onsdag 21 januari 2009

Vad är grejen med morgonradio?


I åratal har Morgongänget, Morronzoo och andra morgonprogram i kommersiella kanaler valt att ha tre människor, som är lite "skojiga och tokiga" och som inte pratar om nåt speciellt i tre-fyra timmar, som programledare.

Sveriges Radios P3 har i alla år haft programmet Morgonpasset, som plockat fram storheter som Annika Lantz, Thomas Tengby, Carina Berg osv. Ibland har Morgonpasset varit fantastiskt bra, ibland sådär. Men ändå något annat än de kommersiella alternativen.

Men nu är det slut. Slå på P3 på morgonen och du möter tre människor som inte pratar om nåt speciellt och som är lite skojiga och tokiga... vad ska jag nu lyssna på, jag vill inte ha en massa tjat och flamsande när jag vaknar... Jag får gå över till P1 där de sänder sjöväder och grejer...

15 Comments:

Blogger Aronson said...

Åh, vad jag håller med dig. Inte ens P3 är heligt längre. Jag saknar kombinationen Olle och Martina.

onsdag, 21 januari, 2009  
Blogger bikt.com said...

Annika Lantz och Carina Bergs morgonprogram i P3 fick mig att byta kanal till P4. Vet inte hur den är i Stockholm, men garanterat bättre än alternativet.

onsdag, 21 januari, 2009  
Anonymous Anonym said...

Sen undrar jag vad grejen är att radio måste sändas på tv oxå. Då försvinner ju själva poängen med radio. Eller?

onsdag, 21 januari, 2009  
Anonymous Anonym said...

http://jagarenbog.istheshit.net/

måndag, 26 januari, 2009  
Anonymous Anonym said...

Och vad är grejen att Morgonzoo-gänget, som dessutom hade tvprogram ser ut som fan och inte borde varken fotas eller filmas?
Är riktigt rysligt hur ful man kan vara(Gert ser väl okej ut).

Dock tycker jag morgonradion är det enda vettiga, iallafall i dom kommersiella kanalerna. Annars spelar dom bara samma jäkla låtar dag in och dag ut. Sen är det värsta att folk faktiskt tycker om dom! Fast dom spelas dygnet runt mer eller mindre.
Sen då dessutom så tycker ju alla radioprofiler att låtarna är SÅ himla bra(aldrig någon kritik), ingen tycker om att lyssna på samma låt varje dag i flera månader. Saken är väl den att programledarna kopplar bort musiken när den väl börja spelas, så dom hör ju aldrig den som vi radiolyssnar gör.

Tack gud för P3 och internetradio när man jobbar. =)

måndag, 26 januari, 2009  
Anonymous Anonym said...

Haha jo. P1 är grejer det. Eller inte.
Jag gillar att det är lite busigt och mysigt sådär på morgonen. Fast rix är lite väl överdrivet ibland. ;)

tisdag, 27 januari, 2009  
Blogger Lyxunge said...

Jag gillar din blogg! Jag tror rent av att du skulle kunna tänkas gilla min blogg också, den är inte riktigt lika "vad är grejen"-ig men inte helt ovadärgrejenig heller. Hälsningar!

tisdag, 27 januari, 2009  
Blogger Entapir said...

Jag känner igen symptomen. Det beror på att du börjar bli gammal. Bara att ratta över till P1, svälja hårt och följa pensionsparandet

onsdag, 28 januari, 2009  
Anonymous Anonym said...

Det är inte programmen som ändras, det är du som blir äldre. Jag lider av samma symptom...

torsdag, 29 januari, 2009  
Anonymous Anonym said...

Har alltid haft för mig det finns en regel att radiokanalerna måste ha självproducerat material, för att inte endast köra låtar. Så påtvunget skapade de alla dessa shower. Märkligt positivt har de emottagits av lyssnarna. Själv lyssnar jag på p2 så jag kan koncentrera mig på tidningen.

söndag, 01 februari, 2009  
Anonymous Anonym said...

jag fattar inte grejen varför radiokanaler överhuvudtaget måste spela äcklig pop & bajsmusik hela tiden istället för att ha lite varierat :)

lördag, 21 februari, 2009  
Anonymous Anonym said...

Ja vad faaaaaaan är grejen? :(
Jag vill strypa morgon-flamsarna varje morgon. Tvångslyssnar på jobbet dagligen. Den där kodjo ellervafanahanheter som tror att han är roligast på planeten för att han försöker låta som en indier??? Vad är grejen? Var begåvningshandikapp ett krav vid rekryteringen?

lördag, 14 mars, 2009  
Blogger Harriet said...

Finns det nåt värre än att bli väckt av en klockradio som är inställd på en sån där kanal där tre piff-och-puff-hyperaktiva människor tjattrar i mun på varandra? Det fick mig att gå över till mobilväckning.

måndag, 23 mars, 2009  
Anonymous Hon som inte kunde hålla käften said...

Jag kan säga att "grejen" med Rix råkar vara att dessa morgonfjantar eller vad ni vill kalla dem är styrda av ett visst format som Rix har bestämt. De har små möjligheter att gå utanför ramarna. I radiorix studio fanns en gång i tiden en skylt som sa:
"All musik som Rix spelar är underbar, tycker du annat, håll käften"...

Från hon som arbetade med Roger en gång i tiden, för er info så har han faktiskt talang även om han inte visar det i denna programform som varit hans vardag i ca 15 år.

Titti kan jag inte uttala mig om.

torsdag, 14 maj, 2009  
Anonymous Anonym said...

Tack, "Hon som inte kunde hålla käften".

onsdag, 10 februari, 2010  

Skicka en kommentar

<< Home