en mycket hög nivå och ett super starkt bollsinne om man ska mäta med fotbollsmålvakter som för det mesta bara har sin spänst. Handboll går ut på så mycket mer än vad fotboll gör. Att kunna dribbla och grina för att man fick lite grönska på knäna kan väll vem som helst göra, men att ställa sig upp efter att ha brutit fingret och fått 90 pannor på sig tror jag nog inte vem som helst gör. Återkom när du har lite mer hår på pungen än vad du har på fingrarna ;)

torsdag, 10 december, 2015  
Anonymous Anonym said...

Vitsen med handboll är att folk tycker at det är ROLIGT. Alla är olika som person och bara för en person tycker något så behöver inte någon annan tycka detsamma, förstår du? Folk är OLIKA. Och du det där med handbollsmålisar som blev målis för att dom är kass på allt annat, visst skippar vi att skriva så nästa gång? Handbollsmålisar är enormt flitiga och tåliga, de har en väldigt fina reflexer på en mycket hög nivå och ett super starkt bollsinne om man ska mäta med fotbollsmålvakter som för det mesta bara har sin spänst. Handboll går ut på så mycket mer än vad fotboll gör. Att kunna dribbla och grina för att man fick lite grönska på knäna kan väll vem som helst göra, men att ställa sig upp efter att ha brutit fingret och fått 90 pannor på sig tror jag nog inte vem som helst gör. Återkom när du har lite mer hår på pungen än vad du har på fingrarna ;)

torsdag, 10 december, 2015  
Anonymous Anonym said...

Själv förstår jag inte hur man kan stå och döma något utan att ha testat det själv. Man ska aldrig döma en bok efter omslaget. Jag Är själv handbollspelare och har spelat sedan 8 år tillbaka. Haha folk som står och säger att handbollspelare är klena. Vet ni många handbollspelare blir ner tryckte i golvet, fått stenhårda bollar i ansiktet ställer sig upp igen borstar av sig och fortsätter. Även om jag själv spelat fotboll så tycker jag att väldigt många fotbollspelare som faller så fort man rör en.

torsdag, 25 februari, 2016  
Anonymous Anonym said...

Vet att de e sent att skrive men gör de endå.
Om man jämför handboll m fotboll så är fotboll astrågigt inget händer förutom nät någon ska slänga sig på marken och gråta för att de missa bollen...
Bollen går nästan aldrig ur mittzonen och planen är enorm (onödigt...)

Matcherna är 90 min av att springa och sparka en boll framför sig. Ibland kan det bli offside och då börjar spelet om igen.

Alltså fotboll=
Bollen går mellan lagen
Onödigt stor plan
Onödigt långa matcher
Klarar sig m en spelare som är bra
Folk som FILMAR hela tiden
Man har tur om det blir 2 mål på hela matchen
Man kan gå ifrån matchen och inget händer
och
De e så populärt för att de flästa i världen är så jävla fjolliga

Handboll=
Det är ej kört när det står t. ex 20-13
Det händer något hela tiden vilket gör de spännande
Man kan inte gå från TV för då missar man något
Målvakterna har de kläder de har för att de skott som de skjuter är runt 100 km/h från 6-9 m ifrån
De filmar inte
ALLA är delaktiga
Man brukar ju säga "desto fler desto bättre" (ena antal mål då)
Det finns fler mycket snygga och trixiga mål än i fotboll

lördag, 26 november, 2016  
Anonymous Anonym said...

Okej, fotboll: lägg dig ner och låtsas få ont ställ dig upp och ta straffen, bli förbannad på domaren om det inte blir straff. Spring nästan ända in i mål och sparka på bollen mot det stora målet så målvakten tar den eller ja, missa och passa bort bollen!

Ishockey: ta på j#vligt mycket skydd åk nära mål och låt målisen ta bollen tryck in varandra i sargen passa bort pucken!

Just nu kokar jag, folk som klankar ner på handboll gör mig så j#vla förbannad. Har ni ens har ni spelat nån gång? Vet ni hur hårt det är?
Svar till dig Mimmi som undra varför målvakten har "mjukisar" vill du ställa dig i mål och låta en spelare med tyngd styrka och teknik hoppa upp mot dig och dra ett klistrigt skott i flera kilometer i timmen mot dig när du står i kort byxor och t-shirt? Det är för att skydda lite mer. Fotbolls målis har likadant + vantar.

Handboll: alla gör något bollen spelas inte bort specielt ofta, here gud trilla på marken eller ta i och få lite smällar gör väll inte så ont, Får du näsblod gå av få stopp på det och spela igen, ta sig igenom ett hårt försvar och göra mål en bra bit från mål på en målvakt med rädnings % på ca 40% och i dålig vinkel i vissa fall är inte det lättaste men man gör ändå runt 25-35 mål, det finns hur många olika taktiker och olika saker att göra gurkburk,bogdan,japanare och gubbfint som några få exempel. Man hälsar på varan innan match när man kommer till första anfallet i en match och efter, inget gnäll på domare och inget bråk mellan spelare. Kan skriva hur mycket mer som helst.


I fotboll gnäller man på domare och gnabbar med spelare, får du näsblod spelar du inte mer i matchen, kan skriva hur mycket mer som helst men det kanske räcker för nu!


Innan du skriver och klankar ner på nått under bart ha lite mer koll än att sett 1 minut pp en match/Tack!!!!!!!!!!!!!!

måndag, 08 januari, 2018  
Anonymous Anonym said...

Handboll är en handikappidrott för fotbollsspelare utan bollsinne.

onsdag, 04 april, 2018  
Anonymous Anonym said...

Det mest underliga med handboll är ju att man inte får använda hela planen och att domaren helt plötsligt kan bestämma att ett lag är för bra på att anfalla. Nu bestämmer jag att de måste sluta anfalla nu annars får det andra laget bollen. Tänk vilka dribblers och passningsgenier som inte får chansen att visa i upp sig eftersom sporten förstör för dem. Underligt är vad det är!

fredag, 26 januari, 2024  

Skicka en kommentar

<< Home