måndag 16 oktober 2006

Vad är grejen med ost?


Varför är ostar trekantiga?
Jag fattar att det är stora runda ostar de skär en bit ur... men nu är det 2006, de borde ju kunna göra fyrkantiga eller runda ostar istället.
Grejen är att det blir skidbacke hur man än gör med den trekantiga osten. Om man har en fyrkantig eller rund ost, så vet man inte riktigt vilket håll man ska skära, och då blir det ingen skidbacke, eftersom man skär från olika håll varje gång!
-Bra va?

Förresten, vad är grejen med att den enda runda osten är hushållsost, som inte smakar någonting? Det kanske inte går att göra lagrad ost liten och rund? Den måste vara stor och rund..?


Tipstack till Memorylane

11 Comments:

Blogger Stefan said...

och vad är grejjen med att man från ost kan få fram sto och sot...?

vi är utsatta för en komplott

måndag, 16 oktober, 2006  
Blogger Stefan said...

och vad är grejjen med att man från ost kan få fram sto och sot...?

vi är utsatta för en komplott

måndag, 16 oktober, 2006  
Anonymous Anonym said...

vad är grejen med dubbla inlägg? går det hand-i-hand med dubbla skivor ost?

måndag, 16 oktober, 2006  
Blogger Blancaflor said...

Vad är grejen med att de oftast inte använder osthyvel i Spanien utan att man köper färdigskivad ost eller skär den med kniv?

måndag, 16 oktober, 2006  
Blogger gabbiz said...

Nu ska jag förvirra det ytterligare: vad är grejen med de där trekantiga ostarna som inte är trekantiga utan mer fyrkantiga, fast den "inre" kanten är smalare än den yttre (den med vaxet på). Tänk att du tar en stor rund ost och skär ut de här trekantiga bitarna som inte är trekantiga, vad händer med den där spetsiga biten? Skär de så att den där biten i mitten blir en rund, god ost som bara speciella kunder får köpa?

måndag, 16 oktober, 2006  
Blogger Stefan said...

gabbiz...jösses du lyckades få undertecknad fint förvirrad ;)

och vad är grejjen med mina dubbla inlägg? Jag vet att jag tryckte 1 gång på "publish"

måndag, 16 oktober, 2006  
Anonymous Anonym said...

Nu ska vi val inte glomma av den goda cheddarosten. Den ar rund, lagrad och har ordentlig smak. Ar det forresten nagon mer an jag som alskar herrgard men ogillar greveost? Jag moter sallan forstaelse for detta for folk menar att det inte ar nagon skillnad pa dem. Ar det bara jag som har overutvecklade smaklokar?

tisdag, 17 oktober, 2006  
Blogger T. said...

Dissa inte hushållsosten, den är bäst... Precis lika lagom som den svenka mentaliteten...

/T

tisdag, 17 oktober, 2006  
Blogger Emanuel said...

Gabbiz: hmmm, intreassant! Specialkundosten, den låter god!
Blanca: Problemet med skidbacken försvinner - det är bra!
Anonym: Nej. Jag förstår inte skillnaden. Ost är gott helt enkelt.
T: Den smakar plast.

tisdag, 17 oktober, 2006  
Blogger Anders said...

Anonymous> Du är inte ensam... Stor skillnad mellan Greve och Herrgård, både i smak som i ting...
Men har dock börjat tycka om vissa tillverkares Greve-ostar.

Emanuel> "Skidbackar" kan uppstå oavsett ostform, beror snarare på vilket ostskärar-redskap man använder och hur man använder det. Du borde köpa någon form av skivredskap som levererar jämna skivor, såg en smart på SAS-loungen i Oslo... Andra tänkbara skivredskap som kan inspirera kan du hitta här: http://www.hallde.com/products/tools/s_i_tool_guide.html

tisdag, 17 oktober, 2006  
Blogger bikt.com said...

Ett bra tips är att köpa en äcklig billig rund hushållsost vid midsommar ungefär. Behålla vaxet på och lägga den mörkt och svalt fram till jul. Sen är den svingod, lagrad och stark. Det gör min pappa ibland. Frågan är ju vad grejen är med att den inte kan vara svingod från början...

onsdag, 18 oktober, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home