onsdag 26 mars 2008

Vad är grejen med Cola Zero? Del 2


Jag skrev om Cola Zero för nästan ett år sen. Deras reklam har inte precis blivit bättre.

Hej, jag är kille år 2008, så här funkar jag:

- Jag drömmer om att åka tuff svart motorcykel
- Eller kanske tuff svart bil
- Göra slut med en tjej som vill fortsätta träffas träffas för sex
- Älskar strippor och strippklubbar
- Sugen på att ha sex med flera tjejer samtidigt hela tiden
- De får gärna ha bh, cowboyhatt och silikonbröst
- Och jag dricker ickebögig sockerfri cola med tuff svart etikett

25 Comments:

Blogger Emilie said...

Hahaha! Jag har frågat mig själv samma sak! Vad är grejen!? Kvinna 2008 verkar som en lika stor nitlott. Anmäl till etiska rådet för könsdiskriminerande reklam -det är grejen! :)

onsdag, 26 mars, 2008  
Blogger Just a Fair-y said...

Nolltolerans kanske...!? :-)

onsdag, 26 mars, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag har läst att Coca Cola Zero sattsar väldigt mycket på tyskland och där har man en väldigt annorlunda syn på vad som säljer till män (Coca Cola Zero riktar sig ju mest till män).

Så som så många ggr. tidigare så får vi ta och skylla på tyskarna! =)

onsdag, 26 mars, 2008  
Blogger Rim said...

JAAAA! Vad i helvete är grejen!? Gud vad jag hatar den. Jag känner mig förolämpad varje gång jag ser reklamjäveln. Jag vill att den ska dö.

onsdag, 26 mars, 2008  
Anonymous Anonym said...

Och dessutom smakar den skit.

onsdag, 26 mars, 2008  
Anonymous Anonym said...

Det verkar som att den får uppmärksamhet iallafall....

torsdag, 27 mars, 2008  
Anonymous Anonym said...

Är jag det enda tjejen som tycker att deras reklam rockar?
Man får juh ha överseende med att Coca Cola Zero bara riktar sig till män (kollar man på etiketten finns den små bilder på en haj, en krigare, en bil, tärningar och en tjej) och det är ingen hemlighet.

Jag tycker att reklamen visar hur den här galna fantasin kan komma till spel när man är i "pressade" situationer. När man bara vill göra något grym häftigt med världens syggaste drama-utstormning från platsen. Uppenbarligen så fungar det.

Skulle inte en tjej vilja upp ett riktigt snyggt ragg för sitt ex? Och skulle inte en tjej vilja göra slut med en kille där han inte blir ledsen utan svär sig till att leva celibat för att hon är den enda kvinnan han kan tänka sig?

torsdag, 27 mars, 2008  
Blogger asdf said...

Jag gillar verkligen din blog! Klockrent satir, ironi och ilska. Strävar efter samma sak, dock så är grejen är lite utjatat i de södrare delarna av sverige, inte minst för att divesre gymnasie och högskolespex har drivit termen till förfall. Vad är grejen med vad är grejen liksom?;) Väl mött!

lördag, 29 mars, 2008  
Anonymous Anonym said...

Vad är grejen med att jag upptäckte din blogg igår, läste igenom hela och obsessade runt den i flera timmar och nu, det första jag gör är att gå in här på morgonen för att kolla om du har uppdaterat?! Sjukt underhållande är grejen. hee.h.e.

lördag, 29 mars, 2008  
Anonymous Anonym said...

Den här bloggen är bland de bästa som finns! Särskilt nu mitt i natten när jag är trött och skrattar åt allt. (Eller ja, det brukar jag ju alltid göra.)

söndag, 30 mars, 2008  
Blogger Mårthen said...

Grejen med Cola Zero är ju att det är exakt samma sak som Cola Light. Fast i ny design. Och lite äckligare. Och fruktansvärt sexistiskt marknadsförd. Precis som du säger, som alltid!

måndag, 31 mars, 2008  
Blogger gnorph said...

Men hörni, ta det med en klackspark? Jag älskar när han träffar exet i affären och åker iväg med helikoptern och den snygga bruden på slutet :)

måndag, 31 mars, 2008  
Anonymous Anonym said...

hahah klockrent! många gånger har jag suttit framför tv:n och hatat denna reklam som är totalt snedriven och stereotyp. va e grejen liksom?

onsdag, 09 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Hahaha! Kan inte göra annat än att skratta och säga att det här är en underbar blogg. Allt man någonsin frågat sig står ju här, fantastiskt.

onsdag, 09 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Haha riktigt bra.
Har med undrat vad grejen är med cola zero..

torsdag, 10 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Ja grejen är ju just det att Zero är exakt samma sak som Cola light. Nån PR typ från Coca Cola erkände det i en intervju men underströk otaliga gånger att Zero är riktad mot killar. Detta eftersom killar tycker att det är "fjolligt" att drick light läsk...

Ja, så det har nu resulterat att jag inte kan dricka Zero eftersom jag känner mig så "grabbig" då... ?!?!

onsdag, 16 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Vafan, låter ju perfekt xD Varför klaga? Strippor motorcyklar, brudar som vill ha sex utan att vara tillsammans = heaven? :D

tisdag, 22 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Så här gick det till (tror jag): Coca Cola Light hade aspartam i sig, sedan bytte tillverkarna ut detta sötningsmedel (antagligen för att Japan förbjöd aspartam, vilket är cancerframkallande). Folk blev sura, för sucralos (det nya sötningsmedlet i Coca Cola Light) är inte alls lika gott, tyckte de. Så därför tog Coca Cola tillbaka aspartam i en ny produkt istället. Folk
är nu glada och får cancer. Yäy.

Att Coca Cola Zero marknadsförs som det gör är dock ett mysterium även för mig. Jag vägrar dricka det, trots att det egentligen är godare än Coca Cola Light (jag småbojkottar nu alla Coca Cola-produkter och dricker Pepsi Max istället).

För övrigt kan jag rapportera att reklamen förbjudits i en del amerikanska delstater just på grund av det sexistiska budskapet.

torsdag, 24 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag gillar det här stället, och särskilt för att du inte gillar "Break up as it should be". Men "life as it should be", den när han satt på en buss, den var ju rätt bra.

lördag, 26 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Haha TACK för att ni tar upp det här...

torsdag, 01 maj, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker Coca cola zero första reklam var bäst....ni vet exet kommer fram med sin nya kille och frågar - hur har du det? In kommer hans nya tjej som är två snäpp bättre (utseendemässigt)och frågar chokladsås eller grädde......haha!
Manlig dröm, cudos till Coca Cola som vågar!

lördag, 14 juni, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag håller fullständigt med och jag HAR anmält Coke Zero till ERK för deras vidrigt sexistiska reklam. Har dock inte hört något om hur det gick... Jag tar inte i skiten med tång.

tisdag, 09 september, 2008  
Blogger bikt.com said...

Gött, de blev fällda!
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2374&a=858921&rss=2216

tisdag, 02 december, 2008  
Anonymous Anonym said...

Det är rätt, mer tid och pengar till kampen mot könsmaktsordningen... eller något... Personligen finner jag det hela oerhört skrattretande. Endast i ett redan dekadent samhälle oroar man sig mer över vilka färgnyanser som riktas till pojkar och flickor i reklam, än över genomkommersialiseringen av den traditionella kulturen.

Intressant resonemang här: http://www.anus.com/tribes/snus/archive/2009-01-06/Verklighetsfrånvänd_politik_

onsdag, 07 januari, 2009  
Blogger Arselbort said...

För att Zero helt enkelt smakar bättre än sockerlösning. Man blir inte heller fet på Zero. That's the thing

onsdag, 28 oktober, 2015  

Skicka en kommentar

<< Home