tisdag 2 maj 2006

Vad är grejen med smaker?


Det finns en massa goda, spännande och roliga smaker på drycker.(det finns äckliga också, läs tidigare grej om Cola Lime)
Till exempel har Xider en mängd tuffa kombinationer på sina cidersmaker:

- Cactus/lime
- Mandarin/chili
- Pine/citrus
- Wasabi/lemon
- X-mas Mistel Orange

Ok, de är goda allihop, men vem vet hur kaktus smakar? Eller mistel? (går det att äta mistel verkligen?) och smakar verkligen Wasabi/lemon wasbi? njaaee.... wasabi är ju jättestarkt, man skulle ju bränna tungan av sig om man drack en dryck baserad på wasabi! Det som är hela grejen är att de kan ju skriva vilka smaker som helst på flaskan, man vet ju inte om det verkligen är rätt smak... det är ju bara sött och gott...

Vad är grejen med att inte veta om man blir lurad när man drickar mistelcider...?

3 Comments:

Blogger Blancaflor said...

Jag haller med dig. Jag antar att de vill vara nydanande och moderna. Speciellt den där kaktussmaken har länge irriterat mig. Jag tror att det finns yoghurt med kaktus/nagot-smak ocksa. För att inte tala om alla smaksatta mineralvatten... Det skulle vara intressant att vara med pa Lokas avdelning för produktutveckling brainstorming. Brännässla/Björnloka anyone?

tisdag, 02 maj, 2006  
Blogger Emanuel said...

Några goda kommande Lokasmaker:
Lingon/curry
Ananas/cayernne
Soltorkade tomater/carambole
Feta/mandarin

tisdag, 02 maj, 2006  
Anonymous Anonym said...

Ja, vad är grejen egentligen. Kan bara hålla med om att det finns en massa skumma smaker. Det är ungefär som smågodis; bilar som smakar sött (hur smakar egentligen en bil?), stekta ägg som smakar sött (här vet man att man blir lurad), sniglar etc, etc... Men det säljer ju uppenbarligen! Om man vänder på diskussionen så finns det ju faktiskt essenser, estrar osv som smakar som sina verkliga motsvarigheter jordgubb, jenka m.fl. I tyskland har man nyligen börjat ersätta jordgubbsbitar i yoghurt med smaksatta cellulosabitar. Dessa kan inte tas till vara av vårat system för näringsupptag och yoghurten kan (om den innehåller endast små mängder av socker och fett) kallas för väldigt light. Så vad är grejen med att använda dyra råvaror när det finns billiga lika goda?

onsdag, 03 maj, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home