måndag 18 februari 2008

Vad är grejen med "hälsa"?

Pratar man med en kompis i telefon och en annan kompis, ens fru, kille eller syster sitter bredvid så måste den personen alltid "hälsa". Inte prata en stund - utan bara hälsa.

- Du, Marcus hälsar.
- Tack, hälsa tillbaks.

Vad är grejen med det? Varför ska det hälsas hela tiden?


Tipstack till Philip

15 Comments:

Blogger Hedberg said...

Nu börjar du allt dala! Vart är bitterheten? Vem ser inte nyttan med att hälsa till den som personen pratar med i telefon? Det är rent hyffs om man känner personen i telefonen och bara artighet. Plocka fram ditt bittraste småleende och skriv något riktigt!

måndag, 18 februari, 2008  
Blogger Emanuel said...

Du kunde väl hälsat iallafall...

måndag, 18 februari, 2008  
Blogger Unknown said...

Jag ska hälsa från Cat hair. Vi anser att hälsningar är trevliga och knyter an. Även ett sätt att artigt nämna flickvännen/frun/barnen innan man t.ex. avslutar ett samtal. Det är svårt att ifrågasätta artighet.

Mvh
din artiga beundrare

tisdag, 19 februari, 2008  
Anonymous Anonym said...

Att säga att någon ska "hälsa" är bara ett sätt att själv slippa behöva prata med personen. Man vill inte själv prata med personen utan överlåter det åt andra.

tisdag, 19 februari, 2008  
Blogger Hedberg said...

W: Jag håller verkligen inte med där. Att någon ska hälsa (som om min tjej pratar med sin mor) så är det för att jag kanske inte för stunden har nåt jag behöver prata om med vederbörande, men jag vill ändå framföra mina hälsningar efterssom jag ju tycker om den personen. Det handlar inte om att jag inte vill prata med henne.

onsdag, 20 februari, 2008  
Anonymous Anonym said...

Ännu värre är det väl i så fall med folk som ska hälsa när dom ringt in till radio. Varför ska tusentals andra radiolyssnare behöva höra på en hälsning mellan två personer de inte känner?

onsdag, 20 februari, 2008  
Blogger Tore Kullgren said...

Dubbeltydigheten i ordet "hälsa" är ingen tillfällighet. Innan det fanns telefon så hälsade folk till varandra genom andra, för att meddela att de mådde bra.

Seden har levt kvar, men förlorat sitt syfte och mest blivit pliktskyldig.

torsdag, 21 februari, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag brukar ljughälsa, säga att jag ska hälsa från Martin, fast han inte sagt det..... Tvångsmässigt.

torsdag, 21 februari, 2008  
Anonymous Anonym said...

Hej jag heter Caroline och jag ljughälsar också.

Puh vad skönt att få det sagt.

torsdag, 21 februari, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag förstår det inte heller. Speciellt som min sambo pratar med sin bästa vän nästan varje dag och vännen hälsar till mig...varför?! Om jag hastigt och lustigt har blivit dödssjuk eller så så skulle väl min sambo säga det till sin vän. Eller? Jag kan förstå att man vill hälsa om det är en vän som man inte sett på väldigt väldigt länge, eller något i den stilen... men vid varje-dag-samtal?!!? Nä...

fredag, 22 februari, 2008  
Anonymous Anonym said...

Ja, jag fattar inte det heller! Mina svärförädlrar ska alltid hälsa, varför? De vill inte prata med mig, bara artighet. Känns så ondöigt. Än värre när de ska hälsa till folk de aldrig träffat. typ svärförädlraran till mina föräldrar. De bor 25 mil ifrpn varandra, har träffats en gång. Men hälsa ska de! Knäppt!

fredag, 29 februari, 2008  
Anonymous Anonym said...

Tack!
Äntligen någon som vågade säga det.
Förstår inte grejen riktigt.
Man hälsar till höger och vänster, tvångsmässigt, som någon skrev.
Tyvärr hälsar jag väl vidare...

onsdag, 05 mars, 2008  
Anonymous Anonym said...

...jag hälsar när jag vill bli sedd... D:

torsdag, 10 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

-Kalle pratar med Lisa i telefon: blablablabla...

-Martin (sitter brevid Kalle): Hälsa från mig!
-Kalle: Martin hälsar.
-Lisa: ok, hälsa tillbaka!
-Kalle till Martin: hon hälsar tilbaks...
-Telefonsamtalet fortsätter...

tisdag, 16 september, 2008  
Anonymous Mr OneUp said...

Oerhört bra att du uppmärksammar detta otyg! Ok om det är någon man inte träffar särskilt ofta, men när det är inom kompiskretsen är det helt onödigt.

torsdag, 03 december, 2009  

Skicka en kommentar

<< Home