torsdag 3 maj 2007

Vad är grejen med räksallad och korv?


Någongång i historien så fanns det en galen människa i en korvkiosk som valde att lägga lite skön räksallad uppe på den varma korven.
Det sjuka är att det är inte bara denne störde korvgubbe som gillar det här - en massa människor börjar bli sugna på räksallad på korven och detta sprids över landet och blir någon typ av standardiserad pryl:

- Vill du ha räksallad, gurkmajonäs eller rostad lök på korven?
- Gärna räksallad och rostad lök. Glöm inte stark senap och ketchup också!



(Killen på bilden serverar världens största halv special på korvkiosken vid Domus-Paley i Göteborg)

31 Comments:

Blogger frollen said...

Hur äter man en sån där (pekar på bilden) utan att få hälften i knät egentligen?

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger Karin said...

Jamen eller hur! Fett äckligt alltså! Iofs äter jag inte korv, och inga andra döa djur heller, men räksallad, eew! Och jag håller med frollen, korv med räksallad är lika opraktiskt som frulle på sängen.
Tack för kul läsning!

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger bikt.com said...

Det kan låta hur äckligt som helst i nyktert tillstånd. Men på väg hem från krogen via 7ans gatukök är korv, mos och räksallad alltid en bra idé. Men bara då.

torsdag, 03 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

En gång i tiden kom det massa italienare till Sverige och började göra pizzor. Sen kom det massa andra etniska grupper (turkar, perser, värmlänningar) och började lägga bearnaisesås, kebabkött och ananas på pizzorna. Och vad händer? Pizzaexplosion! Nu finns det ju pizzerior i varje håla. Tillgång och efterfrågan - marknadsekonomins drivkraft. Fan, blir nog korv med räksallad till lunch idag.
/kusinvitamin

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger SixesAndSevens said...

domus-palays???? Vad är det?

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger Micke said...

Min kompis var i norrland och fick en sushibit med räksallad på. Det var också lite bisarrt. Typ "men räkor, det är ju sushi".

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger malin said...

Måste bara fylla i ett "hahahahaha" på Mickes kommentar.

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger Emanuel said...

Karin: Dädas djur rules! Speciellt i korvform! ;)

Sixandsevens: Jo, det är korvkiosken mellan Konsum och Evas Paley på Avenyn. Det gjordes en parodi Styles låt Dover - Calais som hette Domus - Paley och handlade om den korvkiosken.
"Och vi såg på varann, och senapen den rann, någonstans emellan Domus - Paley" osv...

Micke: Helt fel tänkt, men ändå så rätt på nåt sätt!

torsdag, 03 maj, 2007  
Anonymous Tyskfan said...

Är bilden Photoshoppad?

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger Emanuel said...

Hmm... Jag vet inte hur det gick till. Döda ska det vara, inte "Dädas".

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger Emanuel said...

Tyskfan: Nej. Den är FOOREAL!

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger Emanuel said...

Tyskfan: Falukorv, barkis, 40 potatisar till moset och en spann räksallad - middag för en utsvulten tysk anyday! (Med cheeseballs till efterätt?)

torsdag, 03 maj, 2007  
Anonymous maria said...

Efter att ha jobbat på sleven i röven ett år fick man korvbeställningar med det ena och det andra på.. folk är juh inte friska.. men jag håller med.. räksallad + korv = fylleide

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger Alice said...

Jag tror det är den bisarra kombon kött/fisk som är grejen. Som fläskkotlett med sillsallad, eller biff med skagenröra on top.

För övrigt kunde man, där jag bodde för många år sedan, köpa en "Pizza Viking" på den lokala pizzerian. Den var toppad med köttbullar och lingonsylt.

torsdag, 03 maj, 2007  
Anonymous tyskfan said...

Korv? Check.
Barkis? Check.
Potatis? Check.
Cheez Ballz? Check!

Men räksallad till korven...? NEIN!

torsdag, 03 maj, 2007  
Anonymous sophie said...

ja verkligen. så j-vla vidriht är det också..haha

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger Missy said...

Eeeeeeeeew!!!!!! DET är grejen.

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger Line said...

Den där korvkiosken (Jonsborg)är förövrigt legendarisk i Göteborgssammanhang
och för en göteborgare som jag ser det ut som en rätt normal halv-special :)

Men grejen med räksallad? Dunno. Vad är grejen med räksallad på pizza då? Det verkar lika vidrigt.

torsdag, 03 maj, 2007  
Anonymous Olof said...

Ihärdiga rykten gör gällande att det finns en pizzeria någonstans en bit norrut i landet som gjort det till sin grej att servera inbakad pizza.
"Men inbakad pizza, det finns ju överallt", tänker ni nu.
Javisst. Men inte alla pizzerior erbjuder att baka in en... Big Mac!

Finns det någon som kan bekräfta detta?

torsdag, 03 maj, 2007  
Anonymous Gisela said...

Vad är grejen med korv över huvud taget?

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger Alice said...

Apropå hamburgare inbakad i pizza:

http://www.youtube.com/watch?v=WFqdyHPJGlA

torsdag, 03 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

olof: Aftonbladet har tagit upp det flera gånger. Kanske inte just en Big Mac(för tror inte någon får sälja vidare en Big Mac förutom McDonalds).
Men inbakade pizza med hamburgare.


http://www.aftonbladet.se/vss/matovin/story/0,2789,969877,00.html
Kan läsa där. =)

torsdag, 03 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

http://korturl.se/dwpk
Är till aftonbladet. Den andra blev visst förlång.

torsdag, 03 maj, 2007  
Blogger Linda said...

Urk!!!!

torsdag, 03 maj, 2007  
Anonymous lorry said...

Kanske lite som den fattige mannens surf'n turf (oxfile + lobba) - fast anda inte... Rysligt!

fredag, 04 maj, 2007  
Blogger Jakob said...

varför är alla så kritiska mot räksallad? Finns det någon bättre meny än drivers dog på shell? (shell har för övrigt sveriges godaste räksallad)

onsdag, 09 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Guud vad jag blir sugen, har inte varit i Sverige på 5 år.
Detta var min favorit i slutet av sjutti-talet, på den tiden var det inte många som åt det.
grillad halv special med räksalld och Pucko eller lättöl till. Senap och ketchup skall vara på korven sedan moset ovanpå och räksalladen på toppen. Så äter man först räksalladen med moset och sedan korven. ^Det är väl inte så konstigt

söndag, 14 oktober, 2007  
Anonymous Anonym said...

Hoppas det är ok om vi använder bilden till en grupp på facebook. Ananrs skriv till oss på facebook gruppens sida "Korv med mos och räksallad".

torsdag, 20 november, 2008  
Anonymous Anonym said...

Men det där är ju inte en hav special det är ju en frukostkorv där!

fredag, 15 juli, 2011  
Anonymous Martin K said...

Men vad är ens grejen med räksallad egentligen? Vem kom på idéen att blanda majonäs med räkor och vita betor och sedan kalla det för en sallad???

söndag, 06 november, 2011  
Anonymous Martin K said...

p.s. rätt kul då Antony Bourdain är i Sverige och ska käka bisarr mat. Korv med räksallad! "What kind of evil mastermind came up with the stupid idea to mix sausage and shrimp!!"

söndag, 06 november, 2011  

Skicka en kommentar

<< Home