måndag 1 september 2008

Vad är grejen med nytt liv?


Idag är det den förste september. Minst tre personer jag känner säger sig börja "sitt nya liv" idag. Nu när hösten kommer vill man komma ifrån sommarens öl-varje-dag-och-pommes-frites-med-glass-till-frukost-livet.
Vad är grejen med det där? Är det inte så att de personerna som ska börja nya liv hela tiden väldigt sällan lyckas med målen som de nya liven innebär. Jag vet, för jag är själv en ny-livare.

Nytt liv innebär att man blir en ny människa, fri från sina begär och laster:

- Inget godis
- Nyttig mat
. Träning minst tre gånger i veckan
- Ingen rökning eller snusning
- Promenera till jobbet
- Få ordning på ekonomin
- Börja pensionsspara


Lycka till med era nya liv!

15 Comments:

Blogger bikt.com said...

Mitt nya liv börjar alltid imorgon. Mañana mañana. Ska nog flytta till Spanien tror jag.

måndag, 01 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag funderar på att börja röka såhär på äldre dar. Är det fräscht?

tisdag, 02 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

åh herregud..det låter precis som min kompis...o som jag...fan..

tisdag, 02 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

Som det gaamla ordspråket lyder: summan av alla laster är konstant. Jag vet - har prövat!

tisdag, 02 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

Du flydde ju till öst och startade ett nytt liv. Funkar ju kanon.

torsdag, 04 september, 2008  
Blogger Emanuel said...

Jing: så sant!

torsdag, 04 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

Det hela kanske måste börja med att ändra en tanke...ett beteende...kanske inte så drastiskt som att helt sluta med nå't eller ändra nå't. Mitt "nya" liv började jag med att le & skratta mera. Funkar bra, ger positiva bi-effekter & smittar av sig!

fredag, 05 september, 2008  
Blogger Inka said...

Hahahahaahahaha... Gud va´kul. Jag äääälskar din sida. Jag undrar också en massa saker hela tiden så jag fick mig ett gott skratt...eller många rättare sagt. Får man kommentera en del av dem? Orkar inte gå in på så många separat.

*Höll jag på att säga - Men du sa det ju.

*Semesterstängt - precis samma idioti som lunchstängt.

*Barnnamn - Pripps? Näe, Cola! Öh! Överhuvud taget irriterande med namn tagna för dagen. Matrix - Neo, gud vad jag är smart. Eller - Tuva, Nova, Ängla, Himla, Leva...dö! Och alla dessa kassa vikinganamn...jag spyr. Fram för namn som kan användas internationellt nu när jorden krymper, som min son Dante.

*Fotbollssverige - Precis, åh, tänk om vi vinner, vi är bra. Samma med Eurovision Song Contest - vi har en vinnarlåt spår medierna och alla tror på Sverige i hela Europa. Men ändå kommer vi på 18:e plats. Vaffö?
Polotröjorn, kommer de från Marc O´Polo eller. Nästan värre med en hel Hockeyfamilj som med sina stora trunkar traskar i väg familjevis till sonens match. Där kommer de, hela familjen med likadana kläder i mjukaste mysisdress och med pannband och röda friska kinder.

"Cirkus - förutom dina punkter så förstår jag inte hur man kan stänga in en massa djur i trånga transporter. Jävla idioter.

*Förnedrings-TV - Sanningens ögonblick. Skrattretande! Hur kan man ens vilja vara deltagare? De får skylla sig själva. Hur kan man ens titta på det?

*Förtvätt?- Man behöver till och med inte tvätta i högre än 40° idag. Och vad är grejen med Vanish? Om fläckar som inte går bort på något sätt men med Vanish kan man ju undra vilka kemiska sammansättningar Vanish innehåller, och hur bra det är för oss?

*Arkitektritat hus - Lådorna är skitfula. Titta jag bor i ett "framtidenhus". Förresten, nästan alla bor i arkitektritade hus, såvida man inte ritat sitt själv. Vanliga hyreshus har också ritats av arkitekter. Inte fan råkade de väl ha en teckningstävling på dagis som sedan utgjorde ett helt bostadsområde???

*Fyrverkerier - Vilket slöseri + Alla smällrädda djur. Det är inte bara hundar som blir livrädda, även rådjur, älgar, rävar, ekorrar m.fl.

*Kinarestaurangsallad - hahahahahahahahahahahaha, va´kul!

*Frisörsalongnamn - De med de trendigaste namnen är dyrast...tills du upptäcker att de inte är bättre än någon annan och råkar klippa dig i örat så du blöder. Om jag hade en salong skulle den heta: "Jag klipper till dig", hahahahahaha.

*Fula på 70-talet - Inte då kanske, men idag. Den var jätterolig. Jag har en bildbok som heter "Fula frisyrer" och det är typ samma gäng, fast de var hårmodeller. Köp boken!

*Kanelbullens dag, Våffeldagen, semla-dagen - Jag får äta bullar när jag vill. Dessutom är kanelbullen så överskattad.

*Näsdukar - Usch och Tvi!

*Tanthår - håller bara med där också.

*Robert Wells - Fy faan
*Circus Skott - Ett stolpskott.
*Allsång - hahahaha! Tänk att alla i publiken tror att de är trendigt. Lättlurade, eller? Och Arga Arja som sitter och gråter ut i media för att hon inte blivit inbjuden. Sen blev hon det och nu Tackar hon väl livet, som har gett henne så mycket. Fy fan, det är väl snarare förnedrande för en artist att vara med i slemprogrammet???

Slutligen:

Varför heter det utbildning, när man sitter inne och pluggar? Borde heta Inbil(d)ning!

En sak till som irriterar mig oerhört mycket:

*Singing Bee
*Sing-Along mm med gamla avdankade artister som gapar i TV och som inte får andra jobb. De är ju helt hysteriska. Det är förnedrings-TV också...för dem.


Hälsningar Inka


!

fredag, 05 september, 2008  
Blogger Emanuel said...

Hej Inka. Grattis till världens längsta kommentar! Nytt grepp att kommentera 20 grejer i en kommentar!

lördag, 06 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

Pàminner om historien om gubben som fràgar sin läkare: kommer jag verkligen att leva längre om jag slutar röka snusa äta godis och dricka sprit?
Läkaren svarar: jag vet inte, men ditt liv kommer att kännas mycket längre i alla fall

måndag, 08 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag började mitt nya liv för 4 år sedan, sånär som på att jag inte pallade att sluta snusa så håller jag: 1 portion mat. Nyttig mat. Motion. Till den som inte provat kan jag säga att det är värt det..

fredag, 12 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

Här kommer en kommentar som inte är en C-uppsats ;)

Nåt annat än kärninnehållet: bilden du använt, vilken plats är det?

MVH
monologuer.com

onsdag, 17 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

Lite risig aktivitet här tycker jag ^^

torsdag, 18 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

Någon skrev ett helt eget inlägg på din blogg; känns så där faktiskt.. Är det för att få över läsare till sin egen blogg?? Ja inte vet jag.. Känner du någon gång att det blir problem med att dina inlägg ska börja med "Vad är grejen...?" Jag gillar din blogg helskarpt!

lördag, 20 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

Manne förfan, varför så bitter? O du gnällde på min surighet i sommras...

måndag, 22 september, 2008  

Skicka en kommentar

<< Home