onsdag 14 september 2005

Vad är grejen med restauranger?


Varför är det så att alla restauranger och caféer har sitt eget finurligt uträknade system för hur mat och dryck ska beställas/hämtas, främst under lunchen?

Ex 1. Stå i kö, beställa och betala, få dryck och flagga eller annat med nummer på, och så kommer serveringspersonal ut med maten, kaffe får man hämta själv med kvittot i handen.
Ex 2. Sitta vid bordet, beställa, få dryck och så kommer serveringspersonal ut med maten, och senare kaffe om detta ingår och sen betalar man.
Ex 3. Stå i kö, beställa och betala, fixa egen dricka, komma tillbaka till disken och hämta maten, när numret ropas ut. Sen kan man hämta kaffet.

Ja. det finns mänger av varianter, och personalen tittar på en som om man vore dum i huvudet om man inte genast förstår deras fantastiska sätt att lösa frågan!

onsdag 7 september 2005

Vad är grejen med stubb/Tintinfrisyr?


Vad är grejen med att vuxna män ska gå omkring med stubbade Tintinfrisyrer? Det är ju en barn/militärfrisyr!

tisdag 6 september 2005

Vad är grejen med PC-datorer?


Varför har inte alla maccar? Vad är grejen med att folk vill ha PC-data?

Vad är grejen med limousiner?


Det är ju bara en lång konstig bil, eller hur?!
Limosiner håller inte måttet, varken vad gäller utseende eller funktion!

Vad är grejen med att det ska vara fancy att åka limo? Är inte det lite Prom Night på 80-talet att åka limo?

Vad är grejen med Linda Rosing?


Nu har hon lyckats förvåna mig... igen.
Nu skall hon ju sluta vika ut sig (vad är grejen med att det heter "vika ut sig"? Ja, jag vet att det kommer från herrmagasinens centrefold, men ändå... vika ut sig?) och får en (till) artikel i Expressen. Detta är ett utsnitt. OBS, poängen kommer på slutet...

"Linda Rosing slutar vika ut sig
"Big Brother"-Linda Rosing, 31, slutar som utviksmodell.
Priset för skandalbilderna har blivit för högt.
- Min dotter vill inte träffa mig...

...Jag tänker säga sanningen och vara en bra förebild. Det är sånt jag vill göra, jag vill vara seriös och betala skatt."

Va? Vadå "betala skatt"? Är det konsekvensen av att inte vika ut sig? Typ: -"Linda, nu måste du välja: fortsätta vika ut dig, eller börja betala skatt..."

Vad är grejen med att betala skatt? Och vad är grejen med att jag aldrig sett henne vika ut sig? Och vad är grejen med Fadde? Finns Fadde?
Och vad är grejen med att Fadde finns?

Vad är grejen med Ingrosso?


Vad bråkar han om? Låt henne vara.
Vad är grejen?

Vad är grejen med Liberos blöjor?


En liten förklaring: Vi som använder Liberos Up&Go på våra barn, dvs. s.k. byxblöjor har varit väldigt nöjda fram tills i sommar, då Libero "uppdaterade" sina byxblöjor. Bättre uppsugningsförmåga. Bra. Luftigare material. Bra. Mjukare textil. Bra. Ingen återförlutningstejp. Eh... dåligt? Nej, Jättedåligt.

De har alltså tagit bort den enda sak som gjorde det möjligt att hantera en fullbajsad blöja. Nu står man med en fullbajsad blöja på stan, och kan inte stänga den... starkt jobbat P.G...

Det går inte att stänga in all bajs & bajslukt längre... vad är grejen med det?

Vad är grejen med ordet neger?


Ja, vad är grejen med att man inte får säga ordet neger längre? Vem tar illa upp, varför och hur då? Neger funkade som ord när jag var liten, och känns än mer relevant idag, med så många svarta i sverige, jämfört med då.
Om man skall kalla folk svarta... är det bättre? Eller afrikaner... tänk om de är mörkhyade personer från södra indien... hur kul är det att gruppera ihop alla mörkhyade personer till afrikaner?
Som ni kanske förstått bottnar det ju till sist i vad skall man annars kalla negerbollen? En kokosboll är det ju inte & en chokladboll kommer det aldrig bli.

Det är ju inte så att neger är ett nedlåtande uttryck i sverige, som "nigger" eller "negro" i USA. Eller det kanske det är, även här i sverige nuförtiden? Då ber jag ju såklart om ursäkt.

Men allvarligt... att inte få säga negerboll på konditoriet... vad är grejen med det?

Vad är grejen med Ernst?


Jag vet, det är lite oschysst att sparka på en så oförargerlig karaktär som Ernst Kirchsteiger... men ändå... vad är grejen med att han pratar med tittarna (mig) som om "I'm a 4-year old"? Han lyfter på sina polsk-österrikiska ögonbryn (som för övrigt ser ut som ett par ansade Kristofer Lundström-bryn (känd från Kobra & Kulturnytt), och säger: -"Ni förstår..." med en högst ovanligt tilltalston; den som man pratar med barn, handikappade eller invandrare utan kunskaper i svenska med. Lite nedlåtande & överseende.
Överseende med vaddå? För att jag inte har hans utmärkta och bögiga smak? För att han förstör sverige enligt min blog nedan; dvs att han formar sverige i EN form. Ja, jag vet inte varför han pratar till mig som om jag vore dum i huvudet. Så vad är grejen med det?

Vad är grejen med den svenska stilen?


Ja, allvarligt. Varför ser nästan alla svenskar likadana ut? Detta gäller de flesta nationaliteter, men i sverige är det extremt... vad jag syftar på är såklart att alla klär sig i stort sett identiskt; likadana t-shirts med tryck, likadana slitna jeans med tuff våg broderad på fickan, likadana slingade/färgade & stylade frisyrer, likadana sneakers. Allt är likadant, och det enda som skiljer är detaljer & färgnyanser. Skall det verkligen vara så?
Som ett dåligt exempel kan man tala om Tyskland, där det är helt OK att vara personlig och totalt otrendig, men ändå passa in. Detta medför ju tyvärr att tyskar tillhör världens fulaste folkslag, både till utseende & stil. Men ändå, lite mer personligt...

Detta innefattar numera även inredning eller t.o.m. boendemiljö, såsom en så personligt sak som val av hus. Allt är stiligt, arkitekturmässigt designat, avskalat, och totalt opersonligt. Skall det verkligen vara så?

Även musik & filmer påverkas av detta, och generellt tycker svensken väldigt lika saker. Är det på riktigt eller håller man bara med?

Det allra konstigaste är ju att vi ändå lägger extremt mycket tid & pengar på just de här sakerna, ändå ser vi nästan bara likadana ut, och bor i likadana lägenheter.

Vad är grejen med det?

Vad är grejen med Kalaspuffar?


Vad är grejen med att mitt urin ALLTID luktar Kalaspuffar, när jag ätit det? Man äter allt möjligt konstigt, men urinet luktar i stort sett alltid detsamma.
Men äter jag en skål med Kalaspuffar... då är det kört. Hela toaletten fylls med en frätande (ganska god) doft av just Kalaspuffar.
Vad är grejen med det?

Och vad är grejen med att Honungsmonstret är gult som Kalaspuffs-urin?

torsdag 1 september 2005

Vad är grejen med blod på TV?


Igår kväll tittade jag, som 1,1 miljoner andra svenskar, på Lost...
Var det inte lite E.R. (Cityakuten) över hela avsnittet?
Vad är grejen med att visa avancerade MacGyver-operationer på TV? Jag vill inte se sånt... sjukt äckligt. Plastslangar som trycks in i vener o grejer, det håller inte!

Vad är grejen med att Dr Jack i Lost opererar med bambu och blir alldeles grå? Nä, mer skumma djur och radiosändningar istället!
"The island will tell us..."