onsdag 31 januari 2007

Vad är grejen med registreringsskylt på barnvagnen?


Nej, det är inte en ny lag som kräver att barnvagnar ska ha registreringsskyltar.
Föräldrarna beställer en registreringsskylt för 269:- med barnets namn, födelsår månad och dag. Helt frivilligt.

Är inte det här lite som barnjulkortsgrejen? Föräldrar som av någon outgrundlig anledning tror att andra bryr sig om deras barn på samma sätt som de själva gör.
Är det inte ganska ointressant med registreringsskyltar på barnvagnar?
- Jaha, där kommer Hugo, född 19 december 2005. Jag tror jag ska gå fram och presentera mig.

Och de som är intresserade känner redan till barnets namn och antagligen också när Hugo är född.


Tipstack till Jennie

22 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är väl de där föräldrarna som har barnen som nån slags statussymbol som köper registreringsbevis till barnvagnarna och klär barnen i Dolce & Gabbana jeans trots att de växer ur dem på en vecka. Det är samma föräldrar som trissar upp huspriserna, Hugo ska minsann INTE bo i LÄGENHET!
Bitter? Nej inte alls.

onsdag, 31 januari, 2007  
Blogger Tyskfan said...

...hmm.... denna oförståelse för barnföräldrar och hur stolta de faktiskt är över sina små mästerverk... att ha en nummerplåt med barnets namn på sin barnvagn är ju bara en cool grej (tycker väl de som har det i alla fall)... som ger deras nybildade familj lite streetcred...

Jag tycker att både julkort med en snorig unge OCH nummerplåt på barnvagnen är hälsosamma tecken på att föräldrarna är glada och stolta över sina barn. Och det är ju bara bra.

Ta upp grejen med namn-nummerplåtar på sportbilar istället... det var väl aldrig någon cool grej, ens när det blev tillåtet?
Barnfamiljen kommer ju undan med lite lagom svennighet, men vuxna män? (För jag tror inte att andelen kvinnor som köper namn på nummerplåtarna är särskilt stor...)

Namnplåt på barnvagn = rolig pryl för föräldrarna
Namnplåt på en sportbil = dumheter

onsdag, 31 januari, 2007  
Blogger Emanuel said...

Tyskfan: You got me there! Du har faktiskt en poäng. Nu ska jag sätta mig och dissa de personliga nummerplåtarna styggt. (tufft ungdomligt uttryck?)

onsdag, 31 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

jag skulle ALDRIG sätta en nummerplåt på mina barnvagnar! nu är mina barn för stora för att åka, men jag skulle skämmas. för det är så jäääääkla fånigt. tycker jag :)
och om jag mot förmodan skulle få ett till barn skulle jag kunna ha en på låtsas där det står APA 890756 o se om nån brydde sig.

onsdag, 31 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

hur är det med namn på mössan till ungen då? det kanske är för att man ska sätta rätt mössa på rätt unge på dagis?

kanske är det så att skyltarna på barnvagnen är för att föräldrarna lätt ska hitta rätt barnvagn vid lekparken när dom ska gå hem.

onsdag, 31 januari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Tycker hela grejen börjar spåra ur totalt. De föräldrar som inte har en "tuff" trehjulig barnvagn och nummerplåt kommer klassas som dåliga, snåla föräldrar och en fara för sina barn. Om man kör runt sina barn i en brun manchestervagn från nittonhundrasjuttiotre kommer sociala myndigheterna ta barnet ifrån en. Kanske är dagens föräldrar bara mer osäkra än våra egna var. Eller så har de alldeles för mycket pengar.
En helt annan sak som jag märkt bland de som har barn i min närhet är dagistävlingen. Den som hämtar sitt barn sist förlorar. Helst ska man hämta barnen redan klockan två. Men vem i hela världen kan gå från jobbet så tidigt? Det verkar vara en evig statusstress bland dagens småbarnsföräldrar. Verkar jobbigt tycker jag.

onsdag, 31 januari, 2007  
Blogger Anders said...

Tyskfan:
Du må ha rätt om att det inte är så tufft med namn på nummerplåten på sin bil men de personliga plåtarna kan faktiskt vara jävligt coola när de används på rätt sätt.

För några år sedan fanns en riktigt fläskig Mercedes i Stockholmsregionen som hade reg.plåten:

"RUSSIA"

Det tyckte jag iaf var självironiskt coolt, dvs om det nu var någon form av självironi med i bilden...

torsdag, 01 februari, 2007  
Blogger Tyskfan said...

Det var inte ironi. Det var dålig smak.

Själva tanken med en personlig registreringskylt går stick i stäv med självironi.

torsdag, 01 februari, 2007  
Blogger Anders said...

He he...

må så vara, men jag håller ändå inte med dig tyskfan. Jag kan tycka att en sådan sak faktiskt är att driva med sig själv och andras uppfattning om en.

Men som sagt, det är svårt att avgöra utan att ha pratat med personen i fråga...

fredag, 02 februari, 2007  
Anonymous Anonym said...

Otäckt! Speciellt eftersom jag jämt slår upp min ytterdörr rakt på en exakt likadan fast grön vagn som alltid står parkerad precis utanför min dörr. Den har till och med namnskylt! Grrr!

fredag, 02 februari, 2007  
Blogger Emanuel said...

Tyskfan och Anders: Registreringsskylts-fight. I like!

fredag, 02 februari, 2007  
Blogger Kajsa Bergman Fällén said...

Det verkar vara mycket som ska märkas med barnets namn nuförtiden... inte bara barnvagnar utan nappar och det verkar också vara populärt med halsband med barnens namn. För att inte tala om tatureringarna folk gör med sina ungars namn (var det inte David Beckham som startade den trenden?).

Jag tycker nog att det är lite tönt-gulligt.

torsdag, 08 mars, 2007  
Blogger linda m said...

ha ha ha..vilken rolig blogg du har :-)
detta är underhållning!

torsdag, 08 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag vill ha en reggskylt med "666 SATAN" bara för att se folks miner!!!!!!

måndag, 26 mars, 2007  
Anonymous Anonym said...

Har också funderat över namnskyltar på barnvagnar... jag menar.... vemfan BRYR sig?!

torsdag, 12 april, 2007  
Blogger Joel said...

Jag skulle tycka det var mycket obehagligt att låta okända människor veta vad mitt barn heter... OCH när det är fött.

onsdag, 09 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Skit samma.
Lt alla göra som dom känner för
så längwe det inte skadar någon.

onsdag, 07 november, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag vill ha en med namn EU skylt och regdatum. Såg en för första gången igår när jag tittade på barnvagnar... Utav en händelse var det en snubbe där som hadde en på sin. Han hadde fått den i julklapp sa han och tyckte det var coolt. Det tyckte jag med. Min tjej sa, köp en om du vill ha en... 200 spänn, inte direkt en statussymbol enl mig.

lördag, 29 december, 2007  
Anonymous Anonym said...

det kan väl va skoj att hotta till barnvagnen lite.. besällde en reg skyllt till den idag..

onsdag, 02 januari, 2008  
Anonymous Anonym said...

hejsan! tycker att alla får ha sin åsikt men du resonerar väldigt tramsigt.att ha en regskylt på barnvagnen betyder att man är stolt över sitt barn. kan inte tänka mig att du har barn själv? om du tycker det är så hemskt så behöver du juh inte läsa eller kolla överhuvudtaget.tror du förstår den dagen du själv blir pappa!!!!!

torsdag, 20 mars, 2008  
Anonymous Anonym said...

Intressanta åsikter och alla har rätt till sin.

Jag tycker att det i mångt och mycket, även i detta fallet handlar om syftet till varför man skaffar en viss sak.

Namnskylt till barnvagnen har jag inte ännu men jag tycker det är en rolig grej, för mig och min familj. Jag har inte ens tänkt på vad andra skulle tycka om den utan skaffar den för att den är rolig för oss.

Statussymbol vet jag inte om jag skulle vilja kalla det då den kostar runt 200:-.

Skillnad är det på när man ska köpa barnvagn, då ska man välja årsmodell och så kan man få med ventilering, reglerbar fjädring, lufthjul eller vanliga i mängder med storlekar, olika chassi, säsongens färger, och skötväska i lyxmodell, osv. Det är snarlikt med att köpa en bil. Vi köpte en enkel variant som rullar med vanliga hjul.

Vidare gäller det även barnkläder, helst ska det visst vara vissa märken för att man ska vara cool, men sånt har jag slutat bry mig om för länge sedan.

Om någon skulle reta sig på att jag kommer ha namnskylt på min sons barnvagn så är det dennes problem, inte mitt, och jag förstår faktiskt inte riktigt varför. Enklare att låta var och en göra som dom vill kan jag tycka.

=)

måndag, 13 oktober, 2008  
Anonymous Anonym said...

Finns det inte viktigare saker att diskutera när man ser sig runt i världen. Det är så patetiskt att se folk en diskutera andras val av huruvida man vill sätta ett namn på sin vagn eller inte.. Man blir så fruktansvärt trött på sådana som er..!

torsdag, 04 september, 2014  

Skicka en kommentar

<< Home