fredag 29 december 2006

Vad är grejen med garderobsavgift?


Ärligt talat. Är inte det väldigt irriterande.

Äter man på restaurang i Sverige kostar det en hel del, att man dessutom skall betala 20 kronor för att hänga av sig jackan känns inte helt ok. Kanske om man går in och tar en öl, men om man äter middag för flera hundra då känns det bara förnedrande att hosta upp den där tjugan... (kostar det inte t.o.m. trettio kronor på vissa ställen?)

Hade de varit smarta hade de bara lagt till det på notan så att det inte märktes, typ: Serviceavgift 20:-

För ett tag sen var jag på ett ställe där garderobsavgiften var 16 kronor. Undrar om de tänkte sig att man skulle dricksa upp till 20? Glöm det!

12 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bra tanke. Jag var på konsert igår, och störde mig då på att behöva betala 20 spänn för att hänga av jackan. Lätta pengar på 500-600 konsertbesökare. På dörrarna stod det till och med "Inga ytterkläder i salongen". Snålt.

fredag, 29 december, 2006  
Blogger Tyskfan said...

Skojar du??
Är det verkligen ok att ta en garderobsavgift på 20 spänn om man "ska in och ta en öl"...
Då kan man väl FÅ VÄLJA om man vill lägga 20 spänn på att de tar hand om jackan, eller om man vill ta med den och hänga den på stolen. Eller tom. ha på sig den.
De ska väl vara glada att man väljer att dricka öl hos dem, och inte försöka få ut en sketen tjuga extra i tvångsavgift.
Humbug och stalinistfasoner.

lördag, 30 december, 2006  
Blogger Cliff Hanger said...

Jag mötte upp en polare på en näst intill tom restaurang/bar. Han hade först käkat där själv. Då gick det bra att ha jackan på stolen. Men när han flyttade sig över till bardelen kom vakten och klappade honom på benet och sa att han fick lov att hänga in jackan i garderoben (20 kr). Snacka om att bita den hand som föder en.

lördag, 30 december, 2006  
Blogger Aronson said...

Om en restaurang eller bar tar betalt för att hänga in jackan, och man är tvungen att hänga in den, vänder jag i dörren. De förtjänar inga gäster.

måndag, 01 januari, 2007  
Blogger Anders said...

Vad är grejen med (tvingande) garderobsavgift?

Svar: Svarta pengar in + om man tvingar folk att betala för att hänga av sig så är tanken att de kommer att dra sig för att gå direkt efter en öl = mer försäljning.

Självklart tycker även jag att detta beteende är ruttet men det är ju i stort sett varenda uteställe i Stockholm också (tyvärr).

Garderobsavgift är nästan lika irriterande som serveringsavgift som existerar i södra europa... Men serveringsavgifter är ju lite mer "surprise", då kan man iaf tycka att det ska bli spännande att se vad det kostade att få in den där brödkorgen som man ändå inte rört...

tisdag, 02 januari, 2007  
Blogger Blancaflor said...

Läs "Snabba Cash" av Jens Lapidus sa förstar du varför...

tisdag, 02 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag förstår inte heller varför restauranger vill ha en svartjobbare som står i garderoben och tar gästernas pengar. Är det maffian som ligger bakom?

tisdag, 02 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

den var någon som skrev om "svarta pengar".. jag är student som jobbar extra i (bl.a.) garderoben på populärt dans- och resturangställe. kostnaden gästerna betalar för inhängning av jackan där är banne mig vit, medan den dricks du ger till garderobspersonalen (för att de är trevliga eller whatever) svart delas lika mellan de som jobbat i garderoben den kvällen. dessutom slipper folket oroa sig över var de har sina väskor och jackor medan de dansar och fyllnar till.. visst finns det ställen där tvingad garderob kan kännas onödig, men på andra ställen är det faktiskt riktigt klokt.

lördag, 06 januari, 2007  
Blogger Hans Persson said...

Tvingande garderobsavgift i kombination med att stället påstår sig att inte ta något ansvar för prylarna man lämnar ifrån sig är bland det fräckaste stöldförsök jag vet. Bojkotta ställen med såna oskick!

fredag, 23 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

En anledning till att man har garderob är att man vill ha uppsikt över sitt alkoholtillstånd. Man får ej ta in eller dricka medhavd sprit i offentliga miljöer (ska man dra det riktigt hårt får man inte ens dricka sprit i en festlokal på en ex 50-årsfest).

Att ha garderob innebär att man på ett tämligen smidigt sätt ser till att alkohol inte smugglas in i rockar eller i damers numera hockeystora handväskor. Att sedan ta 20kr är inte i mina ögon nått att bråka om då det i princip är en bärande kostnad för den som står i garderoben och givetvis en smula vinst. En Krog är ingen kompis det är ett företag som vill generera pengar.

måndag, 09 mars, 2009  
Blogger Filip Bång said...

En fråga jag har då är att när jag var ute igår, så hade vi inga jackor. Men blev ändå tvingade till att betala garderob på 20 kr.
Fri entre, men är ändå tvingad till att betala garderob.
Kan man göra så? Hade dem sagt entre 20 kr, garderob ingår. Hade de inte varit nå konstigt. Men dem tog betalt för en tjänst man inte vilja köpa.
Nästa gång ska jag banne mig ha Kvitto på de!

söndag, 27 december, 2009  
Blogger Unknown said...Nhạc Thành cất tiếng hỏi Nhạc Cốc trưởng lão.

- Tộc trưởng, kết giới kia thật là lợi hại, chúng ta đi thử xem nào, lần trước ta tận mắt nhìn thấy Hắc Ám Thần Điện có một nhị tinh Đấu Thánh mạo hiểm tiến vào không gian lỗ hổng kia, không ngờ đã bị đè ép thành từng mảnh nhỏ, xung quanh kết giới cũng không cdongtam
mu private
tim phong tro
http://nhatroso.com/
nhac san cuc manh
tổng đài tư vấn luật
http://dichvu.tuvanphapluattructuyen.com/
văn phòng luật
tổng đài tư vấn luật
dịch vụ thành lập công ty
http://we-cooking.com/
chém gió
trung tâm ngoại ngữó bất kỳ ai tiến tới gần, hiện tại cũng có không ít cường giả nhìn vào.

Nhạc Cốc trưởng lão nói với Nhạc Thành.

- Chẳng lẽ kết giới kia thật sự có liên quan tới Đấu Đế và Thánh Ma đạo trong truyền thuyết hay sao?

Nhạc Thành cất tiếng hỏi, kết giới chính là điều Nhạc Thành quan tâm nhất hiện tại, nếu như nó có quan hệ với đấu đế và thánh ma đạo thì rốt cuộc trước kia đã có chuyện gì xảy ra, Nhạc Thành hiện tại đang mong chờ đáp án.

onsdag, 04 november, 2015  

Skicka en kommentar

<< Home