torsdag 10 april 2008

Vad är grejen med billiga frisörer?


Går man till en riktigt billig tvåhundrakronorsfrisör och säger:
- Här är en bild på mig när jag såg grymt fräsch ut. Gör så.
eller
- Kan du bara klippa topparna. Precis som nu, fast kortare.

Man sätter sig ner och förväntar sig att frisören ska göra så gott hon kan och bara klippa på.

Men...

Då kommer hårkonstnären inom tvåhundrakronorsfrisören fram:
- Ska du inte ha lite längre vid öronen? Kanske en slingad lugg? Ska du verkligen ha det sådär flygigt? Flattop är väldigt populärt just nu!

Kom igen!
Det finns de som är bra frisörer som verkligen kan se vad som passar mig och som kan komma med bra idéer, men de kostar inte 200:-. Jag går inte till en fattig, billig, sunkig frisör för att få tips och smarta kreativa förslag!
Du är en hantverkare som förhoppningsvis kan göra ditt jobb hyfsat ok. Ungefär som en rörmokare, elektriker eller annan hantverkare - hantverket blir gjort, men det är inte alltid så snyggt.

28 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vadå, skulle smak alltid kosta mer? Finns gott dyra frissörer som lyckas övertala en att fixa håret så där supersnyggt och trendigt men som får en att se ut som nån slags pellejöns ist.

Låga priser lockar fler kunder (iaf fler ickesnobbar).

torsdag, 10 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Fantastisk blogg. Suttit och läst igenom massa gamla inlägg som är klockrena. Tack för många härliga skratt. :)

torsdag, 10 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

i göteborg, på redbergsplatsen finns det en 150 kronors "drop in" frisör som är skitgrym. hon gör precis det man vill och så är hon trevlig.

torsdag, 10 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Tycker inte 200kr är billigt, 150kr är lagom däremot. Förstår inte varför folk vill betala flera hundra för att få håret klippt! Och jag tror som ia, de billigare är inte nödvändigtvis bättre. Möjligtvis för snobbarna. Sämsta "vad är grejen" hittils.

torsdag, 10 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Man går till en billig frisör om man vill bara klippa topparna :)
Och till en lite dyrare om man vill ha råd/stylingtips och om man ska ändra frisyr.

torsdag, 10 april, 2008  
Blogger Grovt Initiativ said...

grym frisyr på bilden!

torsdag, 10 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Här i Örebro har vi en frisör som tar 170kr och det är nog den bästa frisören som finns på många många mils radie! Så priset har nog ingen som helst inverkan på hur duktig man är tror jag. Håller med nil, en ganska dålig vad är grejen...

fredag, 11 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Haha, härlig blogg "vad är grejen?" är mitt favorituttryck. Jag använder det jämt. Det var en tjej som läste min blogg som verkade ha märkt det så hon länkade hit :). Och jag fattar verkligen inte grejen med billiga frisörer. Vill man ha uppklippt hår får man ställa sig upp och ned och så klipper de bara och det tar typ fem minuter. Eller nåt. Man hänger inte med i svängarna.

fredag, 11 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

eh, jag måste bara tillägga en grej när jag skummat igenom de andra kommentarerna. Den här "vad är grejen?" var klockren. Fast det visste du väl från början. Vad är grejen med de som inte fattar? Eller vad är grejen med klyftiga kommentarer?

Keep up your good work. Tjingeling!

fredag, 11 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

tips: vill man klippa sig billigt OCH slippa få en massa stylingtips är det till frisöreleverna på burgården man ska gå. det tar lite längre tid, men de gör exakt det man säger till dem att göra eftersom deras betyg hänger på det.
förresten, vad är grejen med att nio av tio frisörer (gäller inte de söta frisöreleverna) inte är bekanta med metersystemet? om jag säger "toppa ett par centimeter" så menar jag naturligtvis just det och inte "kapa ett par decimeter".

söndag, 13 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag jobbar som frisör och har både jobbat på dyra och billiga salonger, så då menar många att jag var bättre på den dyra salongen?? Och en sak till alla som klipper under 200kr svartar mer eller mindre. just nu jobbar jag på en salong som vi tar ca 300kr och det blir inte mycket pengar kvar efter alla skatter och utgifter kanske 80kr pr klippning.

måndag, 14 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Undrar vad som skiljer en 200 och en 220 kronors frisör förutom de 20 kronorna?

tisdag, 15 april, 2008  
Anonymous Anonym said...

Tack!
Igår gick jag till en 190-kronorsfrisör istället för min vanliga 600-någontingkronors. Hur fel kan det bli? Tänkte jag.
-Hej, ja, jag vill bara att du tar av topparna lite. Ingen större förändring, tack. Och jag vill inte ha lugg.
Jag tyckte att dessa krav skulle även en 190-kronorsfrisör klara av att uppfylla. Men icke.
Jag gick därifrån med kort hår, lugg och planer på att använda mössa/keps/vad-som-helst-som-man-kan-ha-på-huvudet tills håret har vuxit ut igen och jag kan gå tillbaka till min 600-någontingkronorsfrisör.
Vad är grejen med det?

lördag, 19 april, 2008  
Blogger Anders said...

ha ha, lite kul att det var så många som surnade till på denna "grej". Jag har inte längre tvärkoll på frisörer och priser hos sådana eftersom jag sedan ett par år tillbaka är så tunnhårig så hårtrimmer är det enda som fungerar. Jag minns däremot de gånger man valde att gå till någon ny "billig" frisör och var extremt tydlig med att de INTE fick använda maskin, enbart sax, likt förbannat så var det tamigsjutton varenda gång likadant när de väl klippt uppe på huvudet: Maskin på sidor och nacke va? VVVVVVRRRRRRRRRRRRRRR å så hade man värsta Vanilla-ice-frillan innan man ens hann säga nej!

Samma beteende tycks finnas i en annan bransch: Korv och hamburgerförsäljare!
Trots att man säger typ 10 ggr innan de börjar med korven, hamburgaren eller tunnbrödsrullen att man absolut INTE vill ha senap på så står man där tillslut med hur mycket senap som helst på maten!

GRRRRRR

torsdag, 08 maj, 2008  
Anonymous Anonym said...

hej
som frisör vill jag bara säga att det finns frisörer och det finns frisörer.
man kan klippa och så kan man klippa med passion.
tyvärr missbrukas priserna en 200kr frisör kan omöjligt betala varken skatt eller moms på det beloppet.

var man finns och vad lokalhyrorna ligger på kan ochså spela in.
hur mycket lägger salongen själva på vidreutbildningar, kurser m.m för att kunna tillgodose kunders önskemål?
det kan ju bli som med annat att någon blir lite extrakänd av någon andledning och tar därmed mer betalt?behöver inte betyda att jag blir nöjd för det!

allt handlar om att du ska ÄLSKA ditt jobb och ha ett kreativt tänkande,service ut i fingerspetsen, vara lyhörd, våga säga vad du tycker och ha en kommunikation med din kund för att undvika missförstånd.
ta tid på varje kund och inte ha dubbla kunder är bara stress för alla.
det är ett hantverk och jag tycker man ska ta betalt för sitt jobb vad kostar inte hantverkare i timmen? eller en jurist eller en reklamare?...massor.
men om du ska ta betalt så kräver det ett engagemang och en enorm passion för det du gör.
allt billigt är inte skit och allt dyrt är inte bäst!!!!
och det är väl det som blir jobbigt att hitta den rätta där allt stämmer.men vi måste faktiskt vara stolta för det vi gör och ta betalt
annars blir det väldigt låg status på något som folk faktiskt vill ska vara bra och som betyder oerhört mycket för dom flesta människor
välbefinnandet kan vi aldrig förneka och då är utsidan inkluderad.efter 25 år i branchen så har jag erfarenhet av det mesta och har även jobbat som lärare
jag ser direkt när någon har "det" och sen finns det dem som får kämpa mer och som inte har en given känsla.men vi får ju oxå olika sorters klientel som passar olika frisörer.
som sagt man får prova sej fram lite gå på rekommendationer o.s.v
själv vill jag att kunder ska komma till mej för att jag gör ett bra jobb, är duktig och allt som hör till INTE för att jag är billig usch nej!!!!!!!
mvh
lisbeth

söndag, 18 maj, 2008  
Blogger Emanuel said...

Cattis: Tackar!

Panzer: Sådär ja. Precis vad jag pratar om...

Lisbeth: Jag förstår att detta är ett ämne som engagerar dig. Min poäng var förstås inte att dissa frisörer i allmänhet, utan jag förundras över vissa människors oförmåga att se sin egen roll - betalar man 200:- för en klippning förväntar man sig inte stans coolaste frisör, och vill inte att de tänker själv, det blir oftast fel prexis som Panzer upplevde...

söndag, 18 maj, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag vill ha ca 2 cm mitt på huvudet, 1.5 cm en bit ovanför öronen och så ner till "noll" längst ner i nacken. Och absolut inte rakt avkapat i nacken!
Ett jobb för en hårtrimmer i ca 10 minuter. (Jag har själv gjort detta på ett 10-tal pers ett antal gånger så jag vet hur lång tid det tar.) Det blir kanske inte perfekt MEN det är ändå onödigt eftersom jag har svintjockt och starkt (mörkblont) hår och det ändå växer ut på ett par veckor.
Urtunning ger heller inget när håret är så kort.
Vad ska det få kosta?
Jag tycker 100 spänn, max!
Varför finns det inte prislistor beroende på hur lång tid det tar att klippa? Alltså för olika frisyrer.
Jag tycker 5 kr/minut skulle va tillräckligt och då skulle det kosta ca 100 kr för mig.
/Kort och gott

fredag, 18 juli, 2008  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker då att de billiga frisörerna gör ett bättre jobb. de som kostar 100 kr (frisörskolan i gbg) gav mig EXAKT den frisyren jag ville ha. en månad senare ville jag få håret toppat hoss en som kostar 350 kr /klippning. jag fick en page i stället för mitt killrufisga hår :(

fredag, 12 september, 2008  
Anonymous Anonym said...

min syrras frisör hasse säger att alla frisörer som tar under 200:- kommer från den syrianska maffian hehe

lördag, 03 januari, 2009  
Blogger Unknown said...

frisör priser och tjänster
för de första är de så här att en frisör som utger sig att vara frisör och tar fram en rakmaskin anser jag inte vara nån "frisör" utan en hobbyklippare enligt mej jag har genomfört 2 frisör utblidningar och underdom utbildningarna har jag aldrig blivit lärd att klippa med maskin endast nackhår samt linjer runt öron nacke. när man pratar priser så ska man ha klart för sej att man köper en tjänst och i den tjänsten ingår konsultering tvättning shampoo/balsam klippning styling föning, spray, wax, så en preson som tar 100-200kr för en klippning jobbar antingen svart elle så har man skatte+moms fritt år de kan man ansöka om hos skatteverket för ska man betala skatt+moms+ egenavgifter blir de rätt säkert inte mycke pengar kvar som egen företagare betalar man 33%skatt (gävleborg)samt 20%moms så du har en fast avgift på ca53% som staten ska ha sen har du övriga avgiter lokalt telefon vatten ev kortterminal tidningar kaffe produkter leveratörs skuld samt lön till dej själv och hur går de ihop om man tar 200kr för en klippning? och vad de gäller utbildningar så är de så enkel matte att en icke godkänd frisör har inte dom kunspakerna som en godkänd frisör som har fått sitt gesällbrev av hatverksföreningen och blivit godkänd yrkesman så därför kan en utbildad firsör ta högre betalning av sina kunder för att kunden köper en tjänst av en godkänd yrkesman enligt handelsanställdas riksförbund tjänar en behörig anställd frisör grundlön:19424kr samt en provisinsgräns på 29719kr enligt frisörbranchen riksavtal 2009-2010 sen tillkommer skatt på de uppnådda bruttoinkomsten med 33%skatt.så de finns ju ett syfte med utbildningar så klart att kunna tjäna så mycke pengar som möjligt ju mer utbildning man har ju mer pengar kan man tjäna sen är de kundens val att antingen anlita en seriös frisör elle en billighets frisör.sen kommer frisörbranchen att införa en regel att endas godkända fackmän får göra inköpa av kemiska produkter till sina salonger så är du icke godkänd frisör ska du inte kunna få köpa in kemiska produkter så som färg.olika vätskor samt permanent medel pga att fel hantering av dessa kemiska produkter kan förstöra en kunds huvud och kropp om prudukterna används av icke utbildade yrkesmän och de är enbart för att ta bort och minimera svartjobb och personer utan behörighet.hoppas de har hjälpt era att förstå frisörföretagerns grund princip genemot sina kunder och att ni har fått en liten insikt om vad de handlar om att driva en frisörsalong samt risken med att gå till en icke behörig frisör vilka skador de kan medföra om man inte kan sitt yrke som "frisör"
med vänliga hälsningar FRISÖRN

onsdag, 30 september, 2009  
Anonymous barbie08 said...

Hej jag har en fråga angånde olika produkter som hjälper till att drar ut en färg på håret.

Jag va hos frisören och hon förstörde mitt hår jag var tidigare blond men nu så ser jag rent ut sagt förjävlig ut därför behöver jag nu alla tips jag kan få för att få bort s¨å mycket färg som möjligt från det blonda . Vill inte avfärga eftersom mitt hår aldrig skulle klara va detta

tacksam för svar

Om du har tid och möjlighet kan du läsa inlägget min frisör har förstört mitt hår Hjälp

Ha en fin dag

Mvh barbie

http//:barbierocknroll.blogg.se

fredag, 16 juli, 2010  
Anonymous Anonym said...

Man säger ju att man omöjligt kan betala skatter, hyra etc om man bara tar 150 kr för en klippning.
Tja, man det beror på hur många kunder man har och vad som ska göras på kunderna.
Timlönen ska ligga på det och det och så vdare...
När jag klipper mig tar det oftast inte mer än 15 - 20 min högst!
Då borde jag ju inte betala för en hel timme - och därmed borde klippningen inte värderas efter en hel timlön med skatt, hyra och dylikt.

Alltså tycker jag 150 kr är helt okej för en sån kund som mig.

torsdag, 25 november, 2010  
Anonymous Anonym said...

pfff....Herregud! Dummaste bloggen ever! Vadå,om man klipper billigt klipper man dåligt?? Det finns folk som kommer till oss och som har klippt sig på stan o betalat 490 kr men är hur missnöjd som helst och även jag ser hur fel han/hon klippt...sen finns det folk som kommer o säger "på stan klipper de för 170 kr"...Ja då säger jag du kan inte pruta på priset det är ingen loppis!!!

onsdag, 04 maj, 2011  
Blogger Nicolin said...

hej jag heter nicolin och jag har en fråga vet ni någon bra hår salong som färgar bra så jag får till baka min ljusa blonda färg har brunt hår nu men vill bli blond igen och jag vill inte att kostnaden ska ligga på mer än 300 kr eller 350 kr så ge mig bra och snabba tips :) / nicolin 14 år :)

söndag, 14 augusti, 2011  
Anonymous Anonym said...

de som är där man har fägat håret mörkt och vill bli blond igen är en lång proccess beroende på hur ljus man var innan och hur mörkt man har färgat håret men behandlingarna man gör är vanligt vis avfärgningar i olika omgångar för att inte håret går av man använder då antingen 1.9 6 9 12 procent väteperoxid 1.9 är svagast och används mycke till toningar som ska färgkorrigeras 6% är för normal färgning eller bihållen mörkhetsgrad men en uppfrächning i utväxt samt längder 9 och 12 använd mycke till ljusare färningar som exempel 9 2-3 steg ljusare beroende på utgångs läget samt 12% 3-4 steg är man då ljushetsläget 8 på wellas frisör färgkarta (koleston perfect)kan man då bli från 8 till en 12 då hamnar man på extra ljus blond riktigt platina blond vill man se kallare ut använder man violet +ask violet dämpar gult och ask dämpar guld så man får väldigt kalla färger riktigt is platina blond om man är ute efter de dock.... avfärgningar på en seriös frisör salong kan priset ligga på ca mellan 800-1300 kr gången man får räkna med flera omgångar för att få sin färg tillbaka om man vill ha ljust dock :/ tillvägagångssätt man använder sig av blekning vatten och shampoo för att få en lite kraftigare blandning sen börjar man applicera bändningen på dom mörkaste partierna för nå ska vi försöka ta bort dom mörka färgpigmenten i håret så mycke de bara går för att sen kunna lägga en färg korrigering som är ljus så man inte ska behöva gå ut med alla möjliga färger i håret och beroende på hårets kondition kan man göra flera avfärningar på en gång men de är en bedömnings fråga från frisörens sida så håret inte går av däför rekommenderas utbildade godkända frisörer samt med erfarenhet för avfägning är bland om största behandlingarna du kan göra hos en frisör som är svårast skulle jag vilja säga just för att resultatet kan variera beroende av kunskap och erfaring även viktig att använda hår inpackningar som reparerar håret fort efter avfärningar ju fortare håret återställs ju snabbar kan man göra en avfärning igen om de behövs vill säga.=)

tips: tänk innan man gör en mörkare färning om man är blond/väldigt blond de går fort å färga mörkt men flera månader och få tillbaka sin ljusa färg ! ni som är ljus och vill vara mörka prova en mörk peruk elle färga bara underhåret nånstans i luggen elle sidor för att få en känsla för hur de är att vara mörk de finns väldigt många bra fina produkter i hyllorna inom frisörsalonger idag men även vi blir begränsade tyvärr och vi kan inte trolla även om man skulle önska ! =) lycka till med håret !

Med Vänliga Hälsningar

frisör mästarn

måndag, 15 augusti, 2011  
Anonymous Anonym said...

Nu tänker jag bara köra en tankeställare här...

Säg att timlönen för en billig frisör ligger på 100 kr. Frisören i fråga har fullt upp hela dagen (dvs, så länge det inte är rast/lunch så klipper han/hon)

För att nå upp till bara timlönen behöver han/hon tjäna 1.66 kr per minut efter skatt och utgifter.

Låt oss säga att skatt och moms ligger på 55% totalt för salongen.
Lägg nu till kostnad för el, vatten, shampoo, hyra och div andra arbetsplats relaterade kostnader.

Vi kan anta att sammanlagda kostnaden för dessa saker ligger på 20 till 30 tusen kr per månad. Eller 25 tusen i snitt.

25 tusen delat på 21 arbetsdagar (månadssnitt) blir 1190 kr.
Delar vi den summan på 8 timmar blir den 148.75 kr/t.

Säg att salongen har 2 frisörer som alltså klipper non stop. Då hamnar vi på 74.375 kr/t.

Totalt måste varje frisör tjäna:

(100 / 0.45) + 74.375 = 296.6 kr/t

Delar vi upp det i minuter blir det 4.94 kr/m
När jag blir klippt tar det c:a 15 minuter. Det skulle alltså kosta mig 74.2 kr att bli klippt.

Säg nu att företaget (salongen) har ett vinstintresse. Standard brukar vara 10 - 15% på det mesta.
Då skulle priset för min klippning hamna på 85.3 kr.

Inget svartjobb här inte!
Med det sagt dock så finns det knappast någon salong som klipper NON STOP varje arbetsdag. För säkerhets skull kan vi dubbla priset så har vi täckt upp det med.

190 kr för en klippning som tar 15 minuter låter logiskt...

Säg att frisören istället har en timlön på 200 kr...

(((200 / 0.45) + 74.375) / 60) * 15 * 1.15 * 2 = 298.32 kr/klippning

Så mellan en frisör som tjänar 100 kr/t och en som tjänar 200 kr/t skiljer sig priset 108 kr per klippning (om du som jag bara behöver 15 minuter att klippa dig)

Då kan man slutligen ställa sig frågan... Är en 100 kr/t frisör sämre än en 200 kr/t frisör?
Inte per automatik, i många fall är en billigare frisör bättre då dom inte är så pompösa och självgoda att dom tror dom gör ett bra jobb även när dom gör ett dåligt jobb.

Men inget slår att bara dra trimmern över skallen hemma. Det kostar i princip ingenting och tar c:a 8 minuter.

tisdag, 21 februari, 2012  
Anonymous Anonym said...

Trött att betala för dyr lokal och annans märkeskläder!
Googlade "billig frisör stockholm", kom hit.
Kan tipsa om en riktig bra frisör som tog 140 spänn vid svandammsparken (stockholm) idag. Äldre turkisk man som tog runt 20 min och ingen vax eller onödiga gratis produkter.
Känner att nästa gång ska lämna 10 i dricks för att resultatet överträffade min vanliga 250 kr frisör i city.

torsdag, 13 september, 2012  
Blogger Alvkvinna said...

Jag har tur och är alltid nöjd varje gång och det är här i Järna nära Södertälje/Stockholm. I Järna en frisör som toppar mig alltid varje gång för490 kr och jag har fått längre hår och var tredje månad. Supernöjd! Men det är olika frisörer oavsett om det är billigt eller dyr som kan klippa fel. Jag tror att det beror på personen som ska klippa en! Och missförstånd ibland. Jag vet en tjej som ville klippa sig mer så som hon ville men istället toppade han och tog för lite, då undrar jag vill han att hon ska ha långt hår när hon vill bli klippt lite mer eller!? Hon var då på en salong där jobbar assyriska frisörer för en klippning för 230 kr!

söndag, 19 februari, 2017  

Skicka en kommentar

<< Home