fredag 17 november 2006

Vad är grejen med utklädda politiskt inkorrekta personer?


När folk går in i en komisk karaktär (gärna utklädd) så är det plötsligt ok att vara hur politiskt inkorrekt man vill! Oerhört befriande för både komikern och publiken!

Några exempel på politiskt inkorrekta utklädda karaktärer:
Ronny & Ragge, Svullo, Ronny Jönsson, Ali G, Borat, Joe Dirt, Zoolander

Det jag är ute efter är att eftersom komikerna har klätt ut sig så är det på nåt skumt sätt ok att driva med homosexuella, judar, svarta, incest, våldtäkt och annat som inte går att skoja om egentligen.
Det som dessa komiker gör är ju att spela på vad deras karaktärer har för fördomar: (som i sig är en fördom) Raggare snusar och gillar att "pöka", hiphoppare älskar vapen och knark, modeller är korkade och fixerade vid sitt utseende osv osv...

Jag var och kollade på Borat igår. Den var ju precis som man kunde förvänta sig, galet politiskt inkorrekt, en massa pinsamma ögonblick och en sjuk drift med USA förstås... Jag skrattade faktiskt så jag grät flera gånger!
Det som slår mig är att det folk skrattar högst åt är just de politiskt inkorrekta sakerna. Man skrattar i förvåning över att någon ens vågar skämta om såna saker! Och eftersom Borat är utklädd så är det ok! Han vet ju inte bättre! Den tokige, okunnige öststatsmannen!

Sen att Sacha Baron Cohen själv är jude gör det på nåt sätt mer ok att han driver med judar så absurt som han gör i Borat-filmen!

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Såg den med igår....Hade ont av allt skratt!

fredag, 17 november, 2006  
Blogger Tyskfan said...

Jätteroligt.
Men trots alla påhopp på amerikaner, feminister och judar, så framstår ju ändå den amerikanska/judiska bed & breakfastfamiljen som de enda trevliga människorna i filmen. Förutom hookern då...
Så helt inkorrekt är det ju inte.
Fast... det är klart... att det är mer ok att garva åt allt för han har mustasch. Och är utklädd.

Men allvarligt talat, det måste förmodligen vara filmvärldens mest spännande slagsmål, mellan Borat och hans medarbetare... man känner ju bara usch/fan va gött.

fredag, 17 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

borat fajtas på rätt bra.

fredag, 17 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

Tänkte kommentera ett gammalt inlägg om mögelost, möglet i mögelosten är ofarligt mögel som man sprutar in i vanlig ost.
Därför att det är giftigt om man låter mögel komma naturligt på ost.
Och man ser skillnad på vanligt mögel och "finmögel"

//Frida

måndag, 20 november, 2006  
Anonymous Anonym said...

jag tolkar Borats dravande med judar som ett drivande med antisemiter. Man skrattar ju åt det absurda för att det faktiskt finns människor som tänker och tycker så som Borat gör. Något som jag inte tror Cohen håller med om. Han förlöjligar ju antisemiter, homofober osv.

onsdag, 06 december, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home