tisdag 29 maj 2007

Vad är grejen med matdekoration?


Tydligen är det fint med dekoration på mat. Det ska dekoreras hela tiden med små gröna grejer: persilja, basilika, dill...

Men den mest underliga av dekorationer är plastgräset som vissa sushirestauranger bjuder på. En liten fin tillklippt bit mjuk plast som ska föreställa gräs eller bambublad eller nåt annat ur den japanska floran.

Inte speciellt snyggt.
Inte speciellt gott.


September 2006: Vad är grejen med persilja?


Tipstack till Petra

12 Comments:

Anonymous Anonym said...

Persilja har jag inget emot.. men plastbladen är juh farliga! Åt nästan upp ett på lyran.. sedan dess värgrar jag sushi

tisdag, 29 maj, 2007  
Blogger Manne said...

Maria, kanske det är sprit du ska överväga att vägra om du inte kan se skillnad på en bit plast och något som går att äta när du är på lyran. ;) Fniss.

tisdag, 29 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Det är inte platsblad, det är sjögräs och går att äta. Iaf på de mängder av sushiställen jag ätit på, vet inte vad ni går till för sunkställen. :D

Mvh Mikael

tisdag, 29 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Apropå persiljeinlägget; det finns ju faktiskt en gammal tanke med att det ska vara en persiljekvist på maten. Persilja är nämligen en superkur mot dålig andedräkt och käkar man upp den lilla persiljan efter avslutad måltid slipper man alltså såna otyg som skunkig andedräkt =) Persilja är ju dessutom jättegott! Däremot kan jag förstå din tanke om plastdekorationer på sushi....

tisdag, 29 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Det är tanken som räknas? Och tanken är ju att det ska se lite trevligare ut. Även om det inte alltid lyckas gör ofta dekoration och ett lite mer uppfinningsrikt sätt att presentera maten på att den ser godare ut.

tisdag, 29 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Alltså dom sjögräsgrejerna smakar skitäckligt. Gammal fisk ungefär.

tisdag, 29 maj, 2007  
Blogger Unknown said...

OK, tråkig men sann fakta från en som vet:
"Gräset" har funktion i japanska matlådor sedan säkert hundra år! Den fungerar som avskiljare mellan olika maträtter som ofta trängs i en matlåda, så att smakerna inte blandar sig. DET är grejen med gräsavdelaren.
(Inte att blandas ihop en töntig persiljekvist som bara fungerar som dekor.) //halvjapanen

tisdag, 29 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

men det är ju inte sjögräset det handlar om, det klart att man kan äta det, det är ju den taggiga gröna plastbiten som är irriterande.

tisdag, 29 maj, 2007  
Anonymous Anonym said...

Är det gjorda av plast? Inte konstigt att de var så svårtuggade då - som sushin00b vet man ju inte vad som ska ätas och inte, och man vågar inte heller fråga... Memo2self: ta med kunnig kompis nästa gång o.O

onsdag, 30 maj, 2007  
Blogger Petra said...

Det är min sushi och mitt fotografi och det där är ignet ätbart sjögräs. Det är plast!

onsdag, 30 maj, 2007  
Blogger Nostalgia said...

vad är grejen med sushi undrar jag.

onsdag, 30 maj, 2007  
Blogger Linda said...

Förstår inte hur man kan tycka att persilja är gott. Det är ju räligt.

onsdag, 30 maj, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home