torsdag 26 februari 2009

Vad är grejen med storsemlan?


De senaste åren har den lilla söta varianten av semlan börjat börjat dyka upp, den är kanske en tredjedel av den groteska vanliga semlan! Ofta väcker lillsemlan samma känslor hos betraktaren som ett gulligt barn eller en liten hundvalp gör: "Ååhhh, vad gullig!"

Hur kan det ha tagit hundratals år att få fram en semla som folk tycker är lagom stor. Det har ju alltid pratats om att semlor är äckligt stora och att man blir galet mätt.

Vad är grejen med storsemlan helt enkelt? Vem vill ha detta gräddmonster nu när den lilla sköna semlan har kommit in på scen?

10 Comments:

Blogger Signe Rocklin said...

Semla är ju så gott så folk vill väl ha dem så stora som möjligt? Men jag håller med om att de små är sötare =^_^=

torsdag, 26 februari, 2009  
Blogger The Girls Of Florida said...

Semlor är som snoppar. Smaken sitter inte i storleken.

torsdag, 26 februari, 2009  
Anonymous Anonym said...

alltså ... vd är grejen med semlan? varför har den en egen dag? Jo ... för att folk ska kunna säga -"Jo, men idag får man ju unna sig en liten semla, det är ju ändå fetisdagen"

CRAP

torsdag, 26 februari, 2009  
Anonymous Anonym said...

Det finns ju till och med semlor som är stora som tårtor! Det ni!

fredag, 27 februari, 2009  
Anonymous Anonym said...

ojojoj - have I got the semla for you! Eller motsatsen egentligen. En semmeltårta! Diameter ca trettio cm. Det kallar jag stor semla.

måndag, 02 mars, 2009  
Anonymous Anonym said...

Vad är grejen med lillsemlan?! Semlor får man bara äta EN gång om året, och då ska den vara stooor... Smarrigt som tusan! Den ska vara i en tallrik med ljummen mjölk, kanel och socker! Äts med sked... *slurp*

fredag, 06 mars, 2009  
Anonymous Anonym said...

Semlan ska vara, hmmm, de vet i fan!

fredag, 06 mars, 2009  
Anonymous Anonym said...

Grejen med storsemlan är att man ska få äta så man mår illa och fortfarande kunna säga:"jag har bara ätit en"

fredag, 13 mars, 2009  
Blogger Harriet said...

Det är ju likadant med muffins, kakor och kanelbullar - ALLT ska vara STORT! Jag tror det är nån storstadsgrej. "Här är vi så häftiga, allt är stort", liksom. Det lustiga är just att vi har fått "mini"-bakverk som reaktion. Det finns t.ex. (förutom liten semla) minimuffins, som är precis lagom. När de stora bakverken kom var det just som enstaka undantag, så kanske minigrejerna kommer att bli nästa "grej"?

måndag, 23 mars, 2009  
Blogger Anders said...

... men när det gäller just semlan så känns det som att det finns ett optimalt läge där storlek möter smak. För små bröd blir ofta för hårda/torra, för stora blir ofta för degiga, alternativt brända... Därav den vanliga "stora" semlan!

Jag äter hellre en halv vanlig (stor) semla än en hel liten (mini) just pga detta!

tisdag, 19 maj, 2009  

Skicka en kommentar

<< Home