fredag 25 maj 2007

Vad är grejen med cykelställ?


Såndana där rikigt gamla, konstiga cykelställ där man ställer cykeln genom att fixera hjulet emellan två tunna metallrör - det är inte de jag menar, de är nästan borta nu. Cykelställstillverkarna har fattat att det nu för tiden görs cyklar som har hjul med en bredd på över 2 cm. Dessutom finns det i det moderna samhället folk som inte låter sig stoppas av ett ramlås (heter det så?) utan ser utmaningen i en cykel fastlåst med kätting.

Men...
Nu när de gjort en massa nya moderna cykelställ där man kan låsa fast cykeln och hela grejen, då sätter de ställen för nära varann.
Det är ju en ren konst att inte bli nersmetad av olja, skava bort större delen av lacken på grannens cykel eller skeva till någon annans hjul.

Som så många gånger förut: Gör om - gör rätt.


Tipstack till Jonas

8 Comments:

Blogger bikt.com said...

Dessutom pajar dessa nya, dumma ställ lampan om man har den käckt fabriksmonterad vid sidan av hjulet. Två gånger har jag kraschat en lampa i ett nytt ställ. Noll gånger i ett gammalt.

fredag, 25 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag har inte cyklat sedan -94 då jag helt oväntat föll av en sådan åt höger och skrapade min höft. Sedan dess har jag varit rädd för cyklar. Och saker jag är rädd för hatar jag. Jag kommer nog aldrig mer sätta mig på en cykelsadel. Det kassa med cykling är att man får kassa simmare, och som simetta anno -79 vill jag fortsätta i samma anda.

fredag, 25 maj, 2007  
Blogger Nostalgia said...

mina barns cykelhjul får inte plats i de gamla ställen.. de får med våld cykla in i cykelstället, vilket medför att hjulen riskerar gå sönder.

så jag hade föredragit nya utanför mitt hus iaf :)

fredag, 25 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

De vill ju såklart få in så många cyklar som möjligt. Hade det varit vidare imellan hade folk säkert ställt cyklar där ändå. Och har man en lampa monterad vid hjulet får man väl sätt in bakdelen på cykeln först.

lördag, 26 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Varför måste de som inte kör in med hjulet i cykelstället ta upp plats där? De ställer cykeln på stödet och tar därmed upp två platser. Vad har de där att göra? Ställ cykeln någonstans utanför cykelstället!

söndag, 27 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Jag ahr ett litet tips som skulle passa in i "Vad är grejen". Hemköp, vad är grejen med att hemköp ska göra reklam för att de ska hjälpa oss äta nyttigare när de sätter upp dessa bilder i butiken... http://linn88.blogg.se/1179865778_17_dagar_kvar_verisio.html#comment

söndag, 27 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

http://linn88.blogg.se/1179865778_17_dagar_kvar_verisio.html#comment

Är rätt adress till bilderna=)

söndag, 27 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Men gosh, det funkar inte att få in hela adressen. Inlägget där bilderna finns är under 17dagar kvar (Hemköp)!

söndag, 27 maj, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home