fredag 19 januari 2007

Vad är grejen med grejer som inte tar slut?


Någon som har en flaska tabasco hemma? Som är köpt under 2000-talet?
Vissa saker kostar typ 28:90 kr, och håller 10 år... Jag fattar inte riktigt hur de överlever.

Några evighetsprodukter:
Tabasco
Salt
Strösocker
Bakpulver
Valfri krydda som inte är peppar


Några andra produkter ni har hemma som har förrförra designen?

25 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ströbröd!! Man bakar typ aldrig, och när man bakar använder man ca 2 gr ströbröd, så det är ju omöjligt att göra slut på. Dessutom vet man aldrig riktigt om man har det hemma, så när man för en gångs skull ska baka köper man det för säkerhets skull, och får ställa in det brevid den gamla nästan fulla förpackningen. Har både förra, och förrförra designen... Kommer räcka hela livet!

fredag, 19 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Brun farin, potatismjöl, florsocker osv - hör väl också till den kategorin.

fredag, 19 januari, 2007  
Blogger Anders said...

En sak som man (om man öht köper den) endast köper en gång i livet =
Ättikssprit!

Vad har man det till? Vaför finns den endast på typ 1-liters glasflaska?

Har vid ett tillfälle inhandlat en sådan för att använda typ 2 microgram till kristyr...

fredag, 19 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Anders! Ättikssprit är superbra att ta bort röklukt med, under och efter fest. Häll en skvätt, typ 1/2 dl i liten skål och låt stå framme.
Festen är faktiskt där rökarna är! SÅDETSÅ!!! ;)

fredag, 19 januari, 2007  
Blogger Anders said...

Hmmm... har hört talas om att det ska hjälpa. Men att ställa en skål med ättikssprit på balkongen känns meningslöst! ;)

Inte särskilt många i min bekantskapskrets som röker måste jag säga - å då festar vi en hel del ändå =P

fredag, 19 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

röka inne i lägenheter känns sååååå 2001 asså.

fredag, 19 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag kan skriva under på ättikssprit men salt använder du väl ändå upp?

fredag, 19 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Salt, strösocker och bakpulver tar slut hos mig i varje fall...å ströbröd med, men så gillar jag att baka oxå. Sockerbitar däremot tar ju aaaaldrig slut. Har haft en ask i snart 10 år och den lär väl räcka i 10 till. :)

fredag, 19 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Ingen matgrej, men däremot en flaska vim med formuleringen "Nu med ny formulering". Qué???? Formula heter det väl? Nåja, använder det bara ibland, städar oftast med såpa... ;-)

fredag, 19 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Vilket sammanträffande, kikade i kryddskåpet idag och undrade hur länge den där tabascoflaskan stått där egentligen.

lördag, 20 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Ja just det, vad är grejen med att plötsligt tvinga ut sina rökande vänner när det är 20 minusgrader och snöstorm?? Förlåt så himla mycket att man inte har ett begär som lämpare sig bättre för det sociala umgänget, som snus då. Förr gick det ju hur bra som helst att röka under fläkten eller vid fönstret när det var fest .

Det kanske bara funkar hos de under 30??
Eller så är det så enkelt att det är ju sååååå 2001 asså... ;)

lördag, 20 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Tjena! Jag älskar bloggen. Toppen-bra!! Jag skrev ett litet inlägg om den på min blogg och länkade. Hoppas det går bra. // Cecilia som alltid också undrar vad grejen är med saker!

söndag, 21 januari, 2007  
Blogger dddd said...

Matlagningsvin. Jeez, jag har en flaska i skafferiet från 2000. Yuk. Måste slänga... Och fil. Jag har ett paket fil i kylen från 2 december förra året. Jag skulle tro att det är penicillin nu.

söndag, 21 januari, 2007  
Blogger dddd said...

Du hamnar bland mina länkar nu. Vill du inte hamna där, hör av dig!

söndag, 21 januari, 2007  
Blogger gabbiz said...

Nej, nej! Både salt och strösocker tar slut. Det gör även mjöl. Sånt som inte tar slut i min kyl/mitt skafferi: soja, svart vinbärsgelé, florsocker/pärlsocker/farinsocker, ättikssprit, te(!), bakpulver, vinäger, flytande honung (vad är grejen med att mina bakande väninnor tror att ingenting finns hos mig så de köper mer så att jag har dubbelt av allt?), salladsdressing, dijonsenap. Och säkert en massa annat också, som jag inte hittat än.

Bra Vad är grejen idag!

måndag, 22 januari, 2007  
Blogger Moddan said...

Anders: Lägg in en sill eller två så får du slut på ättikan ;)

tisdag, 23 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

absint och tobaken till vattenpipan tar aldrig slut!!!

tisdag, 23 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

jag städade faktiskt i skåpet där jag har socker o mjöl o sånt, häromdan, och de flesta grejer hade utgångsdatum runt 2001. men jag hittade en påse med curry som gick ut 1999 och bakpulver som gick ut 1998. vilket är konstigt eftersom jag flyttade hit -99, och har alltså transporterat gammalt skit i onödan. men, tabasco och sån sambal oelek eller vad det heter, det kan man uu ha hur längesomhelst o det blir aldrig nåt fel på det.. :)

onsdag, 24 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Marsansås och Amarettolikör...

tisdag, 06 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Vaniljsocker. Ohotad vinnare.

onsdag, 07 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Är det bara jag som använder 1 flaska tabasco i månaden? Och habanero-tabasco ska det vara. =)

tisdag, 27 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Potatismjöl ligger nog längst in i skafferiet. Åker fram när man är kräksjuk. Ett glas vatten med iblandat potatismjöl är det enda jag får i mig då. Grymt bra! :-)

fredag, 02 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag har örtsalt som gick ut 1998, funkar fortfarande :D

torsdag, 08 mars, 2007  
Blogger N said...

Haha, jag hade en tabasco flaska ifrån förra milleniumet, men men syrra (som inte förstår att den smakade precis likadant som för tio år sen när den öppnades) slängde den när hon tyckte etiketten såg konstig ut

fredag, 09 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

jag tycker att allt du skrev tar slut ganska fort ändå...
men jag bakar och lagar mat mycket i och för sig och gillar inte tabasco.

Dock sambal oelek är den värsta evighetsgrejen.
Det finns till och med på jätteburkar. Som om det asstarka som man dör av mer än en liiiten sked behövs på större burk?

/F

onsdag, 06 februari, 2008  

Skicka en kommentar

<< Home