onsdag 23 maj 2007

Vad är grejen med pastapaket?


Det finns en enda sak man vill veta när man ska laga pasta:
Hur länge ska pastan koka?

Man kastar en blick på paketet för att få reda på hur lång koktid det är, men upptäcker då att det står ju inte någonstans som går att hitta utan förstoringsglas.

Hur svårt kan det vara att skriva det JÄTTESTORT på framsidan, och på sidan och på baksidan och på toppen och överallt...


Nää, det är tydligen bättre att koktiden står med 6 punkters text på italienska i ett av de fyra helt ointressanta pastarecepten på baksidan av paketet.

17 Comments:

Blogger Karin said...

Jamen, jag veeeet!! Så sjukt irriterande! Man sliter upp pastapaketet, häller i pastan i det kokande vattnet, och försöker sen förtvivlat hitta koktiden. När man väl gör det har man glömt när man lade i pastan och det hela slutar i icke-al dente. Trust me, i know.

onsdag, 23 maj, 2007  
Blogger frollen said...

Jag kör cottura 8 minuter av ohejdad vana. Finns det andra tider menar ni?

onsdag, 23 maj, 2007  
Blogger Det är grejen said...

Det är ju det jag säger: det är inne med matbloggar nu för tiden.

onsdag, 23 maj, 2007  
Blogger Emanuel said...

Frollen: Finpasta-liraren.

Det är grejen: Matbloggar är det nya svarta. Bloggar med ordet grejen i titlen är so last season!

onsdag, 23 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Pasta är godast rå.

onsdag, 23 maj, 2007  
Blogger la ragazza svedese said...

Barillas pasta har koktid på varenda paket, varje olika typ de har, på framsidan av paketet. :) Och färskpasta av alla slag ska kokas en minut, mer eller mindre enbart doppas i det kokande vattnet innan du hivar upp allt igen. :)

onsdag, 23 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

tacka vet jag kungsörnen!

onsdag, 23 maj, 2007  
Blogger Nostalgia said...

man smakar väl då o då på pastan? det stämmer ju aldrig ändå med tiden som står på paketet.

torsdag, 24 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

jag bor i italien, och jag tror att den direktimporterade italienska pastan har det skrivet pyttelitet av två anledningar, dels för att alal vet hur länge den ska koka (det kom med dna:at) och därför skulle det vara förolämpande att skylta med det, lite handikapp-varning liksom.

torsdag, 24 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag håller med Jennie. Jag har aldrig varit om att den rekommenderade koktiden har stämt överens med verkligheten. Kasta skiten på väggen och se om den fastnar. Och varför är just gnocchi så jävla äckligt? Och vad är grejen med risoni? Där har vi en läskig utveckling av matkulturen jag gott kunde varit utan.

torsdag, 24 maj, 2007  
Blogger Rollx said...

Det är väl bara att skicka ett mail. Och göra tillverkaren uppmärksam på problemet. eller be dom att skicka en manual till dig.

Här har du en pasta fabrik.
De Cecco

Personligen tror jag att du kokar pastan med för lite "kärlek". Våga släppa loss !. :)

torsdag, 24 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Tre minuter för färsk pasta och snabbmakaroner, och 8 minuter för allt annat? Jag brukar känna efter när det känns ätbart.

fredag, 25 maj, 2007  
Blogger Nisse said...

Jag blir också irriterad när det inte står läsligt på framsidan men samtidigt glömmer jag alltid bort tiden så det spelar ingen större roll egentligen.

fredag, 25 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

på tal om pasta, vad är grejen med att inte kunna "dosera" rätt mängd? det blir ju alltid för mycket eller för lite spaghetti och alla frågar "hur ska jag mäta? räcker det här? är det för mycket?". nej, pasta följer sina egna lagar.

fredag, 25 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Det står inte på potatispåsarna hur länge potatisen kokar. Hur gör man då? Jo, känner efter. Lika självklart är det för en italienare att provsmaka pastan.

söndag, 27 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Det där med att koka pasta i 8 minuter och att det är klart sen? Eh, försök med 12-15 min. Kokar jag pastan i 8 är den RÅ och det smakar ju skit. Färsk pasta som man knappt ska dutta i vattnet innan den ska upp är också oätlig om den inte får koka minst 5 min. Sen smakar man.. Spagetti tar minst 14 min att koka. Så visst, jag kollar paketet men det går ju fan inte att följa råden slaviskt. För mig är det en första rekommendation från när jag ska lägga till några minuter. Fullkornspasta? TVI!! Det pratar vi inte ens om

söndag, 27 maj, 2007  
Anonymous Kocken said...

Testa med att smaka om pastan är färdig eller inte? dumb fuck....

onsdag, 28 april, 2010  

Skicka en kommentar

<< Home