fredag 9 juni 2006

Vad är grejen med att få veta innan?


Ok, när jag väljer att se en film eller serie på TV, läsa en bok eller kolla en hyr-DVD, då finns det några självklara grejer:

1. Böcker och DVD:er: Beskriv inte hela plotten och handlingen på baksidan, jag vet vad jag läser/ser!
2. TV: Berätta inte kommande programs och filmers hela plott och handling innan programet börjar, jag vet vad jag ska se!
3. Trailers för nya filmer: Ni behöver inte visa hela filmen + slutscenen uppklippt i små obegripliga snuttar, jag fattar ändå vad det är för film!


Det mest irriterrande är hallåorna på TV som envisas med att berätta hur mycket som helst innan ett program:
"I förra avsnittet fick vi se hur Michael dödade flera av sina vänner på ön, i kvällens avsnitt kommer han att försöka lura med de andra in i en fälla där de alla kommer dö! Men Sayid anar att något är fel...."
...Jaha, tack för den, nu behöver jag inte se avsnittet!

Jag vill att det ska vara spännande!
Jag vill inte veta allt som ska hända!
Sluta skriv, berätta och visa INNAN vad som ska hända!

10 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det värsta jag sett i trailer-väg är trailern till "What Lies Beneath". I den avslöjas allt - och då menar jag allt - inklusive filmens slut-twist. Tack för den, liksom.

fredag, 09 juni, 2006  
Blogger Blancaflor said...

Shit (Moule) Pommes frites, du är som frugan din!

Men jag haller med, vissa trailers (eller vad det nu heter i plural) gör det onödigt att se filmen.

Men du var väl a andra sidan en av de där Lord of the ring-lajvarna som betalade för en film bara för att se LotR-trailern och sedan lämnade biografen?

fredag, 09 juni, 2006  
Blogger Emanuel said...

"What Lies Beneath" var å andra sidan en sjukt dålig film, så det var nog bara bra att du slapp se den!

fredag, 09 juni, 2006  
Anonymous Anonym said...

Det finns dock filmer som man inte vet vad man skall se (om man kan säga så?). Kanal 5 visar en enorm mängd av mer eller mindre okända filmer. Många av dessa är helt fantastiska och hade passerat obemärkt förbi om det inte vore för några sköna trailers eller usla recensioner i morgontidningen.

Men i övrigt håller jag med. Vad är grejen med att alltid hålla med?

fredag, 09 juni, 2006  
Blogger Emanuel said...

Ja, jag trodde där för ett kort ögonblick att det var nån som inte höll med... men vilken tur, så var det inte!

fredag, 09 juni, 2006  
Blogger Emanuel said...

Sant dock, vissa trailers är bra. Men när dom visar hela filmens handling blir jag tokgalen!

fredag, 09 juni, 2006  
Anonymous Anonym said...

Ohhh... eller när man läst innehållsförteckningen... och sedan ser filmen... så är det INTE ALLS som det stod!! Vad är det liksom???

Har de som skrev baksidan ens sett filmen då liksom???!

söndag, 11 juni, 2006  
Anonymous Anonym said...

Ni är inte kloka... klart att det måste stå på baksidan av filmen... annars vet man ju inte alls vad man hyr. Man kan ju komma hem med en jävla ninja-film, om det inte finns tillräckligt info på baksidan. Eller en film som handlar om vårtor (ja, jag vet inte... men ni hajar...). Och trailers... va fan! Klart som fan att trailers skall visa "lagomt" mycket... hur svårt är det att räkna ut vad som kommer hända i en film ändå...

måndag, 12 juni, 2006  
Blogger Emanuel said...

Att läsa på baksidan är för idioter som inte vet nåt om film. Man har väl läst om filmen tidigare ev. kan man utifrån genre, regissör och skådisar skapa sig en bra uppfattning om filmen. Dessutom är det alltid så att filmen skönmålas och "låter bra" när man läser det dumma på baksidan (jag vet inte detta, utan antar bara eftersom jag aldrig läst på baksidan av en film i hela mitt liv!)

måndag, 12 juni, 2006  
Anonymous Anonym said...

Nördischhhh!!!

måndag, 12 juni, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home